25 / 08 / 2024

kripto para varlık vergi düzenlemesi

kripto para varlık vergi düzenlemesi

Vergide iklim değişikliğinin yaşandığı bu günlerde başta kripto para varlıkları olmak üzere çok sayıda yatırım aracı için düzenlemelerin hayata geçirilmesi bekleniyor.

Kripto para piyasasında neler oluyor? Son dakika gelişmeleri için hemen bakın!

ABD'de federal mahkeme, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun kripto varlık yönetimi şirketi Grayscale'in spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunu reddetme kararını bozdu. Bu karar kripto para piyasasında doping etkisi yaptı.

Bitcoin, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance ABD'de 3 bin dolar daha ucuza satılıyor!

Bitcoin, dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance’ın ABD pazarında, serbest piyasa fiyatından yaklaşık olarak 3 bin dolar daha ucuza satılıyor. İşte detaylar...

Kripto para yatırımcılarına Mehmet Şimşek’ten kötü haber!

Yeni hükümette Hazine ve Maliye Bakanı olarak göreve gelen Mehmet Şimşek, kripto para yatırımcılarını üzecek. Şimşek'in kripto paraya yönelik söyledikleri yeniden gündem oldu.

IOSCO'dan kripto varlık düzenlemesi!

Uluslararası Sermaye Piyasaları Düzenleyicileri Örgütü (IOSCO), kripto varlık ve pazarlarının düzenlenmesine ilişkin ilk küresel yaklaşımı 18 tavsiye kuralıyla açıkladı.

Kripto para borsasında deprem etkisi! Japonya'dan 721 milyon dolarlık kripto para çalındı

Nikkei Business Daily gazetesinin Pazartesi günü İngiltere Blockchain analiz sağlayıcısı Elptic tarafından yapılan bir araştırmaya atıfta bulunarak, Kuzey Kore'ye bağlı bilgisayar korsanı gruplarının Japonya'dan 721 milyon dolar değerinde kripto para varlığı çaldığını bildirdi.

Kripto varlık piyasası da deprem yardımları için uğraşta!

Kripto varlık piyasası da deprem sonrası yardımlar için seferber oldu. AFAD, Kızılay, Ahbap ve İHH gibi STK'lar, kripto varlıkları aracılığıyla destekçilerinden bağış toplamak için cüzdan adreslerini paylaştı.

Kripto para piyasasında 38 milyon dolarlık yeni anlaşma imzalandı!

Kripto para piyasasında yeni bir anlaşma haberi geldi. Kripto para madencilik şirketinden 38 milyon dolarlık anlaşma haberi kripto borsasına bomba gibi düştü. İşte detaylar…

Bir kripto para şirketi daha battı! Yatırımcılar tedirgin

Kripto varlık şirketi Genesis'in kredi birimi ABD'de iflas korumaya başvuruda bulundu. İşte kripto para dünyasını yakından ilgilendiren haberin detaylar...

Kripto para yatırımcıları dikkat! 2023 kripto para yılı mı olacak? Bitcoin yeni bir rekor kırabilir mi?

Milyonlarca kripto para yatırımcısı 2023’te piyasaların nasıl olacağını merak ediyor. Peki 2023 kripto para yılı olabilir mi? Bitcoin yeni bir rekor kırabilir mi? İşte merak edilen soruların yanıtları…

Kripto para dünyasında büyük deprem! Yatırımcılara kritik uyarı geldi!

Dünyanın en büyük ikinci kripto borsası FTX’in iflas koruması başvurusunda bulunması, kripto para dünyasında deprem etkisi yarattı. Söz konusu krizin kripto piyasalarında sene başından bu yana yaşanan kaybı 2 trilyon dolar seviyesine çıkardığı düşünülüyor. Uzmanlar ise yatırımcıları uyardı.

Kripto para borsasında akıl almaz olay! Hackerlardan inanılmaz dolandırıcılık!

Kripto para borsası Binance, yeni bir dolandırıcılık yöntemini ortaya çıkardı ve dikkat çeken uyarılarda bulundu. Bu yöntemle kripto para projelerini hedefleyen hackerlar, deepfake sayesinde yapay zeka ve hologram kullanarak kendilerini yönetici gibi gösterebiliyor. İşte detaylar...

Kripto para borsasından 1,1 milyar dolarlık dev zarar!

Kripto para borsası Coinbase, 2022 yılının 2. çeyreğinde kripto paralarda yaşanan düşüşün etkisiyle yaklaşık 1,1 milyar dolarlık zarar açıkladı. İşte detaylar...

Yatırım için en düşük komisyon hangi kripto borsasında? Kripto para yatırımcıları dikkat

Kripto para piyasasında seyreden düşüş trendine rağmen Bitcoin ve diğer kripto paralara olan talep giderek artarken yatırımcılar için en düşük komisyonu hangi kripto para borsaları uyguluyor? Komisyon fiyatlarını hangi faktörler etkiliyor? 

kripto para varlık vergi düzenlemesi Haberi

kripto para varlık vergi düzenlemesi

Vergide iklim değişikliği yaşanıyor. Ekonomist Dergisi'nden Abdülkadir Kahraman'ın haberine göre; '23-24 Kasım 2021 tarihlerindeki EY Vergi Konferansı' kapsamında vergi düzenlemeleri ele alındı. Buna göre başta kripto paralar olmak üzere çok sayıda  alanda değişim yapılacak. Peki bu değişimin nedenleri neler?

-Artan bütçe açıkları, 
-Kurumlar vergisi oranlarındaki dibe doğru yarış,
-Dijitalleşen ekonomide fiziki işyerine bağlı uluslararası vergileme kurallarının yetersizliği,
-Sıfır veya çok düşük kurumlar vergisi oranları,
-Kazançlarına göre şirketlerin adil bir vergi ödenmediği algısı.

KÜRESEL DEĞİŞİM

1- Dijitalleşen ekonomi vergilemesi ve küresel asgari kurumlar vergisi 1996'da "G7'nin vergi kaçakçılığı ve vergiden kaçınmayı" önceliklendirmesi vergide iklim değişikliği için "kelebek etkisi" yarattı. Değişiklikler 2015'te zirve yapıp, 2021'de uluslararası bir çözüme kavuştu. Bu durumu "Uluslararası Vergi 2.0" olarak adlandırabiliriz.

Hikayenin zaman çizelgesi:

Sürecin mihenk taşları sırasıyla, vergide...