05 / 05 / 2024

Kripto para birimleri emekliliğe dahil edilmeli mi

Kripto para birimleri emekliliğe dahil edilmeli mi

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen son zamanlarda sık sık gündeme gelen  kripto para birimlerinin emeklilik planlarına dahil edilmek için “çok riskli” bir yatırım olduğunu ve Kongre tarafından ele alınması gerektiğini dile getirdi.

IMF'den son dakika kripto para uyarısı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), kripto para birimleri konusunda dokuz adımlık bir eylem planı geliştirdi. IMF, kripto para birimleri ile ilgili önemli bir uyarı yayınladı.

Haftanın en popüler 5 kripto para birimi!

Investingcom Türkiye kullanıcılarının bu hafta en çok takip ettiği kripto para birimleri Bitcoin (BTC), Terra (LUNA), Solana (SOL), Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB) oldu.

Türk kripto para yatırımcıları hangi para birimine, neden yatırım yapıyor? 

Türk kripto para yatırımcılarının en çok tercih ettikleri kripto para birimleri ise sırasıyla Bitcoin, Ethereum ve Bloktopia olduğu belirtildi. İşte detaylar...

Kripto para sektörü darmaduman!

Yatırımcıların gözde kripto para birimleri arasında yer alan Bitcoin ve Ether, kripto para borçlanma platformu Celcius Network’ün para transferlerini askıya almasından sonra 18 ayın yeni dip seviyelerini gördü. 

Kripto para birimleri emeklilik planlarına dahil edilmeli mi?

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen son zamanlarda sık sık gündeme gelen  kripto para birimlerinin emeklilik planlarına dahil edilmek için “çok riskli” bir yatırım olduğunu ve Kongre tarafından ele alınması gerektiğini dile getirdi.

Beştepe’de kripto para toplantısı! Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kripto para birimleri masaya yatırıldı!

Dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para birimleri ile ilgili toplantı yapıldı. Peki toplantıda neler konuşuldu? İşte detaylar...

Kripto para verileri resmen açıklandı! Türkiye çok şaşırttı!

Cambridge Alternatif Finans Merkezi son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para birimleri ile ilgili yaptığı araştırmayla, en fazla pay sahibi olan ülkeleri gösterdi. İşte o araştırmanın detayları...

Kripto para piyasasında 18 Nisan ile 24 Nisan arasında en çok kazandıran ve kaybettirenler

Kripto para piyasasında geride kalan haftada sahiplerine en fazla kazandıran ve en fazla kaybettiren kripto para birimleri belli oldu.

IMF'den küresel kripto para düzenlemesiyle ilgili uyarı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel kripto para düzenlemesinin kapsamlı ve koordineli olması gerektiğine, koordineli olmayan düzenleyici tedbirlerin istikrarı bozucu sermaye akışlarını kolaylaştırabileceğine dikkat çekti.

Kripto para piyasalarıyla ilgili dikkat çeken uyarı!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Sevilay Yılman, bugünkü köşesinde kripto para piyasalarını kaleme aldı. İşte Sevilay Yılman'ın 'Çok önemli bir uyarı: “Kripto para akıl sağlığını bozuyor”' başlıklı yazısı...

CIA'dan kripto para hamlesi!

CIA Direktörü William J. Burns, kripto para erişimleri için çalışmalarını genişlettiklerini dile getirdi. 

Kripto para vurgunu yapan Bitrota'nın sahibi yakalandı! 

Kayseri'de 1 milyar TL'lik kripto para vurgunu yaptığı iddia edilen Bitrota'nın sahibi K.A Antalya'da gözaltına alındı.

Kripto para borsası BitMart'ta 196 milyon dolarlık vurgun!

Kripto para borsası BitMart'ın siber saldırıya maruz kaldığı ve 196 milyon dolarlık varlığın çalındığı açıklandı. BitMart CEO’su Xia, askıya alınan para çekme işlemlerine yarından itibaren başlanacağını ve zararların giderileceğini duyurdu. 

Kripto para birimleri emekliliğe dahil edilmeli mi Haberi

Kripto para birimleri emekliliğe dahil edilmeli mi

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, dün, New York Times tarafından Washington‘da gerçekleştirilen bir etkinlikte son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para birimlerinin ortalama tasarruf sahiplerinin 401 (k) emeklilik planlarına dahil edilmesinin “çok riskli” bir seçim olduğuna değindi.

Söz konesu etkinlikte, Fidelity Investments‘ın geçtiğimiz ay açıkladığı emeklilik planlarına kripto para birimlerini dahil etme girişimi ile ilgili bir soruya yanıt veren Yellen, emeklilik için birikim yapan çoğu kişiye tavsiye edeceği bir şey değil olmadığını ve çok riskli bir yatırım olduğunu söyledi.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ayrıca söz konusu kongrenin emeklilik programlarına dahil edilebilecek varlık türlerini düzenlemesinin makul olabileceğine değindi.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Fidelity‘nin planlarını açıklamasından sonra şirketten, ABD Çalışma Bakanlığı (DOL) tarafından ortaya konan riskleri nasıl ele almayı planladıkları...