19 / 05 / 2024

Kübaya cami talebi

Kübaya cami talebi

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Tutkun, " Cumhurbaşkanımızın Küba seyahatinde, Müslüman öğrencilerin yoğunlukta bulunduğu Santiago şehrine mütevazi bir cami yapılmasını talep edeceğiz " dedi.

İmar yasası mağdurlarından 'Seçimlerden önce yıkımlar durdurulsun' talebi!

İmar Yasasına Takılanlar Derneği Başkanı İbrahim Hacıoğlu, son günlerde yapı kayıt belgesi ile ilgili yaşanan mağduriyetlere ilişkin açıklama yaptı. Seçimlerden önce yıkımların durdurulmasını talep etti. İşte ayrıntılar...

Küresel petrol talebi 2045'te günlük 116 milyon varile ulaşacak!

Küresel petrol talebinin 2045 yılında geçen seneye göre günlük 16 milyon varil artış göstererek günlük 116 milyon varile ulaşması bekleniyor.

Petrolde tüm zamanların rekoru kırıldı!

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), Çin ekonomisinin öngörülenden daha hızlı toparlanmasıyla talepte yaşanacak iyileşmeye işaret ederek 2023 için küresel petrol talebi öngörüsünü günlük 200 bin varil artırdı. Günlük küresel petrol üretimi ise nisanda, mart ayına nazaran 230 bin varil azaldı.

Petrolden bir şok haber daha! Gerçekleşirse benzin ve mazot fiyatları uçacak!

Son günlerde yükselişe geçen petrol fiyatlarıyla ilgili tüketicinin moralini bozacak bir haber daha geldi. Uluslararası Enerji Ajansı tarafından bugün yayımlanan rapora göre; küresel petrol talebi bu yıl rekora koşacak!

Konut fiyatlarındaki artış, küçük dairelere olan talebi yükseltti!

Konut fiyatlarındaki artış insanların taleplerini değiştirmeye başladı. Özellikle Anadolu’da insanların tercihleri büyük ve geniş daire alanları olurken günümüz itibariyle, küçük dairelere olan talep yükselmeye başladı.

Benzin ve motorinde her şey bu detaya bağlı! Eğer gerçeğe dönüşürse fiyatlar uçacak! İşte 12 Nisan brent petrol fiyat

OPEC, 2022 küresel petrol talebi beklentisini aşağı çekti. Bu hamlede savaşın büyük etkisi olduğu belirtilirken, Putin'in bugün yaptığı "Görüşmeler çıkmaza girdi" açıklamasından sonra savaşın şiddetliyle birlikte petrol fiyatları artabilir.

Yazlık bölgelerde satılık ev fiyatları en çok hangi ilçelerde arttı?

Gayrimenkul sektörünün nabzını tutan hepsiemlak, son 1 senede yazlık yerlere olan talebi rakamsal bilgilerle gözler önüne serdi. Açıklanan bilgilere göre, yazlık alanlardaki satılık ev fiyatlarının son 1 senede yüzde 100’den fazla yükseldiği ortaya çıktı.

Konut sektöründen düşük faizli kredi talebi!

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, faiz oranlarının daha makul seviyeye çekilmesiyle beraber orta gelir grubuna yönelik projelerin de artabileceğine dikkat çekti. Sektör temsilcileri, orta ve alt gelir grubuna yönelik projelerin az olduğunu belirtti.

İzmirli depremzedelerden düşük faizli kredi talebi!

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, birçok depremzedenin 6306 sayılı yasa kapsamında sunulan kentsel dönüşüm kredisi fırsatından faydalanmak istediğine dikkat çekerek; vatandaşların bu konuda maddi anlamda endişeleri olduğunu dile getirdi.

 Küresel petrol talebi günlük 6 milyon varil artacak!

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), küresel petrol talebinin bu yıl, geçen yıla göre günlük bazda yaklaşık 6 milyon varil artışla 96 milyon 500 bin varil olacağını açıkladı.

Küresel petrol talebi 2021'de günlük 5,5 milyon varil artacak!

Küresel petrol talebinin, bu yıl geçen yıla göre günlük yaklaşık 5,5 milyon varil artışla 96 milyon 500 bin varil seviyesine ulaşacağı tahmin ediliyor.

Küresel petrol talebi günlük 5.9 milyon varil artacak!

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), küresel petrol talebinin bu yıl geçen yıla göre günlük bazda yaklaşık 5 milyon 900 bin varil artışla 96 milyon 300 bin varil olacağını açıkladı.

Kayseri Kocasinan'da tarihi caminin restorasyonu tamamlandı! 

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde yer alan sekiz asırlık tarihi cami aslına uygun bir şekilde restore edilerek ibadete açıldı. 

Kübaya cami talebi Haberi

Kübaya cami talebi

Mustafa Tutkun, "Her ilde bir yurt açılması yönünde çalışma başlattık. Yer kiralayarak, bazı yerlerde de belli binaların tahsis edilmesiyle yeni yurtlar açıyoruz" açıklamasını yaptı.


Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tutkun, "Cumhurbaşkanımızın Küba seyahatinde, Müslüman öğrencilerin yoğunlukta bulunduğu Santiago şehrine mütevazi bir cami yapılmasını talep edeceğiz" dedi.


Tutkun, TDV Genel Merkezinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tutkun, vakıf olarak dünyanın dört bir tarafında çalışmalar yaptıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 8 Şubat'ta Küba seyahatine çıkacaklarını belirten Tutkun, farklı sivil toplum kuruluşlarıyla ortaklaşa "Aşk-ı Nebi" sergisi düzenleyeceklerini anlattı.


Tutkun, Küba ile Diyanet Vakfı arasındaki diyaloğun yeni başlamadığını, deprem sonrası Haiti'ye ulaştırılan yardımlarla ilişkilerin aktif hale geldiğini söyledi.


-"Küba Büyükelçiliği her konuda yardımcı oldu"


Küba'da Müslüman ülkelerin katılımıyla bir cami...