16 / 05 / 2024

kübalılar türkiyeden ev alabilir mi

kübalılar türkiyeden ev alabilir mi

Küba vatandaşlarının Türkiye'ye gelerek buradan ev alma hakları var mıdır? Kübalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Kübalılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Kübalılar Türkiye'den işyeri alabilir mi? İşte yanıtı...

Yabancılar Türkiye'ye konut almak için geliyor!

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, yabancıya konut satışıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tutdere, "Yabancı yatırımcılar her ay milyonlarca dolarlık portföylerini satarak Türkiye’den ayrılıyor. Yabancılar Türkiye'ye yatırım İçin değil, ev almak için geliyorlar" diye konuştu

Ruslar tatil, İranlılar vatandaşlık için Türkiye’den ev alıyor!

Yabancıya konut satışıyla ilgili önemli bilgiler veren Gayrimenkul Brokeri Songül Toprak Özsan, Ruslar'ın tatil, İranlılar'ın ise vatandaşlık için Türkiye’den ev aldığını söyledi.

Fırsatçı emlakçıların ucuz ev oyunu!

Emlakçılar gerçek dışı düşük fiyatlı ilanlarla tüketiciyi mağdur ediyor. Amaç ev alma arifesinde olanları ofislere yönlendirmek. Alıcı, ilan sitelerindeki bilgilere inanarak ofise gittiğinde beğendiği evin satıldığı yalanı söyleniyor ve daha yüksek fiyatlı evler sunuluyor.

Adil Karaismailoğlu: Dağları tünellerle deliyor, nehirleri köprülerle aşıyoruz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "81 ilimizi ulaşımın her modunda dünya ile bağlıyoruz. Tarıma, sanayiye, turizme, ihracata, eğitime, kültüre, sosyal gelişime can suyu olmak için dağları tünellerle deliyor, nehirleri köprülerle aşıyoruz'' diye konuştu.

Düşük faizli konut kredisi kampanyası ev satışlarını nasıl etkiledi?

Konut kredisinde olağanüstü avantaj sunan koşullar sona erince ipotekli satışlar yavaşladı. Peki yaz aylarında hayata geçirilen düşük faizli konut kredisi kampanyası ev satışlarını nasıl etkiledi?

Manisa'da kiracı boşalttığı evdeki kapıları, petekleri ve kombiyi söküp götürdü!

Manisa Şehzadeler'de bir ev sahibi, tahliye kararı aldırdığı kiracısının kiralık konuttaki kapıları, kalorifer peteklerini ve kombiyi söküp götürmesi üzerine şikayetçi oldu.

İranlılar vatandaşlık için Türkiye’de ev alıyor!

Türkiye’de yaşayan İranlılar, Türkiye’de konut edinip Türk vatandaşlığına açılan kapıyı aralıyor. 2018 Eylül ayından beri 250’den fazla İranlı Türkiye'de ev sahibi oldu.

Toktaşlar İnşaat Tarım Hayvancılık Nakliye Taahhüt Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Ümraniye İstanbul Şubesi açıldı!

Toktaşlar İnşaat Tarım Hayvancılık Nakliye Taahhüt Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Ümraniye İstanbul Şubesi Ümraniye'de 500 bin TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Yabancılar Türkiye’de hangi illerden ev alıyor?

TÜİK’in verilerine göre yabancılara konut satışı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 92 artış kaydederek ile 3 bin 321 oldu. Verilere göre en çok Iraklı ve İranlı'lar Türkiye’de mülk ediniyor.

İranlılar Türkiye'den ev alıyor!

2018 TUİK verilerine göre, Iraklılar Türkiye’de en çok konut satın alan yabancıların başını çekerken, yabancıya satılan konutlarda en büyük artış İranlılarda yaşandı.

Dövizdeki artış yazlık satışlarını da etkiledi!

Uluslararası gayrimenkul franchising şirketi ERA Gayrimenkul Türkiye Franchise Kanal Direktörü Kadir Tümen, dövizde yaşanan artış sebebiyle yazlık satışlarının durgunlaştığını belirtti.

Körfez yatırımcıları Türkiye'den 1,5 milyar dolarlık gayrimenkul aldı!

Körfez ülkelerinden Türkiye'ye doğrudan yatırım tutarı, bu yılın ocak-mayıs döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 397 artışla 111 milyon dolardan 552 milyon dolara yükseldi.

Çağlar T Mimarlık Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çağlar T Mimarlık Ve Ticaret Limited Şirketi Barış Çağlar Temizyürek tarafından 20 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

kübalılar türkiyeden ev alabilir mi Haberi

kübalılar türkiyeden ev alabilir mi

Kübalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Karayiplerde bir ada ülkesi. Küba ulusu, Isla de la Juventud ve birçok takımadaların yanısıra, başlıca Küba adasından oluşur. 


Havana, Küba'nın en büyük şehri ve ülkenin başkentidir. Santiago de Cuba ikinci en büyük şehirdir.


Peki, Küba vatandaşlarının Türkiye'ye gelerek buradan ev alma hakları var mıdır? Kübalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Kübalılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Kübalılar Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Tapu Kanunu kapsamında yapılan düzenlemeler doğrultusunda yabancı ülke vatandaşları mütekabiliyet şartı olmaksızın Türkiye'den gayrimenkul edinebiliyor.


Türkiye'den tapu sahibi olmak isteyen Küba vatandaşlarının gerekli belgeleri temin ederek tapu dairesine gitmeleri gerekiyor:


Gereken belgeler:

-Kimlik belgeleri veya pasaportları,


-Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili emniyet müdürlüklerinden verilen ikamet tezkereleri,


-Yurt dışından verilen vekaletnameler esas alınarak vekaleten işlem yaptırmaları halinde, tercümeleriyle beraber vekaletnamelerin aslı veya onaylanmış...