24 / 07 / 2024

küçük belediye arsaları

küçük belediye arsaları

1947 yılında bir kanunla büyük şehirlerde meskensiz ailelere ucuz arsa verilmesi kararlaştırılmış. İstanbul Belediyesi'de toplu konut inşasına müsait olmayan belediye malı arsaları ucuz fiyata satacakmış.

Kırıkkale ve Bursa'da satılık imarlı arsalar!

Kırıkkale ve Bursa'da yer alan arsalar satışa çıkarıldı. Arsaların satış ihaleleri 17 ve 18 Temmuz'da yapılacak.

1952'de belediye arsaları hakkında karar! Bir kısmına inşaat yapılacak kalanı uygun fiyattan halka satılacak!

1952 yılında İmar Müdürlüğü şehrin çeşitli yerlerindeki belediye arsalarını belirlemeye başlamış. Bu arsaların bir kısmına inşaat yapılmasına kalanın ise uygun fiyattan vatandaşlara satılmasına karar verilmiş. 

Yeşil GYO Kocaeli Körfez arsalarının değeri belli oldu!

Yeşil GYO, Kocaeli Körfez arsalarına ilişkin değerleme raporunu yayınladı. Peki Yeşil GYO Kocaeli Körfez arsalarının değeri ne kadar oldu?

Belediye Arsaları Üzerinde Toplu Konut ve Kentsel Çevre Üretimi ve Kredilendirilmesine Dair Yönetmelikte Değişiklik!

Belediye Arsaları Üzerinde Toplu Konut ve Kentsel Çevre Üretimi ve Kredilendirilmesine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Eyüpsultan Belediyesi borçlarına karşılık belediye binasını devretti!

Eyüpsultan Belediyesi vadesi geçmiş vergi borçlarına karşılık tescilli eski belediye binasını hazineye devretti. Belediyenin 14 milyon 938 bin TL'lik vergi borcu silindi.

Kepez'de belediye arsaları Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis edildi!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, dönemde olduğu süre boyunca belediye arsalarını Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis ettiğini açıkladı.

Karabük Belediye Meclisi'nde millet bahçesi ve konut projesi tartışması!

Karabük Belediye Meclisi'nin Ekim ayı son toplantısında Millet Bahçesi ve konut projesi oylamasında AKP ile MHP gurubu arasında ipler gerildi. 

Gölcük Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!    

Gölcük Belediye Meclisi Mayıs Ayı toplantısı, Gölcük Belediyesi Meclis salonunda, Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer Başkanlığında gerçekleştirildi.

Gölcük Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Gölcük Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş başkanlığında Gölcük Belediyesi Meclis toplantı salonunda yapıldı. Toplantıda imar konuşuldu.

Bilecik Bozüyük Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Bilecik Bozüyük Belediye Meclisi’nin Aralık ayı olağan meclis toplantısı gerçekleşti. Toplantının çoğunluğunu imar konuları oluştururken gündem maddeleri oy birliğiyle karara bağlandı.

Almanya'da arsa kıtlığı! Arsalar 'altın' haline geldi!

Almanya'da kiralar ve emlak fiyatları tavan yaptı. Bu artışa sebep olarak ise büyük kentlerde azalan konut alanları gösteriliyor. Arsaların 'yeni altın' haline geldiği Berlin ya da Münih'te insanlar tepkili.

Karabük Belediye Meclisi 1 Mart'ta toplanacak!

Karabük Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantısı Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili başkanlığında yapıldı. Meclis bir sonraki toplantısını 1 Mart Çarşamba günü gerçekleştirecek.

Karabük Belediye Meclisi'nde imar komisyonu raporları kabul edildi!

Karabük Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısı gerçekleşti. Toplantıda imar komisyonu raporları yapılan oylamada oy birliği ile kabul edildi.

küçük belediye arsaları Haberi

küçük belediye arsaları



Belediye arsaları


Toplu inşaata müsait olmayan arsalar satılacak


  Geçen sene kabul edilen bir kanunla büyük şehirlerde meskensiz ailelere ucuz arsa verilmesi kararlaştırılmıştı. Şehrimiz belediyesi de bu kanunun hükümlerine uymaya karar vererek mevcut arsaların tesbitine başlamıştı. Fakat belediyede bazı kimseler, belediye arsalarının belediyeye gelir temin edeceği mülahazasıyla bu işleri geri bırakmaya uğraşmaktadırlar.

  Bu husus geçenlerde Umumi Meclis'te hararetli münakaşalara yol açmış ve azadan avukat İlhami Sencar, belediyenin bu işte gösterdiği alakasızlığı belirmişti.

  Belediye arsaların ucuz fiyatla halka satılmasını istemeyenler bu arsaların toplu şekilde evler yapmaya elverişli olmadığını ileri sürüyorlar. Bunların bulduğu mahzurlara mukabil karşı taraf da bir teklif hazırlamıştır. Bu...