08 / 07 / 2024

Kruvaziyer rıtayı izmire çevirdi

Kruvaziyer rıtayı izmire çevirdi

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, yılın ilk 7 ayı sonunda İzmir'e 78 sefer ile 190 bin 28 kruvaziyer yolcusunun geldiğini belirtti.

Danıştay Başsavcılığı, Hatay'daki riskli alan kararını hukuka aykırı buldu: Depremden önce yapılmalıydı!

Danıştay Başsavcılığı, Antakya şehir merkezinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla riskli alan ilan edilmesinin hukuka aykırı olduğunu belirtti. Kararda, "Riskli alan depremden önce ilan edilmeliydi" denildi. İşte detaylar..

Müteahhitler için Yargıtay’dan emsal gibi karar! Ağır cezalar geliyor!

Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan binaların inşaatında kusurlu oldukları öne sürülen müteahhit, mühendis ve bürokratlara yönelik soruşturmalar hız kesmeden sürüyor. Yargıtay’dan bu konuya yönelik emsal niteliğinde bir karar çıktı.

Sürücüler dikkat! Eğer siz de bu yoldan geçerseniz 4 kat cezayı yersiniz Yargıtay o kararı bozdu

Yargıtaydan ücretli otoyoldan ihlalli geçiş kararı çıktı. Yargıtay ilk derece mahkemesinin "cezaya gerek yok kararını" bozdu. Sürücüler dikkat edin eğer siz de bu yoldan gişeleri geçerseniz cezayı yersiniz! İşte kararın gerekçesi ve detayları...

Yargıtay'dan konut dolandırıcılığı için emsal karar!

Yargıtay, kurasız konut vadeden dolandırıcıyla ilgili emsal bir karar aldı. Basit dolandırıcılık suçundan mahkum edilen dolandırıcının, nitelikli dolandırıcılık suçundan mahkum edilmesine karar verildi.

Danıştay'dan dikkat çeken Tozkoparan Mahallesi görüşü!

11 Ocak 2021'de Danıştay 6'ncı Dairesi'nde görevli bulunan savcı tarafından, Tozkoparan halkının itirazı üzerine mahallenin riskli alan ilan edilmesinin iptal edilmesi gerektiği görüşünü bildirmiş.

Sayıştay: İmar barışında uydu görüntüsü doğru sonuç vermez!

10 milyon 79 bin vatandaşın yararlandığı imar barışı ile ilgili Sayıştay tarafından yayınlanan raporda, imar barışında uydu görüntüleri için ortofoto ya da Google Earth gibi programların kullanıldığını ve bu programların doğru sonuç vermediği belirlendi.  

Ayasofya'da ibadetin yolu açıldı: Danıştay, camiden müzeye dönüştürülmesi kararını iptal etti!

Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine ilişkin 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti. Danıştayın gerekçesinde, Ayasofya'nın Fatih Sultan Mehmet Han Vakfı mülkiyetinde olduğu, cami olarak toplumun hizmetine sunulduğu ifade edildi.

Kanal İstanbul Çalıştayı’na bu çağrı damga vurdu!

Kanal İstanbul Çalıştayı'nda konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, harcanacak 75 milyar TL'nin “ranta değil sorunların çözümüne” ayrılmasını istedi. İYİ Parti lideri Akşener, Kanal’ın bir intikam projesi olduğunu söyledi. İBB Başkanı İmamoğlu da “Sesinizi yükseltmeyin” çağrısı yaptı.

Hasan Akgün'den 2019 Yılı Yatırım Programı ve Değerlendirme Çalıştayı!

Çalışmalarına devam eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün mahalle muhtarlarıyla buluşarak “2019 Yılı Yatırım Programı ve Değerlendirme Çalıştayı” gerçekleştirdi.

SPK'dan Kira Sertifikaları, Kurumsal Yatırım Ürünleri Piyasa ve Düzenlemeleri çalıştayı!

"Kira Sertifikaları, Kurumsal Yatırım Ürünleri Piyasa ve Düzenlemeleri" başlıklı iki günlük çalıştay düzenlendi...

Çimento sektörü 3.Temiz Kömür Teknolojileri Çalıştayı'nda buluştu!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen 3.Temiz Kömür Teknolojileri Çalıştayı ve Fuarı gerçekleştirildi. Fuarda çimento sektörünün önde gelen isimleri bir araya geldi.

Yargıtay'dan kamulaştırılan gayrimenkulün tesciline ilişkin karar!

Yargıtay, kamulaştırma davalarına ilişkin karar aldı. Yargıtay, kamulaştırılan taşınmazın tescili işleminin idare yerine Hazine adına yapılmasını doğru bulmadı..

Antalya Kruvaziyer Liman Projesi ihaleye hazır!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, turizme önemli bir ivme kazandırmak, kaliteyi yükseltmek ve gelir düzeyini artırmak amacıyla planladıkları "Kruvaziyer Liman Projesi"nin ihaleye hazır olduğunu bildirdi.

Kruvaziyer rıtayı izmire çevirdi Haberi

Kruvaziyer rıtayı izmire çevirdi

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, yılın ilk 7 ayı sonunda İzmir'e 78 sefer ile 190 bin 28 kruvaziyer yolcusunun geldiğini belirterek, "Ortadoğu'daki olaylar nedeniyle MSC ve Costa İzmir'e 10 yeni sefer ekledi" dedi. Ekrem Demirtaş, geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise İzmir'e 98 geminin geldiğini ifade ederek, "Sefer sayısında kısmi bir azalma oldu. Bunun nedeni bu yıl bazı gemilerin gelmemesi, Türkiye'de 2-3 yılda bir liman değiştiren hatların izmir'e gelmemesi ki bu normal bir süreç ve tüm Doğu Akdeniz'de kruvaziyer turizminde yaşanan düşüş" diye konuştu. Buna karşılık P&O Aurora ve İzmir'e daha önce hiç gelmeyen Silversea firmasının Spirit ve Cloud gemileri ile İzmir'e 4 ek sefer koyduğunu belirten Demirtaş, "Ortadoğu'da yaşanan krizlerden dolayı MSC ve Costa firmaları da...