12 / 05 / 2024

Kruvaziyer gemilerinin iptali İzmir

Kruvaziyer gemilerinin iptali İzmir

Kruvaziyer gemileri, terör olayları nedeniyle İzmir’i rotalarından çıkarınca, İzmir Alsancak Liman esnafı da kepenk kapatmak zorunda kaldı

Kruvaziyer gemilerinin iptali Alsancak esnafına kepenk kapattırdı!

Kruvaziyer gemileri, terör olayları nedeniyle İzmir’i rotalarından çıkarınca, İzmir Alsancak Liman esnafı da kepenk kapatmak zorunda kaldı

Galataport inşaatı kruvaziyer gemilerinin rotasını değiştirdi!

Halen devam eden Galataport inşaatı nedeniyle 2016 için 90’a yakın kruvaziyer gemisi İstanbul turunu iptal etti. Bu da İstanbul’a gelen kruvaziyer gemilerinin 3’te 1’inin rotasının değişmesi ve 300 bin civarı turist kaybı demek.

Demre'deki yat limanına ek iskele yapımı talep edildi!

Hristiyanlar için kutsal olan Noel Baba Kilisesi'nin bulunduğu Antalya'nın Demre ilçesinde yapımı devam eden yat limanına kruvaziyer gemilerinin de yanaşabilmesi için 330 metre uzunluğunda iskele yapılması istendi.

Demre Yat Limanı'na ek yapılması önerildi!

Hristiyanlar için kutsal olan Noel Baba Kilisesi'nin bulunduğu Demre'de yapımı devam eden yat limanına, kruvaziyer gemilerinin de yanaşabilmesi için 330 metre uzunluğunda iskele yapılması istendi.

İzmir Alsancak'ta rıhtım yenileme çalışmaları başladı!

İzmir Alsancak Limanı'nda, dev kruvaziyer gemilerinin kente turist getirmeye başladığı bu günlerde rıhtım yenileme çalışması yapılması tepki çekti..

Kruvaziyer pazarı daralmaya devam ediyor!

Kruvaziyer pazarı daralmaya devam ediyor. Türkiye'ye kruvaziyer ile gelen turist sayısı ülke genelinde geçen yıla göre yüzde 22,3, Antalya'da ise yüzde 6,6 azaldı.

Kruvaziyer turizminde yeni fırsatlar sunuluyor!

Kruvaziyer turizminde yeni fırsatlar sunuluyor. Türkiye Kruvaziyer Platformu Başkanı Demirtaş "Güney Avrupa limanlarındaki sorun kruvaziyer şirketlerini yeni arayışlara zorladığı bunun da Türkiye'ye yeni fırsatlar sunuyor" dedi.

Ekrem Demirtaş: Kruvaziyer için yeni açılımlar yaratmalıyız!

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye'de kruvaziyer turizmde şimdilik bir düşüş olduğunu ve İzmir'deki düşüşün de bu nedenle yaşanan, kentimize özgü değil, bölgemize ait bir düşüş olduğunu söyledi...

Kruvaziyer turizmine bölgesel engel!

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye kıyılarına yanaşan kruvaziyer gemi ve bu yolla gelen turist sayısında düşüş görüldüğünü ancak bunun Türkiye'den değil bölgesel istikrarsızlık ve çatışmalardan kaynaklandığını ifade etti.

Ekrem Demirtaş: İzmir'de kruvaziyer turizminde düşüş yaşanıyor!

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, bölgemizdeki siyasal istikrarsızlık nedeniyle Türkiye'de kruvaziyer turizminde bir düşüş olduğunu ve İzmir'deki düşüşün de bu nedenle yaşandığını söyledi.

İzmir'de kruvaziyer turizme bölgesel engel!

İzmir'de kruvaziyer turizme bölgesel engel takıldı. İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş: " Ortadoğu, Karadeniz ve Doğu Akdeniz’de yaşanan siyasi istikrarsızlık ve çatışmalar, kruvaziyer gemilerin rotasını değiştirdi"dedi.

Kruvaziyer turizm geliri önem kazandı!

AA Muhabirinin Türkiye Seyahat Acentalan Birliğinden (TURSAB) edindiği bilgiye göre, 2003 yılında sadece 581 bin kruvaziyer yolcusunu ağırlayan sektör, 11 yılda yüzde 285 artışla 2.2 milyon yolcu sayısına ulaştı.

Türkiye'ye 7 ayda 635 kruvaziyer ve yolcu gemisi demirledi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgilere göre, özellikle Ege'de bulunan limanlara demirleyen kruvaziyer ve yolcu gemileri, ülkemize hatırı sayılır turistin gelmesini sağladı.

Kruvaziyer gemilerinin iptali İzmir Haberi

Kruvaziyer gemilerinin iptali İzmir


Kruvaziyer gemileri, 2016 yılı itibariyle rotalarından İzmir’i çıkardı. Durum böyle olunca da İzmir Alsancak Limanı esnafı halka açık olmayan limanda bulunan 11 dükkana turist gelmeyince kepenk kapatmak zorunda kaldı. Bir yıl boyunca iş yapamadıkları gibi TCDD’ye de kira ödeyen esnaflar, şartlar düzelene kadar kiraların dondurulması için Başbakan Binali Yıldırım’ın ilk İzmir ziyaretinde bir dosya hazırlayarak kendisine sunacak ve destek isteyecek.


“DÖRT GÖZLE BAŞBAKANIMIZI BEKLİYORUZ”

İzmir TCDD 3. Bölge Müdürlüğü ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına yaptıkları başvuruların şimdilik sonuçsuz kaldığını ifade eden esnaflardan Şenol Süs, “Terör olayları nedeniyle 2015 yılının sonu itibariyle kruvaziyer şirketleri planlarını iptal etti. Turizm sektörü büyük bir darbe yedi. Liman esnafı olarak biz de aynı mağduriyeti yaşadık. Burası lokasyon olarak halka açık bir yer değil. Buradaki 11...