04 / 05 / 2024

Kruvaziyer turizmi ne durumda

Kruvaziyer turizmi ne durumda

2015 yılı Ocak ayında sadece 3 bin 462 kişide kaldı. 2014 ve 2015 Ocak ayı karşılaştırmasına göre yaşanan değer kaybı yüzde 50'yi geçti.

Kruvaziyer turizminde tercih Karadeniz oldu!

AA muhabirinin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı verilerinde derlediği bilgiye göre Türkiye'ye 2014 yılında kruvaziyerle gelen turist sayısı bir önceki yıla göre yüzde 20 azalarak, 1 milyon 790 bin olarak gerçekleşti.

Kruvaziyerle 134 bin turist geldi!

Global Yatırım Holding AŞ'ye bağlı Port Akdeniz Antalya Limanı Genel Müdürü Özgür Sert, Antalya'ya ocak-ağustos döneminde 45 kruvaziyer ile 133 bin 997 turistin geldiğini söyledi.

Kruvaziyer turizminde yeni fırsatlar sunuluyor!

Kruvaziyer turizminde yeni fırsatlar sunuluyor. Türkiye Kruvaziyer Platformu Başkanı Demirtaş "Güney Avrupa limanlarındaki sorun kruvaziyer şirketlerini yeni arayışlara zorladığı bunun da Türkiye'ye yeni fırsatlar sunuyor" dedi.

İzmir'de kruvaziyer turizme bölgesel engel!

İzmir'de kruvaziyer turizme bölgesel engel takıldı. İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş: " Ortadoğu, Karadeniz ve Doğu Akdeniz’de yaşanan siyasi istikrarsızlık ve çatışmalar, kruvaziyer gemilerin rotasını değiştirdi"dedi.

Karadeniz, kruvaziyer turizminde Akdeniz ve Ege'yi geride bıraktı!

Sinop Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, Akdeniz Otelciler Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre,Kruvaziyer seferlerinin Kuzey Karadeniz'deki olaylar nedeniyle güvenilir olan Güney Karadeniz'e kaydığı bildirildi.

Kruvaziyerde hedef yarım milyon turist!

Kruvaziyerlerin son yıllarda Türkiye'de en çok yabancı turist getirdiği İzmir Alsancak Limanı'na yıl sonuna kadar yarım milyon turistin gelmesi bekleniyor. İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz konu ile ilgili açıklama yaptı.

Kruvaziyer turizminde yolcu sayısı yüzde 7 arttı!

Geçen yılın aralık ayı itibarıyla 10 yılda kruvaziyerle ülkeye gelen turistler 15,7 milyona ulaştı. Türkiye'nin geçen yıl ağırladığı kruvaziyer yolcuları, önceki yıla göre yüzde 7 artışla 2 milyon 240 bine yükseldi

Kruvaziyer turizminde hedef 2 milyon yolcu!

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Kruvaziyer Platformu Başkanı Ekrem Demirtaş, kruvaziyer turizmiyle 2013 yılı sonuna kadar kente 500 bin yolcu geleceğini, hedeflerinin 2 milyon yolcuya ulaşmak olduğunu bildirdi...

Pinga Uluslararası Sağlık Turizmi Ve Seyahat Acentası Limited Şirketi kuruldu!

Pinga Uluslararası Sağlık Turizmi Ve Seyahat Acentası Limited Şirketi Ümraniye'de Mümüne Aydın tarafından kuruldu.

Iona Marıne Deniz Turizmi Ve İşletmeciliği Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Iona Marıne Deniz Turizmi Ve İşletmeciliği Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Ayçın Özsakabaşı ve Osman Uluşahin ortaklığında kuruldu. 

İnegöl Oylat modern sağlık turizmi tesisine dönüştürülecek!

İnegöl Belediyesi’ne ait termal tesis Oylat’ta ‘Su ile Gelen Sağlık (Spa) Hizmetleri Merkezi’ kurulması için hazırlanan proje BEBKA desteğiyle hayata geçirilecek. Proje ile Oylat, modern bir sağlık turizmi tesisine dönüştürülecek.

TÜRSAB turizm için Yenikapı'ya talip oldu!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, İstanbul'un yükselen kruvaziyer turizmi için Yenikapı'yı istediklerini söyledi.

Yenikapı yeni liman olacak!

Turizmciler, İstanbul'un yeni limanı olarak Yenikapı'ya göz dikti. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Ulusoy, İstanbul'un yükselen kruvaziyer turizmi için Cumhurbaşkanı ve Başbakan'dan Yenikapı'yı istediklerini söyledi.

Tokat Almus'ta doğa turizmi canlanacak!

Tokat İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer, Almus’un doğal güzelliğini gün yüzüne çıkartarak turizmi canlandırmak için yoğun bir tempoda çalıştıklarını kaydetti.

Kahramanmaraş Ekinözü’ne 20 dönümlük mesire alanı yapılıyor!

Sağlık turizmi dolayısıyla her yıl on binlerce turisti ağırlayan Ekinözü-İçmeler, yeni bir görünüme kavuşuyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Ekinözü’ne 20 dönümlük bir mesire alanı kazandırmak için kolları sıvadı.

Doğa ve Macera Turizmi'ne 1.2 trilyon dolar harcandı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) kamuoyuna açıkladığı Doğa ve Macera Turizmi raporuna göre 2014’te 1.1 milyar kişi macera turizmine 1.2 trilyon dolar harcadı.

Bodrum'da kruvaziyer turizmi turistlerden yoğun ilgi görüyor!

Yunanistan'ın Mykonos Adası'ndan gelen 295 metre uzunluğundaki kruvaziyer, Paşatarlası'ndaki gemi yanaşma iskelesine yanaştırıldı. Gemide çoğunluğu Almanya uyruklu 2 bin 741 turist ile bin 16 personel bulunduğu bildirildi.

Hopa Kruvaziyer turizmi hedefliyor!

Hoparat Genel Müdürü Meriç Burçin Özer. Hopa'ya kruvaziyer gemilerin gelmesi için neler yapılabileceğini araştırmak için İzmir'de temaslarda bulundu.

Galaport projesi ile kruvaziyer turizmi uçacak!

Kruvaziyer turizmi gözünü Galataport'a dikti. Royal Caribbean Genel Müdürü Bülent Tatlav, "Galataport hayata geçtiğinde sektör yüzde 100 büyür" dedi.

Galataport uçurur!

Kruvaziyer turizmi gözünü Galataport'a dikti. Royal Caribbean Genel Müdürü Bülent Tatlav, "Galataport hayata geçtiğinde sektör yüzde 100 büyür" dedi. İşte Bülent Tatlav'ın sektörle ilgili açıklamaları...

Bodrum'da kruvaziyer turizmi başladı!

Bahamalar bandıralı yolcu gemisi "Seabourn Odyssey", Bodrum Limanı'na geldi.Yunanistan'dan gelen 198 metre uzunluğundaki kruvaziyer, Paşatarlası'ndaki gemi yanaşma iskelesine yanaştırıldı.

Kruvaziyer turizmi ne durumda Haberi

Kruvaziyer turizmi ne durumda

2015 yılı Şubat ayında da bu olumsuz tabloya benzer bir tablo yaşandı. 2014 yılı Şubat ayında Alsancak Limanı'na 8 bin 23 kişi gelirken, bu sayı 2015 Şubat ayında 3 bin 770 kişiye gerileyerek yüzde 53 oranında büyük bir değer kaybına uğradı. 2014 yılı Ocak ve Şubat ayında Alsancak Limanı'na gelen yolcu sayısı toplamı 15 bin 163 iken, bu sayı 2015 yılı Ocak ve Şubat ayında 7 bin 232'de kaldı. Böylece oran bazındaki değer kaybı yüzde 52,3 oranında turizm verilerine yansıdı. 



GEMİ SEFER SAYILARI SON DÖNEMLERDE DÜŞÜŞ YAŞIYOR!.. 

İzmir'e gelen kruvaziyer gemi sefer sayılarına yer verilen raporda, 2015 yılı Ocak ve Şubat ayı verilerine göre İzmir'e gelen kruvaziyer gemi sefer sayısının yalnızca 5 kez yapıldığına yer verildi. İzmir'e gelen kruvaziyer gemi sefer...