15 / 05 / 2024

Küçükçekmece hakkında bilgi

Küçükçekmece hakkında bilgi

1958 yılının yazında Küçükçekmece Gölü'nde turistik eğlenceler tertiplenecekmiş. Gölün etrafı fosforlu lambalarla ışıklandırılacakmış. Göl Marmara Denizi'ne bağlanacak ve yaz aylarında gölde motor ve sandallarla gezinti yapılacakmış.

Büyükçekmece’deki ölüm villaları soruşturmasında son dakika: 23 şüpheliye dava açıldı!

İstanbul Büyükçekmece'de temelsiz 144 villadan meydana gelen 8.5 milyar Türk Lirası değerindeki lüks siteye rüşvet karşılığı ruhsat verdiği belirlenen CHP'li belediye hakkında soruşturma tamamlandı. İşte detaylar...

Ünlü Fransız jeolog Le Pichon'un öğrencileri yeni büyük depremler hakkında bilgi verdi!

Ünlü Fransız deprem bilimci Xavier Le Pichon'un öğrencileri, jeofizikçi Pierre Henry ve Romain Bousquet Türkiye'de meydana gelebilecek olan yeni  depremler ve aktif fay hatları ile ilgili açıklamalar yaptı. 

Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremde 11 kentte büyük bir yıkım meydana geldi. Bu kapsamda çalışma yapan Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan 500'e yakın binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi.

Bakanlık resmen açıkladı! Binaların yıkılması hakkında yönetmelik 1 Temmuz'da yürürlükte!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan Binaların Yıkılması Hakkında Yönetmelik, 1 Temmuz 2022'de yürürlüğe giriyor. İşte yönetmelik ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Binaların Yıkılması Hakkında Yönetmelik!

Binaların Yıkılması Hakkında Yönetmelik bugünkü 31627 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik 1 Temmuz 2022 tarihinde yürürlüğe girecek.

Büyükçekmece'de riskli binalar yıkılıyor!

Büyükçekmece Belediyesi kent genelinde riskli yapıları ortadan kaldırmaya devam ediyor. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, söz konusu yıkımlar hakkında açıklama yaptı.

Süleyman Soylu konteyner kent hakkında bilgi verdi!

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen toplantıya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum katıldı. Soylu ve Kurum Elazığ depremi sonrası yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu...

Aziz Yeniay hakkında nitelikli dolandırıcılık iddiası!

Eski Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay hakkında nitelikli dolandırıcılık davası açıldı. Ancak İçişleri Bakanlığı'ndan soruşturmaya onay çıkmadı. 

Sarıyer-Büyükçekmece arasına 100 kilometrelik tünel ağı!

AK Parti’nin İstanbul adayı Yıldırım, trafik soruna kökten çözüm üretecek projesini açıkladı. Buna göre, Sarıyer ile Büyükçekmece arasında 100 kilometrelik tünel ağı kurulacak.

Ali Kılıç hakkında çıkan yolsuzluk iddialarını yanıtladı!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, hakkında çıkan yolsuzluk iddialarına ilişkin AK Partili meclis üyeleri tarafından yöneltilen soruları yanıtladı.

Yeni kongre otelleri yapılıyor!

Kongre turizmine yönelik yatırımlar hız kesmeden devam ediyor.  Elite World Hotels CEO’su Ünsal Şınık, oteller hakkında bilgi verdi. İşte yeni kongre otelleri...

İşte Varlık Fonu hakkında merak edilenler!

Türkiye’de en çok merak edilen ve tartışılan kurumların başında Varlık Fonu geliyor. Varlık Fonu hakkında en çok merak edilenler internet sitesinde yanıtlandı.

İsmail Hakkı Edebali kentsel dönüşüm hakkında bilgi verdi!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Mevlana-Ulus mahalle sakinlerine kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Küçükçekmece hakkında bilgi Haberi

Küçükçekmece hakkında bilgi

K. Çekmece Gölü'nde yazın alem yapılacak


  Gölün etrafında genç sevdalılar için fosforlu lambalarla ışıklandırılmış bir yol inşa edilecek.


 Küçükçekmece Gölü'nde bu yaz turistik eğlenceler tertiplenecektir. Gölün çevresinde, 50 metre genişliğinde bir yol açılacaktır. Ağaçlandırılacak ve özel fosforlu lambalarla ışıklandırılacak bu yol, turistler ve genç sevdalılar için cazip bir yer olacaktır. Ayrıca göl, bir kanal ile Marmara Denizi'ne bağlanarak, küçük teknelerin göle girmesi sağlanacaktır. Yaz aylarında gölde motor ve sandallarla gezintiler yapılacak, böylece Küçükçekmece, eğlence yeri...