27 / 04 / 2024

Haftanın en popüler 5 kripto para birimi!

Haftanın en popüler 5 kripto para birimi!

Investingcom Türkiye kullanıcılarının bu hafta en çok takip ettiği kripto para birimleri Bitcoin (BTC), Terra (LUNA), Solana (SOL), Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB) oldu.



Bitcoin (BTC), Investing.com Türkiye kullanıcıları tarafından bu hafta en çok takip edilen kripto para birimi oldu.

Bitcoin (BTC), FTX krizinin bir bütün olarak kripto piyasası üzerindeki etkisi nedeniyle bu hafta zorlu bir satış yaşadı.

Hafta sonu gerçekleşen FTX etkinliği, borsadan sermaye çıkışlarının hızlanmasıyla daha da ivme kazandı ve kripto para birimlerinde şiddetli bir satış dalgasına yol açtı. Bitcoin satışı haftanın ikinci gününde hızlanmaya başladı. 20.000 doların altına düştükten sonra, kripto para hafta boyunca keskin bir düşüş yaşadı ve Çarşamba günü 15.600 dolara düştü. Bu, BTC'nin Kasım 2020'den beri görmediği bir fiyat seviyesiydi.

Haftanın en popüler 5 kripto para birimi!

Perşembe günü, Bitcoin güne en düşük seviyelerden tepki alımıyla başladı. ABD'deki göreli olarak güçlü enflasyon verileri daha sonra piyasadaki toparlanmaya az da olsa katkıda bulundu. O zaman, Bitcoin 18.000 dolar seviyesine yükseldi. Satıcılarla ticaret haftanın son iş gününde yeniden başladı. FTX Cuma gecesi bir iflas başvurusunu açıkladıktan sonra, bütün gün 17.500 dolarlık dirençte takılı kalan bitcoin tekrar düşerek 16.500 dolara düştü.

FTX'in iflası piyasanın beklediği olaydı, bu yüzden BTC'nin 16.500 dolara düşmesinin kontrol altına alındığı açıktı. Bugün FTX'in saldırıya uğradığı haberi geldi. Bu gelişme de yatırımcılar tarafından fiyatlanmış gibi görünmüyor. Hal böyle olunca BTC, hafta sonu işlemlerinde 16.800 dolarda yatay seyrini sürdürüyor.

Kripto tarihindeki en şok edici olaylardan biri bu hafta gerçekleşti ve FTX Borsası bir haftadan kısa bir süre içinde iflas ilan etti. Bu olumsuz gelişme Bitcoin'i her hafta olduğu gibi yapıyor! kayıp değer. BTC son 24 saatte yüzde 3 düştü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön