10 / 05 / 2024

Haftanın en popüler 5 kripto para birimi!

Haftanın en popüler 5 kripto para birimi!

Investingcom Türkiye kullanıcılarının bu hafta en çok takip ettiği kripto para birimleri Bitcoin (BTC), Terra (LUNA), Solana (SOL), Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB) oldu.



Terra (LUNA)

LUNA haftaya 2.38 dolardan başladı ve genel piyasa düşüşü sırasında 1.5 dolara düştü ve o sırada haftalık en düşük seviyeyi işaret etti.

Haftanın ilerleyen saatlerinde LUNA yatay işlem yapmaya devam edebilirken dipten alım 1.83 dolara yükselebilir. Kripto para birimi dün geceden bu yana 1.65 ile 1.72 dolar arasında dar bir bantta işlem görüyor.

Son yedi gün içinde yüzde 35 düşen LUNA düne göre yüzde 8,7 düştü.

Solana (SOL)

Solana, FTX’in önemli miktarda yatırım yaptığı ve desteklediği bir proje olduğu için yerel tokeni SOL, kripto para borsasının çöküşünden en çok etkilenen kripto paraların başında geldi. 

SOL, geçen hafta sonu Google (NASDAQ:GOOGL) Cloud’un Solana ağında doğrulayıcı olarak çalışacağı haberlerine bağlı olarak 38 dolara kadar yükseldi. Ardından FTX ve Alameda ile ilgili sorunların basına sızdırılmasıyla haftanın son günü düşüşe başladı. 

SOL, güçlü satış nedeniyle bir haftada 12.46 dolara düştü. Alt bölgelerden yapılan alımlarda 18 dolara yükselen kripto para, orada dirençle karşılaştı ve ardından FTX'in iflas başvurusuyla düştü. Solana son 24 saat içinde yaklaşık yüzde 16 kaybetti, ancak 15 dolarda yatay işlem görüyor. Her hafta değerinin yüzde 56'sını kaybeden Solana, 13 numaraya gerileyerek mevcut piyasa değerini 5,52 milyar dolara düşürdü.

Haftanın en popüler 5 kripto para birimi!

Dogecoin (DOGE)

Dogecoin, Solana’dan sonra ilk 10 kripto para arasında genel satış dalgasından en çok etkilenen kripto para oldu.

DOGE, haftaya 0.12 dolar aralığında başladı. Hafta ortasına kadar, DOGE'nin fiyatı 0,07 dolar düştü. Perşembe ve Cuma günkü bir kurtarma çabasında, DOGE yalnızca düşüşünü yavaşlattı ve 0,08 ila 0,09 dolar aralığında yatay işlem gördü.

Hafta sonu ticaretinde 0,08 dolar desteğinden yükselen kripto para birimi, 0,09 dolar seviyelerini yeniden kazanmak için mücadele etti. DOGE, son 24 saatte yüzde 3,3 yükseldi, ancak haftalık bazda yüzde 30 değer kaybıyla devam ediyor. 

Shiba Inu (SHIB)

Shiba Inu, hafta başında 0,000012 dolar bandında yatay hareket ederken genel düşüş hareketinde 0,000008 dolara kadar yüzde 30’un üzerinde değer kaybetti. Perşembe günü gelen alımlarda 0,00001 dolara kadar yükselebilen SHIB, ardından hafif eğilimli düşüşe devam etti ve hafta sonu işlemlerine 0,00009 dolardan başladı. 

SHIB düne göre yüzde 4.2 düştü, ancak haftalık bazda yüzde 23.7 düştü.

Bitcoin ne kadar yükselecek?
Kriptolarda hafta sonu fırtınası!
Thodex vurgununda flaş gelişme! Fatih Özer'in iade süreciyle ilgili duruşma yine ertelendi!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön