02 / 05 / 2024

kredi tasfiye tutarı 2019

kredi tasfiye tutarı 2019

Türk bankacılık sisteminde kullandırılan kredilerden tasfiye olunacak alacağa dönüşen tutar ilk kez 100 milyar lirayı geçti... 

İş Bankası'ndan kadın girişimcilere destek yağacak! 5 yılda 100 milyar liralık kredi kullandıracak!

“Kadının Güçlenmesi Bildirgesi” ile kadın işletmecilere 5 yıl içerisinde 100 milyar TL tutarında finansman sağlayacağını taahhüt eden İş Bankası, Ağustos 2023 itibarıyla kadın girişimcilere 15,9 milyar TL’lik kredi sağladı.

Tüketici kredileri tutarı 1 trilyon 444,2 milyar liraya geriledi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 8 milyar 660 milyon TL azalarak, 10 trilyon 678 milyar 681 milyon TL'ye düştü. Tüketici kredileri tutarı ise 1 trilyon 444,2 milyar liraya geriledi...

Esnafa son dakika müjdesi! KOBİ’lerin kredi garanti limiti resmen artırıldı!

Cumhurbaşkanı imzası ile yayımlanan kararla KOBİ'lerin sistemden kullanabileceği kredi garantisi 100 milyon TL'den 150 milyon TL'ye çıkarıldı. Büyük firmalar için ise bu tutar 350 milyon TL'den 500 milyon TL'ye çıkartıldı.

QNB Finansbank'tan Yeni Kampanya: Faizsiz 10.000 TL Kredi Fırsatı!

QNB Finansbank, müşterilerine yönelik son derece avantajlı bir kampanya başlattı! Banka, daha önce müşterisi olmayanlara özel olarak, 10.000 TL tutarında faizsiz kredi imkanı sunuyor. Bu fırsatla, acil nakit ihtiyaçlarınızı hızlı ve kolay bir şekilde karşılayabilirsiniz.

Faizsiz kredi imkanı! Başvuru için şartlar belli oldu

Faizsiz kredi kampanyalarına bir yenisi eklendi. Ülkemizde yaşanan pahalılık nedeniyle vatandaşların nakit ihtiyacını karşılamak adına kampanya yapıldı. Başvuruda bulunan vatandaşlara 5.000 TL tutarında faizsiz kredi desteği verilecek. İşte tüm detaylar...

Geçinemeyen vatandaş kredi kartına saldırıyor! Vatandaş bir haftada 26 milyar lira borçlandı!

Dargelirli vatandaşlar çarşı, pazardaki fiyat artışlarına yetişemezken, ihtiyaçlarını karşılayabilmek için çareyi borçlanmakta buluyor. Faiz oranlarının artmasına rağmen 12 Mayıs haftasında kredi kartı ile yapılan borçlanmaların tutarı yaklaşık 26 milyar liralık artışla 670 milyar lirayı geçti.

Elektrikli araçlara yeni kredi fırsat! İşte tüm detaylar

BDDK, yerli elektrikli araçlar için verilecek kredi limitlerini yeniden belirledi. Buna göre, fiyatı 900 bin liraya kadar olan elektrikli araçlar için yüzde 70'i tutarında 48 ay vade ile kredi verilecek. İşte tüm detaylar...

Elektrikli araçlara özel kredi düzenlemesi! Limit yükseldi!

​​​​​​​Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), elektrik araçlarla ilgili kredi kullanım tutarlarında limiti artırdı. Bu doğrultuda, nihai fatura tutarı 900 bin Türk Lirası ve altında olan elektrikli araçların yüzde 70 tutarına kadar 48 ay vade seçeneğiyle kredi olanağı sunulacak.

Kentsel dönüşüm kredilerinde limit arttı! Faiz destek oranı da yükseltildi! Hemen bu rakamlara bakın!

Kentsel dönüşüm için hak sahipliği bazında destek sunulacak kredi anapara tutarı için üst limitler resmen artırıldı. Bu kapsamda faiz destek oranı da yükseltildi. Yeni rakamlar nasıl oldu? 

Akbank'tan evlenmek isteyenlere müjde gibi kredi! Hayal kurmayın.. krediyi alın hayalinizi gerçekleştirin!

Akban'ın yaptığı muhteşem kampanyalara bir tanesi daha eklendi ve evlenecek gençlere 100 bin TL tutarında kredi imkanı sağlayacağını duyuruldu. Ekonomik manada gençlere destek olmayı amaçlayan bankanın uyguladığı 3 ay ertelemeli Kampanyanın detayları merak ediliyor.

Ev alacaklar dikkat! İşte yeni kredi düzenlemesinin detayları!

Konut kredilerinde uygulanacak kredi değer oranları ile ilgili açıklama yapan  Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, 1’inci El konut alımlarında kullandırılabilecek azami kredi tutarının 10 milyon TL’den, 20 milyon TL’ye çıkartıldığını söyledi.

Yapı Kredi'nin önündeki kuyruk bu yüzdenmiş! Emekli promosyonunda efsaneleşti: Açıklanan rakam dudak uçuklattı!

Yapı Kredi, emekli maaşı almaya başlayan müşterilerine özel “Emeklilik Paketi” kampanyası hazırladı ve bu kampanyayla ilgili gerekli bilgiler duyurdu. Paket kapsamında 7.500 TL tutarında geri ödemesiz promosyon ödemesi artı emekli ikramiyesi hakkı verilmektedir. Detaylar haberimizde..

300 milyar TL tutarında ödeme yapıldı! İşte Türkiye’deki kredi kartı kullanıcı sayısı!

Pandemiyle birlikte değişen alışkanlıklar kalıcı oldu. Milyonlarca vatandaş nakit sıkıntısı çektiğinde kredi kartına sarılırken kart kullanıcı sayılarındaki artış raporlara yansıdı. BKM raporlarına göre nakit kullanımında ciddi düşüş gözlendi.

kredi tasfiye tutarı 2019 Haberi

kredi tasfiye tutarı 2019

Türk bankacılık sisteminde kullandırılan kredilerden tasfiye olunacak alacağa dönüşen tutar ilk kez 100 milyar lirayı aştı. 2018 yılı sonu itibariyle tahsili gecikmiş alacaklar tutarı 102 milyar 653 milyon liraya vardı. Habertürk'ten Abdurrahman Yıldırım yazdı...

2017’de 68 milyar 661 milyon lira olan tahsili gecikmiş alacak tutarı 2018 yılında 33 milyar 992 milyon lira arttı. Bir yıllık artış oranı yüzde 49.5’a vardı. Tahsili gecikmiş alacaklardaki bu artış 2009 yılından sonraki en yüksek düzeyine çıktı. O yıl alacaklar yüzde 60.5 düzeyinde artmıştı.

102.65 milyar liralık tasfiye olunacak alacakların toplam kredilere oranı yüzde 4.07’ye çıktı. Bu oran da 2009 yılındaki yüzde 5.3’ten sonraki en yüksek rakam. Aradan geçen yıllarda oran yüzde 2.7’ye kadar gerilemişti.

Aşağıda yer alan tablodan izlenebileceği gibi, tasfiye olacak kredileri artan sektörler çoğunlukta...