08 / 07 / 2024

Kruvaziyer şirketleri izmir

Kruvaziyer şirketleri izmir

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, yılın ilk 7 ayı sonunda İzmir'e 78 sefer ile 190 bin 28 kruvaziyer yolcusunun geldiğini belirtti.

Sigorta şirketleri İzmir depremi için seferber oldu!

İzmir'de yaşanan deprem sonrasında tüm sigorta şirketleri çalışmalara başladı. Türkiye Sigorta Birliği yaptığı açıklamada çalışmalar tamamlandığında sigortalıların tüm hasarlarının karşılanacağını belirtti. 

İzmir Kruvaziyer Limanı imar planına itiraz!

Özelleştirilmesi planlanan İzmir Alsancak Limanı için hazırlanan yeni imar planındaki Kruvaziyer Limanı’na, Konak Belediyesi’nden eksiklikler nedeniyle itiraz geldi. DTO uzlaşma çağrısı yaptı.

İzmir Kruvaziyer Limanı Alanı imar planı değişikliği askıda!

İzmir Kruvaziyer Limanı Alanı imar planı değişikliği askı sürecinde gelen itirazların kısmi kabulü ile yeniden düzenlenen İzmir Kruvaziyer Limanı Alanı imar planı askıya çıkarıldı...

İzmir Kruvaziyer ve Yük Limanı ihaleye çıkıyor!

İzmir Alsancak Limanı'nın yeni imar planları, Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından Resmi Gazete'de yayınlandı. İzmir Kruvaziyer Limanı ve İzmir Yük Limanı'nın, 2016'nın ilk yarısında ihaleye çıkarılması öngörülüyor.

İzmir Kruvaziyer Limanı imar planı değişikliği onaylandı!

İzmir'in Konak İlçesi, Umurbey Mahallesi'nde bulunan İzmir Kruvaziyer Limanı Alanına yönelik hazırlanan 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği onaylandı.

İzmir kruvaziyer turizmi 2015'e kötü giriş yaptı!

ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, geçtiğimiz yıl yaklaşık yüzde 31 kayıpla kamuoyunu uzun süre meşgul eden İzmir kruvaziyer turizminin 2015 yılına da kötü bir giriş yaptığını söyledi.

İzmir'de kruvaziyer turizminin gelişmesi için adım atılıyor!

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye Kruvaziyer Platformu olarak 9 Mart'ta Ankara'da toplanacaklarını, Ulaştırma ve Turizm Bakanlarının da davetli olduğu toplantıda sorunları masaya yatıracaklarını bildirdi.

Geza Dologh: İzmir’in kruvaziyer turizminde başlangıç noktası olmalı!

İmeak Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Geza Dologh, İzmir 'in kruvaziyer turizminde başlangıç noktası olması halinde gelirin artacağını söyledi. Dologh, ''İzmir ana liman olsun'' dedi.

Saltuk Kocabaş: Kruvaziyer'de ana liman İzmir seçilirse büyük sıçrama yapar!

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından açıklanan rakamlara göre geçen yıl 198 kruvaziyer gemisinin yanaştığı İzmir'e 481 bin turist deniz yolu ile giriş yaparken bu yılın ilk 11 ayında 135 kruvaziyer gemisi ile 327 bin turist giriş yaptı

Mesut Sancak: Kruvaziyer limanı İzmir'i ayağa kaldırır!

Folkart İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak yaptığı açıklamada "Hükümet ve yerel yöneticiler anlaşırsa yer farketmez. Kruvaziyer limanı nereye yapılırsa yapılsın kenti ayağa kaldırır" dedi

Hopa ve İzmir kruvaziyer turizminde işbirliği yapacak!

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye’nin kruvaziyer turizminden daha fazla pay alabilmesi için limanların birlikte çalışması gerektiğini söyledi. Demirtaş, “Türkiye’de kruvaziyer turizminde çok büyük bir potansiyel var" dedi.

İzmir'e aynı anda 4 kruvaziyer gemi geldi!

İzmir, aynı anda gelen 4 kruvaziyer gemiyle bayram havası yaşadı. Costa Crociere'ya ait Costa Deliziosa, Costa Pacifica ve Costa Neoromantica gemileri ile MSC Crociere'ye ait MSC Preziosa gemileri, kente 10 bin 470 yolcu, 4 bin 614 tayfa getirdi.

Ekrem Demirtaş: İzmir'de kruvaziyer liman ihtiyacı var!

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, son dönemde kruvaziyer gemilerin rotasını yeniden İzmir'e çevirdiğini, kentin daha fazla gemiyi ağırlayacak liman kapasitesine ihtiyacı olduğunu bildirdi.

Kruvaziyer şirketleri izmir Haberi

Kruvaziyer şirketleri izmir

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, yılın ilk 7 ayı sonunda İzmir'e 78 sefer ile 190 bin 28 kruvaziyer yolcusunun geldiğini belirterek, "Ortadoğu'daki olaylar nedeniyle MSC ve Costa İzmir'e 10 yeni sefer ekledi" dedi. Ekrem Demirtaş, geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise İzmir'e 98 geminin geldiğini ifade ederek, "Sefer sayısında kısmi bir azalma oldu. Bunun nedeni bu yıl bazı gemilerin gelmemesi, Türkiye'de 2-3 yılda bir liman değiştiren hatların izmir'e gelmemesi ki bu normal bir süreç ve tüm Doğu Akdeniz'de kruvaziyer turizminde yaşanan düşüş" diye konuştu. Buna karşılık P&O Aurora ve İzmir'e daha önce hiç gelmeyen Silversea firmasının Spirit ve Cloud gemileri ile İzmir'e 4 ek sefer koyduğunu belirten Demirtaş, "Ortadoğu'da yaşanan krizlerden dolayı MSC ve Costa firmaları da...