18 / 05 / 2024

toplu inşaata müsait olmayan belediye arsaları

toplu inşaata müsait olmayan belediye arsaları

1947 yılında bir kanunla büyük şehirlerde meskensiz ailelere ucuz arsa verilmesi kararlaştırılmış. İstanbul Belediyesi'de toplu konut inşasına müsait olmayan belediye malı arsaları ucuz fiyata satacakmış.

Tasarım merkezleri inşaata yoğunlaştı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, YASED düzenlediği Yabancı Sermaye İşadamları Toplantısı'na katıldı. Türkiye'deki tasarım merkezlerinin daha çok inşaata yoğunlaştığını söyledi.

Cem Argun inşaata olan aşkını 15 yıldır fotoğraf çekerek yaşıyor!

Cam kemik hastası 46 yaşındaki Cem Argun, mimari tasarımlara ve inşaata olan aşkını 15 yıldır fotoğraf çekerek yaşıyor. Cem Argun: "İnşaat firmalarının teslim projeleri öncesi sergilerinde benim de fotoğraflarım yer alıyor. Bu benim için güzel bir başarı" dedi.

Cordella Kartal’da inşaata başlandı!

Kartal’ın en prestijli bölgesi Atalar’da, Kayıhan Yapı ve Scon Yapı ortaklığıyla yapılan ve bir kentsel dönüşüm projesi olan Cordella Kartal’da inşaata başlandı.

Bingöl Belediyesi 297 inşaata ruhsat verdi!

Bingöl Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, inşaat yapmak için belediyeye müracaat eden vatandaşlara da hızlı bir şekilde yardımcı oluyor. 297 inşaata ruhsat, 198 yapıya da iskân verdi

Kaçak inşaata ruhsat nasıl alınır?

Ruhsat alınmadan kaçak olarak inşaatına başlanan inşaata ruhsat alınması için belediyeye müracaat edilmesi gerekiyor. Peki, kaçak inşaata ruhsat nasıl alınır?

Kaçak inşaat mühürleme tutanağı!

Ruhsat alınmadan inşaata başlandığı veya ruhsat ve eklerine aykırı inşaat yapıldığı ilgili idarece tespit edilirse yapı derhal mühürlenerek inşaat durduruluyor. Peki, kaçak inşaat mühürleme tutanağı nedir?

İnşaata başlamayan müteahhite ihtar!

Kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde inşaatı zamanında ve anlaşmaya uygun şekilde tamamlama sorumluluğu müteahhit kişi veya firmada oluyor. Zamanında inşaata başlamayan müteahhite ihtar gönderilebiliyor..

Tarım alanlarının inşaata açılması sorun yaratacak!

Jeoloji Mühendisi Kurtuluş Çelik, tarım alanlarının inşaata açılmasının ilerleyen süreçte birçok sorunu beraberinde getireceğine dikkat çekerek, "Hata, hataları getirir" dedi.

Erhan Usta: İnşaata dayalı bir ekonomi var!

Erhan Usta, “Reform sürecini devam ettirmemiz lazım. Sıkı maliye politikası 2008’den sonra da sürdü. Ancak inşaata dayalı bir ekonomik sistem geldi. Şu anda Türkiye’nin en büyük imalatçıları arsa alıyor. Büyük firmalar da küçük üretici de öyle. " dedi.

Gazientep için Ulaşım Master Planı hazırlanıyor!

Gazientep için Ulaşım Master Planı hazırlanıyor. Master planıyla, ulaşım ve trafik sorunlarının düzenlemesi, özel araç kullanımından toplu taşıma sistemlerini kullanılmasına teşvik edilmesi hedefleniyor

TOKİ Van Kevenli'de 49 konut için bakım onarım işi ihalesi 6 Mayıs'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 49 konut için bakım onarım işi yaptıracak. Hırsızlık ve tahribat sonucu meydana gelen hasarların bakım onarım işi yapım işi ihalesi 6 Mayıs'ta gerçekleşecek.

Bursa Yıldırım'da kaçak inşaata izin verilmeyecek!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım'da artık geleceğin planlandığını hatırlatarak kaçak inşaata başvurulmaması konusunda uyarılarda bulundu.

Ümit Leblebici: Faiz indirimi için müsait trend var!

Merkez Bankası'nın (MB) Para Politikası Kurulu öncesinde faiz indirimi mesajı veren TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, "MB'nin faiz indirimine gitmesine müsait bir trend var mıdır? Altını çizerek 'vardır' diyorum." dedi..

toplu inşaata müsait olmayan belediye arsaları Haberi

toplu inşaata müsait olmayan belediye arsaları



Belediye arsaları


Toplu inşaata müsait olmayan arsalar satılacak


  Geçen sene kabul edilen bir kanunla büyük şehirlerde meskensiz ailelere ucuz arsa verilmesi kararlaştırılmıştı. Şehrimiz belediyesi de bu kanunun hükümlerine uymaya karar vererek mevcut arsaların tesbitine başlamıştı. Fakat belediyede bazı kimseler, belediye arsalarının belediyeye gelir temin edeceği mülahazasıyla bu işleri geri bırakmaya uğraşmaktadırlar.

  Bu husus geçenlerde Umumi Meclis'te hararetli münakaşalara yol açmış ve azadan avukat İlhami Sencar, belediyenin bu işte gösterdiği alakasızlığı belirmişti.

  Belediye arsaların ucuz fiyatla halka satılmasını istemeyenler bu arsaların toplu şekilde evler yapmaya elverişli olmadığını ileri sürüyorlar. Bunların bulduğu mahzurlara mukabil karşı taraf da bir teklif hazırlamıştır. Bu...