21 / 05 / 2024

1948 yılında belediye arsa satışı

1948 yılında belediye arsa satışı

1947 yılında bir kanunla büyük şehirlerde meskensiz ailelere ucuz arsa verilmesi kararlaştırılmış. İstanbul Belediyesi'de toplu konut inşasına müsait olmayan belediye malı arsaları ucuz fiyata satacakmış.

1936 yılında ruhsatsız yapılar için soruşturma başlatılmış!

1936 yılında Belediye, ruhsat almadan inşaat yapanlara ve hatta tamir ettirenlere soruşturma başlatmış.

1941 yılında Belediye Haliç şirketini satın almış! Vapur seferleri düzenli hale getirilmiş

1941 yılında Haliç Şirketi'nin vapur seferlerini sekteye uğratması sonrası İstanbul Belediyesi şirketi satın alınmış.

1935 yılında İstanbul'da toplam 142 bin 820 bina varmış!

1935 yılında Belediye istatistiklerine göre İstanbul'da bulunan binaların sayısı toplamda 142 bin 820 olmuş. 

1952 yılında İstanbul'un imar planı yapılmış!

1952 yılında Belediye tarafından İstanbul' un imar planının yapılmasına karar verilmiş.

1934 yılında belediye ruhsat vermedi! İnşaat ruhsatları yüzde 10'a geriledi!

1934 yılında İstanbul'da inşaat ruhsatları bir önceki seneye göre yüzde 10 düşmüş. Belediyeler, inşaat yapanlarının ruhsatlarını vermemiş. 

Diyarbakır'daki Atatürk Köşkü 1937 yılında belediye tarafından satın alınmış!

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyarbakır'a ziyareti sırasında konakladığı Pamuk Köşkü 1937 yılında belediye tarafından satın alınmış. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'dan metrobüs yolu açıklaması! 2024 yılında tamamlanacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu metrobüs yolunda yapımı tamamlanan  birinci ve ikinci etap beyaz yol çalışmalarını inceleyerek, yaklaşık 53 kilometreyi aşan bir kısmını tamamlandığını kalan yolların ise 2024 yılında tamamlanacağını açıkladı.

1948 yılında Çırağan Sarayı İstanbul Belediyesi'ne devredilecek!

1948 yılında hükümet Çırağan Sarayı'nı İstanbul Belediyesi'ne devredecekmiş. Bir Amerikan firması yanık haldeki sarayı devralacak olan İstanbul Belediyesi ile temasa girerek Çırağan'ı uluslararası bir otel yapmak istemiş.

1948 yılında Dolmabahçe Gazhanesi'nin nakil masrafı 2.5 milyon lira!

1948 yılında Dolmabahçe'de faaliyet gösteren Dolmabahçe Gazhanesi'nin Hasköy mıntıkasına nakli için, imtiyaz sahibi olan Fransa merkezli şirket, İstanbul Belediyesi'nden kendisine 2.5 milyon lira verilmesini istemiş.

1948 yılında Borsa Hanı'nın bulunduğu ada tamamen yıktırılacak!

1948 yılında İstanbul Belediyesi, Karaköy Meydanı'ndaki Borsa Hanı'nın bulunduğu adayı tamamen yıktıracakmış. Belediye, meydandaki trafik yoğunluğunu azaltmak için hanın üzerinde bulunduğu arsaları yola ve meydana katacakmış.

1948 yılında KüçükÇiftlik Park'ta lunapark ve gazino kurulacak!

1948 yılında mülkiyeti Yusuf İzzeddin Efendi'nin mirasçılarına ait olan KüçükÇiftlik Park'ta, arazi sahipleri, lunapark ve gazino kurmak istemişler. Mali vaziyetinden dolayı parkı istimlak edemeyen Belediye, arazi sahipleri tarafından gelen teklifi değerl

1948 yılında Unkapanı ile Eminönü arasında dubalı köprü yapılması düşünülüyor!

1948 yılında İstanbul Belediyesi, Eminönü ile Unkapanı arasında açılması düşünülen sahil yolu yerine dubalar üzerinde bir köprü yapmayı düşünmüş. 8 milyon liraya mal olacak köprünün altında dükkanlar da yer alacakmış.

1948 yılında tramvay hatları tedricen sökülecek!

1948 yılında tramvayı modası gittikçe geçen bir nakil vasıtası olarak gören Elektrik ve Tramvay İdaresi, İstanbul'daki tramvay hatlarını yavaş yavaş sökecekmiş ve sökülen tramvay hatları yerine otobüs getirtecekmiş.

1948 yılında belediye arsa satışı Haberi

1948 yılında belediye arsa satışı



Belediye arsaları


Toplu inşaata müsait olmayan arsalar satılacak


  Geçen sene kabul edilen bir kanunla büyük şehirlerde meskensiz ailelere ucuz arsa verilmesi kararlaştırılmıştı. Şehrimiz belediyesi de bu kanunun hükümlerine uymaya karar vererek mevcut arsaların tesbitine başlamıştı. Fakat belediyede bazı kimseler, belediye arsalarının belediyeye gelir temin edeceği mülahazasıyla bu işleri geri bırakmaya uğraşmaktadırlar.

  Bu husus geçenlerde Umumi Meclis'te hararetli münakaşalara yol açmış ve azadan avukat İlhami Sencar, belediyenin bu işte gösterdiği alakasızlığı belirmişti.

  Belediye arsaların ucuz fiyatla halka satılmasını istemeyenler bu arsaların toplu şekilde evler yapmaya elverişli olmadığını ileri sürüyorlar. Bunların bulduğu mahzurlara mukabil karşı taraf da bir teklif hazırlamıştır. Bu...