02 / 05 / 2024

kredilerde ödeme tutarı

kredilerde ödeme tutarı

Bankalardan konut kredisi kullanan tüketicilerden masraf adı altında yüksek paralar alınmasına da onay veren mahkeme kararları Yargıtay’dan döndü. Kredi masraflarının tüketiciye iadesine yargıtay destek oluyor.

BES kısmi ödeme başvurusu nasıl yapılır? Bireysel emeklilikten çıkmadan para nasıl alınır?

Bireysel Emeklilik Sistemi’nde (BES), biriken tutarın yarısını almaya imkan tanıyan kısmi ödeme uygulamasının başvuru şartları belli oldu. BES kısmi ödeme için nasıl başvurulur? Bireysel emeklilikten çıkmadan para nasıl alınır? İşte bilinmesi gerekenler…   

BES’te kısmen ödeme şartları resmen belli oldu! Biriken tutarın yüzde 50’si alınabilecek! Konut alımı, evlilik...

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES), evlilik, konut alımı ve doğal afet durumlarında sistemde biriken tutarın yüzde 50'lik kısmını alma imkanı sağlayan kısmen ödeme uygulamasında başvuru şartları netlik kazandı.

BKM verileri korkuttu! Vatandaş sırtını kredi kartlarına yansıdı! Kartlı ödemeler yüzde 122 arttı!

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre,  kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile 2023 yılında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 122 arttı.

Otomatik talimatla fatura ödeyenler dikkat! Bankalardan güncelleme geldi! 500 TL fazla ödeme yapacaksınız....

Bankalar faturalar için otomomatik ödeme talimatında güncellemeye gitti. Tüm faturalar için alınacak faiz tutarı 500 liraya kadar yükselebilir...

Konut kredisinde bankaların açıkladığı geri ödeme rakamları korkuttu!

Ev sahibi olmak isteyenler kredi bulmakta zorluk yaşarken, bankaların istediği faiz ve geri ödeme miktarları vatandaşları endişelendiriyor.  10 yıllık geri ödemeli kredilerde faizlerle ödeme dörde katlanıyor.  İşte 2 milyon TL için bankaların istediği taksit ve geri ödeme tutarları.

Bankaların konut kredisi güncel faiz oranları neler? 900 bin TL konut kredisi alınırsa aylık ödeme tutarı ne kadar olur?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faizini 500 baz puan artışı sonucunda yüzde 40 seviyesine çıkarmasıyla, konut kredisi faiz oranlarına ilişkin araştırmalar yapılıyor. Peki, güncel konut kredisi faiz oranlar neler? İşte detaylar...

800 bin lira konut kredisinin ödeme planı neler? Toplam ödeme tutarı ne kadar?

Konut kredisi almak isteyen vatandaşlar ödeme planını ve toplam ödeme tutarını merak ediyor. Peki, 800 bin lira konut kredisi alınca toplam ne kadar ödeme yapılıyor? Aylık ödeme tutarları neler? İşte detaylar...

Kartlı ödemelerde akılalmaz artış! Sadece bir yılda yüzde 131 arttı!

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından paylaşılan verilere göre, kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile ağustosta yapılan toplam ödeme tutarı 2022’nin aynı dönemine kıyasla yüzde 131 oranında artarak 798,9 milyar TL oldu.

Çiftçiler müjde ödemeler hesaplara yattı: Vergi kimlik numarasının son rakamı 1-3-4-5-6-7-8-9 hemen hesaplarınıza bakın!

Tarımsal destekleme ödemelerinin bugün çiftçilerin hesaplarına yatırılacağı duyuruldu. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ödeme tutarının 1 milyar 557 milyon lira olduğunu söyledi.

Kartlı ödemeler mayısta yüzde 125 arttı!

BKM, mayıs ayına ilişkin verilerini açıkladı. Mayıs ayında toplam kartlı ödeme tutarı bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 125 artarak 625,9 milyar lira oldu.

Aile Bakanlığı 8 bin TL ödeme yapacak. Başvurular ortaya yapılacak

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlık maaşı adı altında ihtiyaç sahibi vatandaşlara 8 bin TL tutarında ödeme yapılacak. Çok sayıda vatandaş başvuruların nereye yapılacağını sorgulamaya başladı.

EYT Yasası Kapsamında Emeklilere 29 Bin TL Geri Ödeme: Tek Dilekçe İle Başvuru Yeterli!

EYT yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte, bazı emeklilerin geri ödeme yapılacak tutarı 29 bin TL'ye kadar çıkacak. Bu tutarı alabilmek için tek bir dilekçe yeterli olacak.

Kartlı ödemeler Nisan ayında 544 milyar TL oldu!

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından açıklanan verilere göre, kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile Nisan'da yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 119 artarak 544 milyar TL oldu.

kredilerde ödeme tutarı Haberi

kredilerde ödeme tutarı

Bankalardan konut kredisi kullanan tüketicilerden masraf adı altında yüksek paralar alınmasına onay veren mahkeme kararları Yargıtay’dan döndü. Yargıtay 13.Hukuk Dairesi, bankaların aldığı kredi masraflarının geri ödenmesine hükmeden Tüketici Hakem Heyetlerinin kararlarına destek verdi. Kararlarda, bankanın ancak ve sadece yaptığı zorunlu -makul ve belgeli masraflar için para kesebileceğine, ancak bunun da bilirkişi raporuyla kanıtlanması gerektiğine işaret etti. Böylece, bankaların kredi verdiği müşterilerden aldığı, ancak zorunlu-makul olduğunu belgeleyemediği masrafları geri ödemesi gerektiği içtihat haline geldi.


Asliye Hukuk Mahkemesinden Banka Lehine Karar


Yargıtay’ın mahkemelere ve bankalara ‘tüketiciyi daha fazla tüketmeyin’ anlamına gelen uyarı kararları Yargıtay Başsavcılığı’nın kanun yararına bozma başvuruları üzerine alındı. Bu örneklerden birinde Gökçeada’da bankadan konut kredisi kullanan, bu sırada kendisinden 682 bin TL masraf kesilen vatandaşın hukuk mücadelesi konu edildi. Buna...