05 / 05 / 2024

Kubbeli Yeni Camisi yıkılıyormu

Kubbeli Yeni Camisi yıkılıyormu

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde 1954 yılında inşa edilen ve kıblesinin 45 derece yanlış yapıldığı tespit edilen Kubbeli Yeni Camisi'nin yıkım çalışmalarına başlandı.

Karabusko Polje Camisi TİKA tarafından yenilendi!

TİKA, Karadağ'daki Karabusko Polje Camisi'ni yeniledi. 1990'da inşa edilen caminin ihtiyaç duyduğu tadilat, donanım ve yeni abdesthane inşası bitirildi. 

800 yıllık Alaaddin Camisi’nin taç kapısı yenilendi!

Antalya Korkuteli’nde Selçuklu dönemi stilinde yapılan 800 yıllık Alaaddin Camisi’nde taşları statik nedenlerle sökülen ‘taç kapı’nın restorasyonu bitti. Yeni taşlarla silbaştan inşa edilen kapı ‘yepyeni’ oldu.

Samsun İlkadım Belediyesi'nin yeni binasının inşaatı bitiyor!

Samsun İlkadım Belediyesi Yeni Hizmet Binası ve Camisi inşaatında sona yaklaşıldı. Başkan Tok: 'Yeni hizmet binası ilçemize ayrı bir değer katacak' diye konuştu.

Çamlıca Camisi'nde sona doğru!

Görkemli mimarisiyle İstanbul'un her noktasından rahatlıkla görülebilen kentin yeni simgelerinden Çamlıca Camisi'nin, yıl sonunda ibadete açılabilmesi için çalışmalar hızlı şekilde yürütülüyor. Ergin Külünk, projenin yüzde 80'inin tamamlandığını söyledi.

İstanbul'da yeni camilere ihtiyaç var!

İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, nüfusa bakıldığında İstanbul'un cami fakiri olduğunu belirterek, "Diğer illerdeki cami sayısını nüfusla oranladığımızda İstanbul'un camisi bir hayli azdır. Yeni semtlerimizde camiye çok ihtiyaç var." dedi.

İzmir Konak'a yapılacak yeni meydana isim önerisi!

İzmir'de Mithatpaşa Endüstri Meslek Lisesi ve Hamidiye Camisi önünde denize doğru oluşturulacak yeni meydana "15 Temmuz Demokrasi Meydanı" adının verilmesi önerildi.

Çatalca İhsaniye'ye yeni cami inşa edilecek!

İhsaniye Mahallesi Camisi’nin Çatalca Belediyesi tarafından yıkımı gerçekleştirildi. Yıkımın ardından Çatalca Belediyesi tarafından yeni camiinin yapımı için temel atma çalışmaları başlayacak.

Kepez Uhut Camisi'nin temeli atıldı!

Bulunduğu yerin üzerinden yol geçeceği için yıkılmak zorunda olan Uhut Camisi’ne yeni yer kazandıran Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü, yeni caminin temel atma törenine katıldı.

Akyazı Cevat Ayhan Camii'nin temeli atıldı!

Kıblesinin yanlış olması sebebiyle yıkılan Kubbeli Yeni Cami’nin yerine Cevat Ayhan Camii inşa ediliyor. Yapımı Gezer İnşaat tarafından yapılan Cevat Ayhan Camii, 530 metrekarelik bir ibadet alanına sahip olacak.

Niksar'daki Şeyh Keşfi Osman Efendi Camisi açıldı!

Tokat’ın Niksar ilçesinde beş aydır tadilat dolayısıyla kapalı durumda bulunan Şeyh Keşfi Osman Efendi Camisi ibadete açıldı. Keşfi Camisi, 2016’da yeni yılın ilk cuma günü ibadete açıldı.

Abdulhamithan Camisi led aydınlatma sistemiyle donatılacak!

Türkiye'nin en büyük üçüncü camisi olan Kahramanmaraş'taki Abdulhamithan Camisi, led aydınlatma sistemiyle yeni siluetine kavuşacak.

Sakarya Kubbeli Yeni Cami'nin temeli atıldı!

Sakarya Akyazı Yeni Camii semtinde 1954 yılında yapılan ve Kıble yönü yanlış olduğu için 61 yıldır yanlış kıbleye Namaz kılınan Kubbeli Yeni Cami temeli atıldı.

Sakarya Akyazı Yeni Cami'nin temeli atıldı!

Sakarya Akyazı Yeni Camii semtinde 1954 yılında yapılan ve kıble yönü yanlış olduğu için 61 yıldır yanlış kıbleye namaz kılınan Kubbeli Yeni Cami temeli atıldı.

Kubbeli Yeni Camisi yıkılıyormu Haberi

Kubbeli Yeni Camisi yıkılıyormu

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde 61 yıl önce yapılan ve kıblesinin hatalı olduğu belirlenen Kubbeli Yeni Camisi'nde yıkım çalışmaları başlatıldı. 


Akyazı ilçe merkezinde 1954 yılında inşa edilen ve müftülükçe kıblesinin 45 derece yanlış olduğu tespit edilen caminin minaresi, iş makineleri yardımıyla yıkıldı. Zabıta ekipleri de çalışma sırasında caddede güvenlik önlemi aldı.


Kubbeli Yeni Camisi Dernek Başkanı Şerafettin Kobya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, caminin yetersiz ve kıblesinin yanlış olması nedeniyle yıkıldığını söyleyerek, "Namaz kılınabiliyormuş, yeterliymiş ama 45 derece yanlışmış. Bu camimizin yerine 520 metrekarelik yeni bir cami inşa edeceğiz. Önceki camimiz 160 metrekareydi, 300 kişilikti. Şimdiki cami 700-800 kişilik olacak"...