03 / 05 / 2024

1948 yılında toplu inşaata müsait olmayan belediye arsaları satılacakmış!

1948 yılında toplu inşaata müsait olmayan belediye arsaları satılacakmış!

1947 yılında bir kanunla büyük şehirlerde meskensiz ailelere ucuz arsa verilmesi kararlaştırılmış. İstanbul Belediyesi'de toplu konut inşasına müsait olmayan belediye malı arsaları ucuz fiyata satacakmış.



1948 yılında toplu inşaata müsait olmayan belediye arsaları satılacakmış!


Belediye arsaları


Toplu inşaata müsait olmayan arsalar satılacak


  Geçen sene kabul edilen bir kanunla büyük şehirlerde meskensiz ailelere ucuz arsa verilmesi kararlaştırılmıştı. Şehrimiz belediyesi de bu kanunun hükümlerine uymaya karar vererek mevcut arsaların tesbitine başlamıştı. Fakat belediyede bazı kimseler, belediye arsalarının belediyeye gelir temin edeceği mülahazasıyla bu işleri geri bırakmaya uğraşmaktadırlar.

  Bu husus geçenlerde Umumi Meclis'te hararetli münakaşalara yol açmış ve azadan avukat İlhami Sencar, belediyenin bu işte gösterdiği alakasızlığı belirmişti.

  Belediye arsaların ucuz fiyatla halka satılmasını istemeyenler bu arsaların toplu şekilde evler yapmaya elverişli olmadığını ileri sürüyorlar. Bunların bulduğu mahzurlara mukabil karşı taraf da bir teklif hazırlamıştır. Bu teklife göre madem ki belediye arsaları toplu evler inşasına müsait değildir, o halde bunlar satılarak parası fon olarak bir bankaya konulsun ve bu para ile müsait sahalarda arsalar alınarak tevzi edilsin. Bu çare yakında alakalılara teklif olunacaktır.


Akşam Gazetesi 6 Kasım 1948



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com


Geri Dön