10 / 05 / 2024

Kredi taksiti ödenmezse kefili ne olur

Kredi taksiti ödenmezse kefili ne olur

Kredi ödemelerinin aylık gelirin yarısını geçmemesi gerekiyor. Aksi halde konut kredisi kullanıcıları ödemelerde zorluk yaşayabiliyor. Kredinin ödenmemesi durumunda bu durum kefile de yansıyor. Peki, konut kredisi ödenmezse kefile ne olur?

Konut kredi faizlerine Nisan 2024 güncellemesi! 1 milyon TL'nin aylık taksiti ne kadar oldu?

Yeni bir konut sahibi olmak isteyenleri yakından ilgilendiren konut kredisi faiz oranlarına Nisan 2024 güncellemesi geldi. Peki 1 milyon TL'nin aylık taksiti ne kadar oldu?

Dacia'da şimdi araba alanlar ödemelerini Eylül'de yapıyor! Son dakika Şubat fırsatı açıklandı!

Bu ay Dacia'dan sıfır araç alanlar, kredi taksiti ödemelerini 6 ay erteleme fırsatından yararlanıyor. Peki Dacia modellerinin Şubat 2024 fiyatları ne kadar? İşte Dacia 5 Şubat 2024 fiyat listesi...

Dacia'dan şimdi sıfır araba alanlar ödemelerine Temmuz 2024'te başlıyor! Yılın son fırsatı! 

Aralık’ta Dacia alanlara, kredi taksiti ödemelerini 6 ay erteleme fırsatı sunuluyor. Peki Dacia Aralık 2023 fiyatları ne kadar? İşte Dacia 12 Aralık 2023 fiyat listesi... 

Dacia'nın şimdi al sonra öde kampanyası başladı! İşte Dacia Eylül 2023 fiyat listesi

Dacia kaçırılmayacak kampanyaya imza attı. Eylül ayında Dacia alanlar, kredi taksiti ödemelerini 6 ay erteleme fırsatından faydalanacak. İşte kampanyanın detayları...

BDDK’nın kredi kartına taksiti yasaklaması turizm sektörünü şok etti!

BDDK, kredi kartlarında havayolu, seyahat ve konaklama ile ilgili yurt dışı harcamalarda taksitli harcamayı yasakladı. BDDK’nın almış olduğu bu karar ise turizm sektöründe büyük bir şoka ve hayal kırıklığına yol açtı.

250 bin TL'lik konut kredisinin taksiti ne oldu?

Koronavirus tedbirleri kapsamında konut kredisi peşinatları yüzde 10’a indi. Merkez Bankası ve Bankalar Birliğince kredi kullanımını teşvik edici hamleler de yapılıyor. Peki destekler sonrasında 250 bin TL tutarda konut kredisinin taksiti ne oldu?

Konut kredisi faiz oranı yüzde 1,49'a indi!

Banka, 5 ile 10 yıl vade aralığındaki konut kredisi faiz oranını yüzde 1,49'a indirdi. Akbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Oğuz, "Müşterilerimize hayallerindeki eve kira öder gibi, kredi taksiti ödeyerek sahip olmaları için yeni bir imkan sunuyoruz" dedi...

Kira gelir vergisi 2. taksit kredi kartı ile ödeme!

Taşınmaz malını kiraya vererek geçtiğimiz sene gelir elde eden kimseler Temmuz ayında verginin 2. taksitini ödüyor. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti kredi kartı ile nasıl ödenir?

Konut kredisi kaç ay ödenmezse satılır?

Konut kredisi kullanarak, ev satın alan kimseler, banka kredisi ödemelerinde zaman zaman zorluk yaşayabiliyor. Peki, Bankalar kredi taksitlerde ne kadarlık bir gecikmeyi makul karşılayabilir? Konut kredisi kaç ay ödenmezse satılır?

Konut kredilerine yeni bir düzenleme geldi!

Konut kredilerinde yeni dönem başlıyor. Artık bankalar kredi için tüketiciyi zorlayamayacak. Kredi taksiti için açılan hesaptan masraf alınmayacak, kredi bitince hesap kapanacak. Krediyi erken ödemek isteyene indirim yapılacak...

Konut kredisi peşinatı ne kadar?

Konut kredisi kullanılarak neredeyse kiraya verilecek bedel kredi taksiti olarak bankaya ödeniyor. Ancak bunun için de belli bir miktarın peşinat olarak ödenmesi gerekiyor. Peki, konut kredisi peşinatı ne kadar?

Konut kredisi ödenmezse kefile ne olur?

Kredi ödemelerinin aylık gelirin yarısını geçmemesi gerekiyor. Aksi halde konut kredisi kullanıcıları ödemelerde zorluk yaşayabiliyor. Kredinin ödenmemesi durumunda bu durum kefile de yansıyor. Peki, konut kredisi ödenmezse kefile ne olur?

Konut kredi taksiti ödenmezse ne olur?

Konut kredisi ödemelerinin aylık gelire uygun olarak düzenlenmesi gerekiyor. Aksi halde, ödemelerde sıkıntı yaşanabiliyor. Öyle ki tüketici kredi taksitini ödeyemez hale bile gelebiliyor. Peki, konut kredi taksiti ödenmezse ne olur?

Kredi taksiti ödenmezse kefili ne olur Haberi

Kredi taksiti ödenmezse kefili ne olur

Konut kredisi ödenmezse kefile ne olur?

Konut kredisi, konut satın almak isteyen ancak yeterli nakit parası olmayan kimseler tarafından kullanılıyor. Kredi ödemelerinin aylık gelirin yarısını geçmemesi gerekiyor.


Aksi halde konut kredisi kullanıcıları ödemelerde zorluk yaşayabiliyor. Kredinin ödenmemesi durumunda bu durum kefile de yansıyor. Peki, konut kredisi ödenmezse kefile ne olur?


Kredi taksit borcunun 2 aydan fazla süreyle ödenmediği takdirde banka konut üzerindeki haklarını kullanma yetkisine sahip oluyo. 


Banka, alıcıya 1 ay daha süre tanır. Borcun yine bu süre zarfı içinde ödenmemesi durumunda banka, evi şatışa çıkarabiliyor.


Borcun eksik ödenmesi halinde ise; eksik ödenen kredi taksitleri en geç son taksiti izleyen ay sonunda borcun ve gecikme zammının tahsili isteniyor.


Evin değerinin düşmesi durumlarında ise; icra ile satışa çıkarılan konut, konut sahibinin bankaya olan borcunu karşılayamıyorsa banka...