30 / 04 / 2024

kredi tahsis ücreti

kredi tahsis ücreti

Aydın Ağaoğlu, bankaların tüketicilerden aldığı dosya masrafının, "mutasyona uğrayıp" biraz da yasal haliyle "kredi tahsis ücreti" olduğunu belirterek, bu bedelin tüketici haklarına aykırılık teşkil ettiği iddiasıyla Danıştayda dava açacaklarını söyledi.

Kredi tahsis ücreti yargıya mı taşınıyor?

TÜSODER Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Bankaların tüketicilerden aldığı dosya masrafı mutasyona uğrayarak biraz da yasal haliyle 'kredi tahsis ücreti' oldu" dedi. Ağaoğlu, konuyu Danıştay'a taşıyacaklarını söyledi...

'Kredi tahsis ücreti' yargıya taşınacak!

TÜSODER Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Bankaların tüketicilerden aldığı dosya masrafı mutasyona uğrayarak biraz da yasal haliyle 'kredi tahsis ücreti' oldu" dedi. Ağaoğlu, konuyu Danıştay'a taşıyacaklarını söyledi.

Kredi tahsis ücreti yargıya taşınacak!

Kredi tahsis ücreti yargıya taşınacak. TÜSODER Genel Başkanı Ağaoğlu, "Bankaların tüketicilerden aldığı dosya masrafı mutasyona uğrayarak biraz da yasal haliyle 'kredi tahsis ücreti' oldu" dedi.

Kredi tahsis ücreti yargıya taşınıyor!

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu yaptığı açıklamada "Bankaların tüketicilerden aldığı dosya masrafı mutasyona uğrayarak biraz da yasal haliyle 'kredi tahsis ücreti' oldu" dedi.

Kredilerin yeniden yapılandırılmasında komisyon bedeli haksız bulundu!

Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, bankaların verdikleri konut kredilerinde yeniden yapılandırma isteyen müşterilerden, "komisyon bedeli", " kredi tahsis ücreti" adı altında ek ücret almasını haksız buldu...

Kredi kartı aidatlarına zam! Kredi kartı aidatları ne kadar oldu?

Kredi kartı aidatlarını yüzde 70 oranında yükselten bankalar, ücreti 1.500 TL'ye kadar çıkardığını duyurdu. Buna göre, bankalar ile vatandaşların senelerdir yaşadıkları kredi kartı aidat sorunu sürerken senede bir defa alınan kredi kartı aidatları 400 ila 1500 TL arasında değişiyor.

Asgari ücretli çalışanlar en az 266 aylık maaşıyla bir ev alabiliyor! Aylık kredi taksitleri 4 asgari ücreti geçti!

Son günlerde fahiş konut fiyatları ve yüksek kredi faizleri sık sık gündem oluyor. Yapılan hesaplamalara göre,  asgari ücretli çalışanlar en az 266 aylık maaşıyla birikim yaparak ortalama bir konut alabiliyor. İşte ayrıntılar...

Kredi kartınız varsa 1001 TL alacaksınız! Bu habere hemen bakın

Türkiye'de Kredi kullanan milyonlarca vatandaş var. Bankalar, kredi kartı sahiplerinde her sene muntazam olarak kart ücreti tahsil ediyor. Ancak bu ücreti ödemek mecburiyetinde olmadığınız gibi geçmiş ödemelerinizi de tahsil edebilirsiniz.

Paraya sıkışan soluğu ING Bank’ta alacak! 20 bin TL’lik yeni kredi kampanyası açıklandı…

ING Bank’ın düşük faizli yeni ihtiyaç kredisi kampanyası acil para ihtiyacı olan vatandaşları sevindirecek. Bankadan yapılan açıklamada, 100 TL kredi tahsis bedeliyle 20.000 TL kredi çekilebileceği bildirildi. İşte kampanya detayları…

Yapı Kredi zirveden inmiyor! Emekliler böyle promosyon ücreti bir daha gelmez! Fırsatı kaçırmayın

Yapı Kredi, emekliler için bankaların ayarladığı promosyon bedellerinde en yükseği vermek ve müşteri kapmak için cazip tekliflerine devam ediyor. İşte emekli promosyon ödemeleri hakkında merak edilen tüm ayrıntılar.

Kredi desteği 3 liradan 10 liraya çıkarıldı! Marmarabirlik’ten rekor tahsis!

Marmarabirlik yeni sezon için ortaklarına 538 milyon lira kredi tahsis edecek. Ayrıca kredi desteğinin 3 liradan 10 liraya çıkarıldığı öğrenildi. İşte detaylar…

Hangi banka ne kadar maaş promosyonu veriyor? Yapı Kredi promosyon ücreti ne kadar?

Emekli promosyon ödemeleri hala gündemde yer almaktadır. Vatandaşlar, banka banka promosyon miktarları araştırılmaktadır. O bankalar arasında Yapı Kredi bankasının da promosyon ödemesi sorgulanmaktadır. İşte detaylar!

Kredi kartı olanlar dikkat! Flaş karar çıktı

Kredi kartı olanları yakından ilgilendiriyor. Mahkemeden flaş karar çıktı. Faiziyle geri Ödenecek. Kahramanmaraş'ta bir vatandaş, bin liralık kartı aidat ücreti kesildiği için mahkemeye başvurdu. Tüketiciyi haklı bulan mahkeme, bankanın kesilen ücreti faiziyle ödemesine hükmetti.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nün devrettiği gayrimenkuller TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından vakıf ve derneklere tahsis edilen veya devredilen gayrimenkullere ilişkin soru önergesi verdi. 

Dikkat! Kredi kullandırım ücretleri artırıldı!

Kredi kullandırım ücreti için daha önce kullandırılan kredinin yüzde 1'ini aşamayacağı şeklinde belirlenen sınır, yüzde 1,1'e yükseltildi.

Bankada parası ve altını olan yüksek kredi kartı limiti alabilecek!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK), yeni düzenlemesiyle bankada parası ya da altın hesabı olanlara yüksek kredi kartı limitinin tahsis edilmesinin yolu açıldı.

Faik Öztrak'tan konut kredilerinde kredi tahsis limitinin artırılmasına tepki!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, konut kredilerinde kredi tahsis limitinin artırılması tedbirine tepki gösterdi.

Ziraat Bankası açıkladı! Kredi ödemeleri erteleniyor!

Ziraat Bankası, virüs salgınına ilişkin önlemler alındığını duyurdu. Buna göre, firmalara ilave kredi limiti tahsis edilerek 31 Mart'ta ödenmesi gereken kredi ödemeleri ertelenecek.

kredi tahsis ücreti Haberi

kredi tahsis ücreti


Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, bankaların tüketicilerden aldığı dosya masrafının, "mutasyona uğrayıp" biraz da yasal haliyle "kredi tahsis ücreti" olduğunu belirterek, bu bedelin tüketici haklarına aykırılık teşkil ettiği iddiasıyla Danıştayda dava açacaklarını söyledi. 

Ağaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK), 3 Ekim'de Resmi Gazete'de yayımlanan "Finansal Tüketicilerden Alınacak Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmeliğine göre, kredi kullananlardan alınan bedellere "tahsisücreti" denildiğini belirtti. 

Bu ücretin, kullandırılan kredi anaparasının binde 5'ini geçemeyecek şekilde yasal hale getirildiğini dile getiren Ağaoğlu, "Örneğin bir tüketici 100 bin liralık konut kredisi kullandı. 

Tahsis ücreti bunun binde 5'i olan 500 liranın üzerinde olamayacak" dedi.



Yedigün...