11 / 05 / 2024

kübayı ziyaret eden turist sayısı

kübayı ziyaret eden turist sayısı

Açıklanan son turist kayıtları, Küba'yı ziyaret eden Amerikalı sayısının 2014'ün ilk çeyreğinde 170 bini aştığını ortaya koydu. Bunların büyük bölümünü, ABD'de yaşayan Küba asıllı Amerikalıların oluşturduğu belirtildi.

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı!

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı. Turist sayısı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 11,58 artış gösterdi.

Depremzede işçiler için kıdem tazminatı düzenlemesi! İşçiler bu parayı hemen alabilecek!

​​​​​​​Depremin meydana geldiği işçilere ilişkin kıdem tazminatı düzenlemesi gündeme geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’i ziyaret eden DİSK heyeti, depremin etkilediği 11 kentte istifa eden, ayrılmak isteyen, ailesinde kayıplar olan işçilere istemeleri durumunda bu tazminatın öden

İzmir'de kentsel dönüşüm için büyük adım!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'yi ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir depreminde yıkılan binaların yeniden inşa edilmesi için Dünya Bankası'nda kredi çekimi için ortak hareket edeceklerini dile getirdi. 

Kentsel dönüşüm ile çöküntü alanları ihya edilecek!

Yeşilay Haftası dolayısıyla Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Merkezi'ni ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm çalışmaları ile çöküntü alanlarının ihya edildiğini dile getirdi.

Memduh Büyükkılıç, Elazığ'da yıkımı devam eden binaları inceledi!

Çalışmalarına devam eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Elazığ’daki deprem bölgesinde bazı incelemeler yaptı.

Antalya Büyükşehir'den 4 aileye konteyner ev!

Antalya'nın Manavgat ve Kaş’ta çıkan yangınlarda evleri zarar gören vatandaşları ziyaret eden Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri yaraların sarılması konusunda imkânları seferber etti. 

Karadeniz'de fındık bahçesi ilk kez Araplara satıldı!

Karadeniz'i son zamanlarda çok sık ziyaret eden Arap turistler, Ordu'da gayrimenkul alımını sürdürürken ilk kez fındık bahçesi satışı yapıldı...

Hükümet herkesi ev sahibi yapmak için büyük gayret gösteriyor!

Afyonkarahisar kent merkezindeki 1. Küçük Sanayi Sitesi esnafını ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "Bizde bir söz var; 'Dünyada mekan, ahirette iman' diye. Ev sahibi olmak çok önemli. O nedenle hükümetimiz de herkesi ev sahibi yapmak için büyük gayret gösteriyor" dedi...

Kemal Kılıçdaroğlu: OSB'lerde yatılı teknoloji liseleri kuracağız!

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Bütün organize sanayi bölgelerinde yatılı teknoloji liseleri kuracağız." dedi...

Narlıdere Metrosu ihaleye çıkıyor!

Muhtarlar buluşması kapsamında Narlıdere ile Balçova’yı ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Narlıdere Metrosu’nun yapımı için kısa süre sonra ihaleye çıkacaklarını belirtti.

Manzara 7/24 projesinde sağlık mensuplarına özel fırsat!

Ekim ayı sonuna kadar Manzara 7/24’ün satış ofisini ziyaret eden sağlık çalışanları, bütçelerine göre ödeme planı oluşturarak, avantajlı fiyatlarla daire sahibi olabilecek.

Çağatay Kılıç'tan Kars Şehir Stadyumu tepkisi!

Sarıkamış Şehitlerini anma etkinlikleri için Kars’a gelen ve Vali Rahmi Doğan’ı makamında ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kars’ta yapımı yılan hikayesine dönen stadyumun müteahhidine tepki gösterdi.

Kadir İnanır Dalaman'da 3 katlı köşk yaptırıyor!

Geçen aylarda Fethiye Belediye Başkanı'nı ziyaret eden Türk sinemasının efsane aktörü Kadir İnanır'ın Dalaman'a 3 katlı bir köşk yaptırdığı ortaya çıktı.

kübayı ziyaret eden turist sayısı Haberi

kübayı ziyaret eden turist sayısı


Açıklanan son turist kayıtları, Küba'yı ziyaret eden Amerikalı sayısının 2014'ün ilk çeyreğinde 170 bini aştığını ortaya koydu. Bunların büyük bölümünü, ABD'de yaşayan Küba asıllı Amerikalıların oluşturduğu belirtildi. 2013 yılında yaklaşık 600 bin olan ziyaretçi sayısının bu yıl sonunda 700 bine ulaşması bekleniyor. Ortalama 3 bin dolardan fazla harcama yapan turistler, Küba ekonomisinin en önemli gelir kaynağını oluşturuyor.


Küba'ya turist gönderen ülkelerin başında ise bir milyondan fazla kişi ile Kanada geliyor. Kanada'nın ardından listede ikinci sırada yer alan ABD'yi İngiltere ve Almanya izliyor. Türk Hava Yolları'nın Küba'ya başlatmayı planladığı seferlerin, ülkeye giden Türk turist sayısında önemli bir artışa yol açması bekleniyor.


Kahve, müzik, puro, rom, eski Amerikan otomobilleri ve Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan pek çok bölgesiyle ilgi gören Küba, ziyaretçilere...