23 / 07 / 2024

kredi transfer edilir mi

kredi transfer edilir mi

Kredi transferi ile konut kredisi faizlerinin düştüğü dönemlerde, tüketici kalan kredi borcunu başka bir bankadan kullandığı kredi ile kapatabiliyor. Peki, kredi transferi nedir? Nasıl olur?

Arsa ipotekli kredi nasıl alınır?

İpotekli kredi, bir taşınmaz malın ipotek gösterilerek bankalardan çekilen kredi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, arsa ipotek edilir mi? Arsa ipotekli kredi nasıl alınır? İşte yanıtı..

Konut kredisi erken ödeme cezası iade edilir mi?

Gayrimenkul sahibi olmak isteyenlerin çektiği kredi konut kredisinin vadesinden önce kapatılmasından dolayı bankalar erken ödeme cezası kesiyor.Peki konut kredisi erken ödeme cezası iade edilir mi?

İmar hakkı nasıl transfer edilir?

İmar mevzuatıyla izin verilen yapılaşma ve fiziki geliştirme ile bu işlemlerin yasalarla belirlenmiş sonuçlarının doğurduğu hakların tümüne imar hakkı deniyor. Peki, imar hakkı nasıl transfer edilir?

İmar hakkı nedir?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kentsel dönüşüm sürecinde hayata geçirmek için üzerinde çalıştığı bir düzenlemeler arasında "imar hakkı transferi" de bulunuyor. Peki, imar hakkı nedir? İmar hakkı nasıl transfer edilir?

İmar hakkı transfer edilir mi?

İmar hakkı transfer edilir mi? Vatandaşların dere yatağı veya fay hattı gibi yapılaşmaya izin verilmeyen yerdeki imar hakkını yapılaşma izni olan bir alana taşıyabilmesi mümkün müdür?

İpotek fek yazısı ücreti iade edilir mi?

Kredi borcu biten evin ipoteğinin kaldırılması için bankadan ipotek fek yazısı alınması gerekiyor. İpotek fek yazısı için bankalar ücret talep edebiliyor. Peki, ipotek fek yazısı ücreti iade edilir mi?

Odeabank tüm borçlarınızı masrafsız transfer ediyor!

Odeabank, borç transferi kampanyasıyla tüm kredi ve kredi kartı borçlarını 0 TL masrafla transfer ediyor. Kampanya, borçlarını takip etmekte zorlananlara ve hepsini düşük taksitlerle rahat rahat ödemek isteyenlere kolaylık sağlıyor.

Konut kredisi alırken nelere dikkat edilir?

Kredi ile ev sahibi olma sürecinde problem yaşamamak için konut kredisi alırken nelere dikkat edilir?

Yapı Kredi Koray GYO, 3. tapuyu aldı!

Yapı Kredi Koray GYO, Levent Loft Bahçe'den alımına karar verdiği 3. konutun tapusunu aldı

Yapı Kredi Koray GYO, ikinci dairenin tapusunu aldı

Yapı Kredi Koray GYO, Levent Loft Bahçe projesindeki ikinci dairesinin tapusunu alarak 687 bin 204 USD ödeme yaptı

Yapı Kredi Koray GYO, Levent Loft Bahçe'de ilk tapuyu aldı

Yapı Kredi Koray GYO, Levent Loft Bahçesi'deki ilk konutun tapusunu aldı

Yapı Kredi Koray GYO, bir konut satışını iptal etti

Yapı Kredi Koray GYO, Ankara-Ankara Projesinde yer alan A blok 45 numaralı konutun satışının iptal edildiğini duyurdu

Yapı Kredi Leasing gayrimenkullerini satışa çıkardı

Yapı Kredi Leasing mülkiyetindeki gayrimenkuller açık artırma yoluyla teklif toplama usulüyle satışa çıkarıldı

kredi transfer edilir mi Haberi

kredi transfer edilir mi

Kredi transferi nedir?

Kredi borcu transferi, farklı bankalara olan kredi kartı veya kredi borçlarınızı tek bir bankada yapılandırmanızı sağlayan işlem olarak karşımıza çıkıyor.


Bir nevi ihtiyaç kredisi olan bu kredi transferi, bankalar tarafından artık kampanyalar ile pek fazla desteklenmiyor.


Kanunen verilmiş bir hak olan kredi transferi ile konut kredisi faizlerinin düştüğü dönemlerde, tüketici kalan kredi borcunu başka bir bankadan kullandığı kredi ile kapatabiliyor.


Böylece bir bankadan kullanılan bir kredi, bir başka bankaya transfer edilebiliyor. Ancak bu uygulama her bankada farklı şekil ve şartlarda uygulanıyor. Örneğin, başka bankadan kullanılan konut kredisi taksitlerini azaltmak için konut kredisi başka bankaya transfer edilebiliyor.


Tüketici mevcut bankadan faiz indirimi talebinde bulunabilir. Kuruluş tüketicinin verimliliğini ve kalan anapara tutarını göz önünde bulundurarak faiz indirimi talebini değerlendirir. Kuruluş, talebi karşılamama hakkına...