29 / 04 / 2024

Petrolde tüm zamanların rekoru kırıldı!

Petrolde tüm zamanların rekoru kırıldı!

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), Çin ekonomisinin öngörülenden daha hızlı toparlanmasıyla talepte yaşanacak iyileşmeye işaret ederek 2023 için küresel petrol talebi öngörüsünü günlük 200 bin varil artırdı. Günlük küresel petrol üretimi ise nisanda, mart ayına nazaran 230 bin varil azaldı.



Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA) bugün paylaşılan aylık petrol piyasası raporuna göre, küresel petrol talebinin 2023’te, 2022’ye nazaran günlük bazda 2 milyon 200 bin varil yükselişle beraber 102 milyon varile ulaşması öngörülüyor. Talebin, OECD bölgesinde 2022’ye nazaran 349 bin varil yükselişle birlikte günlük 46 milyon 300 bin varil olacağı hesaplanırken, OECD üyesi olmayan ülkelerde ise 1 milyon 860 bin varil yükselişle günlük 55 milyon 710 bin varil olacağı hesap edildi.

ÇİN’DEN TÜM ZAMANLARIN REKOR PETROL TÜKETİMİ

Küresel petrol talebi yılın ilk aylarında OECD ülkelerinde zayıf ilerledi. Ama dünyanın en büyük ikinci petrol tüketicisi konumunda bulunan Çin’in ekonomisindeki istikrarlı büyümeye bağlı olarak öngörülenden fazla bir artış trendine girdi. Ülkenin petrol tüketimi mart ayında günlük 16 milyon varil yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Petrolde tüm zamanların rekoru kırıldı!

Küresel ekonomik görünüm bankacılık sektöründe meydana gelen sorunlar ve faiz artırımlarıyla son dönemlerde olumsuz bir seyre girdiği ifade edilen raporda, krizin etkilerinin kısa vadeli değil uzun vadeli olacağı ve enflasyonla mücadele kapsamında bankaların uyguladığı sert faiz kararlarında sona gelindiği beklentilerine vurgu yapıldı.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön