06 / 05 / 2024

Kubadabad Sarayı son durum

Kubadabad Sarayı son durum

Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubad’ın Beyşehir Gölü kıyısında yer alan yazlık sarayı Kubadabad, kazı ve konservasyon çalışmalarının ardından turizme kazandırılacak.

1934 yılında Yıldız Sarayı için son hazırlıklar yapılmış!

1934 yılının eylül ayında Yıldız Sarayı'nın son hazırlıkları yapılıp eylül ayına kadar açılması planlanmış.

1942'de Topkapı Sarayı'nın inşaatı tamamlanmış!

1942 yılında Topkapı Sarayı'nın inşaatının son aşamasına gelinmiş. Sarayın tamamlanmasının ardından Türkiye'nin dört bir yanından en nadide eserler getirilip burada sergilenmesi planlanmış. 

EYT'lilere ilişkin son toplantı yapıldı! İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında Emeklilikte Yaşa Takılanlar'a ilişkin düzenleme ile ilgili son toplantı Saray'da gerçekleştirildi.

TOKİ Denizli Çardak Saray başvuruları 31 Mart'ta sona eriyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Denizli Çardak Saray projesinde yer alan konutlar için son başvuru tarihi 31 Mart 2021 olarak belirlendi.

Beyşehir Gölü'nde tarihi yapılar keşfedildi!

Beyşehir Gölü’nün batı kıyısında bulunan Anadolu Selçuklulara ait Kubadabad Saray Külliyesi kazılarında drone ile yapılan belgeleme çalışmaları sırasında, göl kıyısından yaklaşık 100 metre açıkta ve 2 metre derinlikte bina kalıntıları ortaya çıktı. 

Bursa Orhangazi'deki Adliye Sarayı binası inşaatında son durum!

Bursa Orhangazi ilçesindeki yeni Adliye Sarayı binası inşaatında çalışmalar hızla sürüyor. Dış cephe kaplamaları biten binanın yaz döneminde açılması hedefleniyor...

Bitlis Ahlat'taki saray inşaatında son durum!

CHP Bitlis İl Başkanı Veysi Uyanık, Bitlis Ahlat'taki sarayın yapımının sürdüğünü açıkladı. Uyanık, "İnşaat tam gaz devam" dedi...

Fatih'teki Boğdan Sarayı yok olmak üzere!

Fatih'te voyvodalar için yaptırılan Boğdan Sarayı can çekişiyor. 515 yıllık binanın ayakta kalan son parçaları lastik deposu olarak kullanılıyor...

II. Wilhelm'in torunları Cecilienhof Sarayı'nda yaşamayı talep ettiler! 

Son Alman İmparatoru ve Prusya Kralı II. Wilhelm'in soyundan gelen Hohenzollern ailesi Potsdam'da bulunan Cecilienhof Sarayı'nda yaşama hakkı talep etti. 

Tekfur Sarayı müze oluyor!

Bizans İmparatorluğu döneminde son yıllarında kullanılan, Eğrikapı-Ayvansaray arasında bulunan Blakhernai Sarayı’ndan günümüze kalan tek yapı olan Tekfur Sarayı, çini eserler ile cam ve çömlek eserlerin de sergileneceği bir müzeye dönüştürülecek.

Topkapı Sarayı'nın son hali görüntülendi!

Topkapı Sarayı'nda restorasyonu devam eden Cariye Taşlığı ve Hünkar ve Valide Sultan Hamamları'nda çalışmalar görüntülendi. 

TOKİ'den Konya Sarayönü'ne 79 konut!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Konya Sarayönü'nde 79 adet konut inşa edecek.

Prens Harry ile Meghan Markle Kensington Sarayı'na taşınacak!

Kraliyet ailesinin son bekar ismi Prens Harry sonunda aradığı aşkı Suits dizisinin yıldızı Meghan Markle'de buldu. İkili yakın zamanda Kensington Sarayı'na taşınacak.

Kubadabad Sarayı son durum Haberi

Kubadabad Sarayı son durum

Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubad’ın Beyşehir Gölü kıyısında yer alan yazlık sarayı Kubadabad, kazı ve konservasyon çalışmalarının ardından turizme kazandırılacak. Kazı çalışmasını 35 yıldır sürdüren Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Rüçhan Arık, yaptığı açıklamada, farklı binalardan oluşan bir külliye halindeki sarayda bugüne kadar yürüttükleri kazılarda birçok yapıyı ortaya çıkardıklarını söyledi. Kubadabad’ın bilinen en eski milli saray olduğunu belirten Arık, “1235 yılında yapılan saray, sadece Anadolu için söylemiyorum, İran, Irak ve Suriye gibi bütün Selçuklu coğrafyasından günümüze kalmış planı ve özellikleri bilinen tek saraydır. Selçuklu dönemine ait nadide hazinelerimiz arasında yer alan Kubadabad’ın, gerekli değer verildiği takdirde turizmi hareketlendirerek, Türkiye’ye ekonomik katkısının büyük olacağını düşünüyorum” diye konuştu. Kazılar sırasında, nispeten daha...