15 / 05 / 2024

kruvaziyer gemileri 2016 rotası

kruvaziyer gemileri 2016 rotası

Halen devam eden Galataport inşaatı nedeniyle 2016 için 90’a yakın kruvaziyer gemisi İstanbul turunu iptal etti. Bu da İstanbul’a gelen kruvaziyer gemilerinin 3’te 1’inin rotasının değişmesi ve 300 bin civarı turist kaybı demek.

Bahama bayraklı dev kruvaziyer Bodrum limanına yanaştı! İşte içinde bulunan turist sayısı

Lüks yat turizminin gözde destinasyonlarından Bodrum dev gemileri içineki turistlerle birlikte ağırlamaya devam ediyor. Bodrum'un bu seferki konuğu, 'Seabourn Encore' isimli kruvaziyer oldu. Dev gemi 268 yolcuyla limana demir attı.

Kruvaziyer gemilerinin iptali Alsancak esnafına kepenk kapattırdı!

Kruvaziyer gemileri, terör olayları nedeniyle İzmir’i rotalarından çıkarınca, İzmir Alsancak Liman esnafı da kepenk kapatmak zorunda kaldı

Galataport inşaatı kruvaziyer gemilerinin rotasını değiştirdi!

Halen devam eden Galataport inşaatı nedeniyle 2016 için 90’a yakın kruvaziyer gemisi İstanbul turunu iptal etti. Bu da İstanbul’a gelen kruvaziyer gemilerinin 3’te 1’inin rotasının değişmesi ve 300 bin civarı turist kaybı demek.

İzmir Limanı'nın ihalesi 2016'da yapılacak!

Kruvaziyer Limanı ve Yük Limanı olmak üzere ikiye ayrılan Alsancak'taki İzmir Limanı'nın imar planları yayımlandı. 2016'ta ihalenin yapılması bekleniyor.

İzmir Kruvaziyer ve Yük Limanı ihaleye çıkıyor!

İzmir Alsancak Limanı'nın yeni imar planları, Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından Resmi Gazete'de yayınlandı. İzmir Kruvaziyer Limanı ve İzmir Yük Limanı'nın, 2016'nın ilk yarısında ihaleye çıkarılması öngörülüyor.

Sinop kruvaziyer turizminde Karadeniz'in lideri!

Sinop Miami'de düzenlenecek olan Kruvaziyer Gemileri Fuarına katılması sebebi ile Sinop Valiliği toplantı salonunda koordinasyon toplantısı düzenlendi. Toplantıda Miami'de yapılacak olan Kruvaziyer Fuarı ile ilgili bilgi verildi.

İzmir Körfezi 100 yıl sonra yok mu olacak?

Bütçe görüşmelerinde “Önlem alınmazsa 100 yıla kadar Körfez yok olacak” uyarısı yapan Kocaoğlu, “Büyük Körfez Projesi tamamlanmazsa körfeze büyük yük gemileri, 6 bin kişilik kruvaziyer gemileri giremeyecek” dedi

Ekrem Demirtaş: Kruvaziyerde yeni hedef Homeport!

Ekrem Demirtaş, İzmir’in Venedik yerine başlangıç limanı (homeport) olabileceğini söyledi. Demirtaş, “Artık kruvaziyer gemileri Venedik’e girmekte zorlanıyor. Gerekli hamleleri yaparsak İzmir, 2016’da homeport olabilir” dedi.

İzmir'e aynı anda 4 kruvaziyer gemi geldi!

İzmir, aynı anda gelen 4 kruvaziyer gemiyle bayram havası yaşadı. Costa Crociere'ya ait Costa Deliziosa, Costa Pacifica ve Costa Neoromantica gemileri ile MSC Crociere'ye ait MSC Preziosa gemileri, kente 10 bin 470 yolcu, 4 bin 614 tayfa getirdi.

Türkiye'ye 7 ayda 635 kruvaziyer ve yolcu gemisi demirledi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgilere göre, özellikle Ege'de bulunan limanlara demirleyen kruvaziyer ve yolcu gemileri, ülkemize hatırı sayılır turistin gelmesini sağladı.

Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı 2016'da hizmete girecek!

2016'da hizmete girecek olan Yüksek Hızlı Tren Garında 99 oda ve 198 yatak kapasiteli otel ile 5 bin 367 metrekare kiralanabilir alana sahip ofis yapısı ve yaklaşık 24 bin metrekare kiralanabilir alana sahip mağazalar olması hedefleniyor.

Ankara YHT terminali 2016'da hizmete girecek!

Ankara'da yapımına bir süre önce başlanan ve başkenti modern bir yapıyla buluşturacak Yüksek Hızlı Tren Terminali, 2016'da hizmete açılacak. 2023'te taşınacak yolcu sayısının yılda 70 milyon olması bekleniyor.

Salıpazarı Kruvaziyer Limanı projesi protesto edildi!

İstanbul Kent Savunması adlı grup, Galataport olarak bilinen "Salıpazarı Kruvaziyer Liman Projesi" için düzenlenen Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısını protesto etti. Grup toplantıya katılanlara tepki gösterdi.

kruvaziyer gemileri 2016 rotası Haberi

kruvaziyer gemileri 2016 rotası



Halen devam eden Galataport inşaatı nedeniyle 2016 için 90’a yakın kruvaziyer gemisi İstanbul turunu iptal etti. Bu da İstanbul’a gelen kruvaziyer gemilerinin 3’te 1’inin rotasının değişmesi ve 300 bin civarı turist kaybı demek



Yargıdan gelen durdurma kararlarıyla bir durup bir devam eden ve Galataport adıyla bilinen Salıpazarı Kruvaziyer Liman Alanı inşaatı, 2016 yılı için tur iptallerine yol açtı. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, 90’a yakın kruvaziyer gemisinin rotayı iptal ettiğini söyledi. Ulusoy, iptallere çözüm olarak acilen Yenikapı’da kruvaziyer limanı yapılmasını önerirken, iptallerle ilgili mercilerle acil toplantı düzenleyeceklerini söyledi.


Kruvaziyer turları düzenleyen Tura Turizm’in yönetim kurulu başkanı Erkunt Öner de, inşaat nedeniyle yanaşmanın garanti edilememesi nedeniyle kruvaziyer şirketlerinin İstanbul turlarını iptal ettiğini ifade ederken, şu ana kadar 90’a yakın geminin yer garantisi verilmediği...