30 / 04 / 2024

kruvaziyer turizmi 2013

kruvaziyer turizmi 2013

Alsancak Limanı'na sıkı rakip geliyor. Geçen yıl Aliağa'daki iki ayrı konteyner limanından taşınan yük miktarı, Alsancak Limanı'na yaklaştı. Ege'de kruvaziyer turizminin şampiyonu ise Kuşadası oldu

İzmir'e 2013 yılında 191 kruvaziyer gemisiyle 480 bin 63 yolcu geldi!

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi rakamlarından derlenen bilgilere göre, 2012 yılında 286 gemiyle 510 bin 42 yolcunun geldiği İzmir'e, 2013 yılında 191 kruvaziyer gemisiyle 480 bin 63 yolcu geldi.

İzmir'e kruvaziyerle gelen turist sayısı yükselerek 473 bin 415 oldu!

İzmir'e kruvaziyerle gelen yabancı yolcu sayısı, 10 Ocak-30 Kasım 2013 arasında yüzde 2,9 artarak 473 bin 415'e yükseldi. Yılın ilk 11 ayında Alsancak Limanı'na yanaşan kruvaziyer gemileri ise 195'e ulaştı.

Mersin en güvenli kruvaziyer destinasyonu olma yolunda ilerliyor!

Mersin artık Akdeniz'in en önemli, en cazip ve en güvenli kruvaziyer destinasyonu olma yolunda ilerliyor. Mersin'de, turizm potansiyelini canlandırmak için başlatılan kruvaziyer Turizm Projesi'nin getirilerinin alınmaya başlandığı belirtildi.

Kruvaziyer turizmine I love İzmir katkısı!

Tarihi Kemeraltı Çarşısı 'nda hediyelik eşya ticareti yapan Mustafa Kaynakçı 'nın yaşamı, İzmir Ekonomi Üniversitesi 'nde Yöneticiler İçin İşletme Yüksek Lisans Programını bitirmesiyle yeniden şekillendi.

Ekrem Demirtaş: Kruvaziyer turizminde hedef 2 milyon yolcu!

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Kruvaziyer Platformu Başkanı Ekrem Demirtaş, kruvaziyer turizmiyle 2013 yılı sonuna kadar İzmir'e 500 bin yolcu geleceğini belirterek, "Bizim hedefimiz 2 milyon yolcuya ulaşmak" dedi

Alanya'ya kruvaziyer ile 1.602 turist geldi!

110 devre mülkün bulunduğu, 196 metre uzunluğunda, 30 metre genişliğinde ve 14 katlı olan kruvaziyerdeki dairelerin fiyatları 1,5 milyon ile 8 milyon dolar arasında değişiyor

TÜRSAB turizm için Yenikapı'ya talip oldu!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, İstanbul'un yükselen kruvaziyer turizmi için Yenikapı'yı istediklerini söyledi.

Yenikapı yeni liman olacak!

Turizmciler, İstanbul'un yeni limanı olarak Yenikapı'ya göz dikti. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Ulusoy, İstanbul'un yükselen kruvaziyer turizmi için Cumhurbaşkanı ve Başbakan'dan Yenikapı'yı istediklerini söyledi.

Bodrum'da kruvaziyer turizmi turistlerden yoğun ilgi görüyor!

Yunanistan'ın Mykonos Adası'ndan gelen 295 metre uzunluğundaki kruvaziyer, Paşatarlası'ndaki gemi yanaşma iskelesine yanaştırıldı. Gemide çoğunluğu Almanya uyruklu 2 bin 741 turist ile bin 16 personel bulunduğu bildirildi.

Hopa Kruvaziyer turizmi hedefliyor!

Hoparat Genel Müdürü Meriç Burçin Özer. Hopa'ya kruvaziyer gemilerin gelmesi için neler yapılabileceğini araştırmak için İzmir'de temaslarda bulundu.

Galaport projesi ile kruvaziyer turizmi uçacak!

Kruvaziyer turizmi gözünü Galataport'a dikti. Royal Caribbean Genel Müdürü Bülent Tatlav, "Galataport hayata geçtiğinde sektör yüzde 100 büyür" dedi.

Galataport uçurur!

Kruvaziyer turizmi gözünü Galataport'a dikti. Royal Caribbean Genel Müdürü Bülent Tatlav, "Galataport hayata geçtiğinde sektör yüzde 100 büyür" dedi. İşte Bülent Tatlav'ın sektörle ilgili açıklamaları...

Bodrum'da kruvaziyer turizmi başladı!

Bahamalar bandıralı yolcu gemisi "Seabourn Odyssey", Bodrum Limanı'na geldi.Yunanistan'dan gelen 198 metre uzunluğundaki kruvaziyer, Paşatarlası'ndaki gemi yanaşma iskelesine yanaştırıldı.

Kruvaziyer turizmi ile Alanya'ya bin 19 yolcu geldi!

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nden Alanya'ya sezonun ilk seferini yapan "Artania" adı verilen kruvaziyerle çoğunluğu Alman bin 19 yolcu, ilçeye geldi. Artania Limasol Limanı'ndan hareket etti.

İZTO İzmir'in kruvaziyer turizmi projelerini aktardı!

Ak Parti İzmir il Başkanı Bülent Delican, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret etti.

Kruvaziyer turizmi 75 bine ulaşacak!

TÜRKİYE ve Yunanistan kıyılarında alternatif tatil olanağı sunan kruvaziyer gemilere talep artıyor. Geçen yıl 65 bin turistin tercih ettiği turların bu yıl yeni gemilerle 75 bine ulaşabileceği tahmin ediliyor.

Kruvaziyer turizminin yeni tercihi Bodrum!

Bodrum 'a turizm sezonunda gelecek gemi yolcusunda artış olması bekleniyor. Global Liman İşletmeleri Bodrum Yolcu Liman Müdürü Gonca Uygun, kruvaziyer turizmi hakkında açıklamalarda bulundu.

İzmir kruvaziyer turizmi 2015'e kötü giriş yaptı!

ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, geçtiğimiz yıl yaklaşık yüzde 31 kayıpla kamuoyunu uzun süre meşgul eden İzmir kruvaziyer turizminin 2015 yılına da kötü bir giriş yaptığını söyledi.

Kruvaziyer turizmi için liman hizmetleri maliyetlerini azaltmalı!

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, kruvaziyer turizmden daha fazla pay alabilmek için kademeli teşvik sistemi uygulanmasını ve liman hizmetleri maliyetlerinin azaltılmasını önerdi.

kruvaziyer turizmi 2013 Haberi

kruvaziyer turizmi 2013


Geçen yıl Aliağa'daki iki ayrı konteyner limanından taşınan yük miktarı, Alsancak Limanı'na yaklaştı. Ege'de kruvaziyer turizminin şampiyonu ise Kuşadası oldu


Alsancak Limanı'nın yük limanı mı yoksa sadece yolcu limanı mı olarak kullanılması gerektiği konusunda tartışma sürerken 2013 yılı liman verileri şaşırtıcı bir gerçeği ortaya çıkardı. Geçen yıl Aliağa'daki iki ayrı konteyner limanında taşınan yük miktarı, Alsancak Limanı'na yaklaştı. 2008'de tarihi rekoru kırarak 895 bin TEU'luk konteyner elleçleyen Alsancak Limanı'nın toplam konteyner yük kapasitesi, geçen yıl 697 bin TEU'ya geriledi. Geçen yıl 429 bin TEU olan Aliağa'daki Nemport ve Ege Gübre'nin konteyner elleçleme kapasitesi ise 477 bin TEU'ya çıktı. 


Yüzde 25 artış

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'nin açıkladığı istatistiklere göre geçen yıl Alsancak Limanı'na 423'ü Türk bayraklı, 1839'u yabancı bayraklı olmak üzere toplam...