30 / 04 / 2024

Kruvaziyer projesi

Kruvaziyer projesi

Kruvaziyer pazarı daralmaya devam ediyor. Türkiye'ye kruvaziyer ile gelen turist sayısı ülke genelinde geçen yıla göre yüzde 22,3, Antalya'da ise yüzde 6,6 azaldı.

Yenikapı Kruvaziyer Limanı projesi başlıyor!

Yenikapı Kruvaziyer Limanı projesinde süreç başladı. Limanın yıllık 2,7 milyon turisti ağırlaması bekleniyor...

Yenikapı Kruvaziyer Limanı'nın ihalesi 2020'de!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda da yer alan Yenikapı Kruvaziyer Limanı Projesi'nin önümüzdeki yıl ihalesini tamamlayıp, kısa sürede hizmete almayı planlıyoruz" dedi...

Antalya Lara'da planlanan kruvaziyer liman ve AVM projesi mecliste!

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya Lara Plajı'na yapılması planlanan kruvaziyer liman ve AVM projesine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Antalya Kruvaziyer Liman Projesi ihaleye hazır!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, turizme önemli bir ivme kazandırmak, kaliteyi yükseltmek ve gelir düzeyini artırmak amacıyla planladıkları "Kruvaziyer Liman Projesi"nin ihaleye hazır olduğunu bildirdi.

Antalya Kruvaziyer Limanı bu yıl ihaleye çıkabilir!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel turizmcilerle buluştu. Başkan Türel yaptığı açıklamada Kruvaziyer Limanı Projesi’nin yıl içinde ihaleye çıkabileceğini belirtti.

Demre Kruvaziyer Limanı'nın ÇED toplantısı 28 Mart'ta!

Antalya Demre'de yapılması planlanan Demre Kruvaziyer Limanı projesi için ÇED toplantısı yapılacak. Toplantı 28 Mart günü saat 14:00'da gerçekleşecek.

Antalya Kruvaziyer ve Yat Limanı'nın çalışmaları başladı!

Antalya'nın vizyon projelerinden Kruvaziyer ve Yat Limanı Projesi için deniz ve kara zemin etüt çalışmalarına başlandı.

Antalya Kruvaziyer Limanı için zemin etüt çalışmaları başladı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projelerinden Kruvaziyer ve Yat Limanı Liman Projesi için deniz ve kara zemin etüt çalışmalarına başlandı.

Antalya Demre Cumhuriyet Meydanı Projesi'nin temeli atıldı!

Demre Cumhuriyet Meydanı Projesi'nin temelini atan Başkan Türel, "Demre Kruvaziyer limanı ve 'Caretta Caretta' havalimanı hayırlı olsun" dedi.

Bakanlık'tan Fethiye kruvaziyer gemi iskelesi projesi açıklaması!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Fethiye'de kruvaziyer gemi iskelesi projesi iddiasına karşılık "Bakanlığımızda onay bekleyen, onay için teslim edilmiş bir proje yoktur" dedi.

Galaport projesi ile kruvaziyer turizmi uçacak!

Kruvaziyer turizmi gözünü Galataport'a dikti. Royal Caribbean Genel Müdürü Bülent Tatlav, "Galataport hayata geçtiğinde sektör yüzde 100 büyür" dedi.

Fethiye'de Kruvaziyer İskelesi Projesi'ne yeşil ışık yakıldı!

Kruvaziyer turizmden nasibini almak isteyen Fethiye yıllardır projenin hayata geçirilmesini beklerken FTSO'nun GEKA projesiyle yaptırdığı analiz sonrası bakanlık projeye yeşil ışık yakınca limanın hangi noktasında yapılacağı konusunda yerinde tespit gerçe

Salıpazarı Kruvaziyer Liman Projesi'nde Antrepo yıkılıp tekrar yapılacak!

Salıpazarı Kruvaziyer Liman Projesi içinde olan İstanbul Modern Sanat Müzesi, Doğuş Grubu'yla vakfın anlaşması halinde yeniden yapılacak. Salıpazarı Kruvaziyer Liman Projesi sahasındaki 4 No'lu Antrepo binası yıkılıp yeniden inşa edilecek.

Kruvaziyer projesi Haberi

Kruvaziyer projesi

Türkiye'ye kruvaziyerle gelenlerin sayısı düşmeye devam ediyor.


Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından derlenen verilere göre, ocak-ağustos döneminde gelen yolcu sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22,3 gerileyerek 1 milyon 384 bin 389'dan 1 milyon 76 bin 152 kişiye düştü.


Yılın 8 aylık döneminde Antalya, Alanya ve Kaş limanlarının yolcu sayısı da yüzde 6,6 düşerek 135 bin 336 kişiden, 126 bin 359 kişiye geriledi.


Bu dönemde Antalya Limanı yolcu sayısı 119 bin 378'den 117 bin 392'ye, Alanya Limanı yolcu sayısı da 15 bin 750'den 8 bin 768'e geriledi.


Diğer yandan Türkiye'nin en çok yolcu çeken limanı olan Kuşadası, 8 aylık dönemde yüzde 2 azalarak 352 bin yolcuya düşerken, yüzde 31 gerileyen İstanbul da 288 bin kişiye indi.


Yüzde 53 gerileyen İzmir'in...