08 / 05 / 2024

küçükçekmece metro hattı son durum

küçükçekmece metro hattı son durum

Binlerce kişinin merakla beklediği Bağcılar Kirazlı-Küçükçekmece Halkalı Metro Hattı'nın inşaatı hız kesmeden devam ediyor. Hattın 2020'de açılması planlanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 17 yeni metro hattını duyurdu!

İBB'den yeni metro hatları ile ilgili açıklama yapıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu müjdeyi sosyal medya hesabından duyurarak 17 metro hattı ile ilgili açıklama yaptı. Buna göre, metrolar İstanbul'da kangren olan trafiğe kökten çözüm olacak. İşte o metro hatları ve haberin detayları...

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ilk ring metro hattı 'Çayyolu-Sincan' projesi için düğmeye bastı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentte raylı sistem ağını genişletecek projelere tam gaz devam ediyor. Bu kapsamda kentin ilk ring metro hattı olan Çayyolu-Sincan' metro projesinde imzalar atıldı.

Kadıköy-Sabiha Gökçen ve Pendik-Sabiha Gökçen Metro Hatları için alınacak kredi tutarı düşürüldü!

İBB tarafından talep edilen Kadıköy-Sabiha Gökçen ve Pendik-Sabiha Gökçen metro hattına, metro aracı almak üzere kullanılacak olan 230 milyon Euro'luk borçlanma miktarı, 150 milyon Euro yapıldı. İşte ayrıntılar...

AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı yarın açılıyor! AKM-Gar-Kızılay Metrosu'nda hangi duraklar var? 

AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı yarın resmen devreye alınıyor. Peki AKM-Gar-Kızılay Metrosu'nda hangi duraklar var? Metro ile hangi noktalara aktarma yapılabilecek? 

AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı'nda sona gelindi! Metro ile 35 yılda 378.9 milyon avro tasarruf sağlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara'daki AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı'nda sona gelindiğini duyurdu. Karaismailoğlu, metro ile ilgili son durumu paylaştı. 

Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı bugün açılıyor!

Günlük 1 milyon 200 bin yolcu taşıyacak olan Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı bugün hizmete açılıyor.

Ulaştırma Bakanı duyurdu! Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı Ağustos'ta açılabilir!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattımız yaklaşık 7,5 kilometre. Şu an projemizi yüzde 98 ilerleme seviyesine getirdik" dedi.

Ankara AKM-Gar-Kızılay metro hattının yüzde 92'i tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada Ankara AKM-Gar-Kızılay metro hattının yüzde 92'sinin tamamlandığını söyledi.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık'tan metro tepkisi!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne Sefaköy-Beylikdüzü metro hattı için 1 yıldır izin verilmemesine tepki gösterdi.

Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı'nda ilk ray kaynağı yarın yapılacak!

Sabiha Gökçen Havalimanı ile Kadıköy-Kartal-Kaynarca Metro Hattı arasında raylı sistem bağlantısını sağlayacak projede ilk ray kaynağı yapılacak.

Kirazlı-Halkalı Metro Hattı'nda çalışmalar 27 Mart'ta yeniden başlıyor!

Bağcılar Kirazlı-Küçükçekmece Halkalı Metro Hattı'nda inşaat çalışmaları 27 Mart'ta yeniden başlıyor... 

Üçyol-Buca Metro Hattı ihaleye çıkıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 1 milyar 70 milyon euro’luk yatırımla hayata geçireceği Üçyol-Buca Metro Hattı’nın yapım ihalesi bugün gerçekleşiyor. İhale Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Tedarik Portalı’nda ve Fransız Kalkınma Ajansı resmi internet sitesinde yayınlandı.

Kaynarca-Tuzla Metro Hattı ve Pendik-Sabiha Gökçen Metro Bağlantı Hattı imar planı askıda!

Tuzla ilçesi, Kaynarca ( Tavşantepe ) Tuzla Metro Hattı ve Pendik ( Marmaray ) Sabiha Gökçen Metro Bağlantı Hattı'na ilişkin itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 11.07.2019 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

küçükçekmece metro hattı son durum Haberi

küçükçekmece metro hattı son durum


Binlerce kişinin merakla beklediği Bağcılar Kirazlı-Küçükçekmece Halkalı Metro Hattı'nın inşaatı Ağustos ayı içerisinde başlamıştı. Çalışmaların hız kesmeden devam ettiği metro hattı 1 milyar 185 milyon TL'ye mal olacak.

9,7 kilometre uzunluğunda olan metro hattında 10 durak yer alacak. Kirazlı-Halkalı Metro Hattı'nda yer alan istasyonların 6'sı tamamen yer altında, 2'si kısmen yer altında, 1'i ise viyadük üzerinde inşa edilecek. 

2020 yılı içerisinde açılması planlanan hat için Halkalı Merkez Hastane istasyonunda çevirmeler başladı. Malazgirt İstasyonu için konteynerların geldiği metro hattında Barbaros Durağı'ndaki altgeçitte de kazı çalışmaları başladı.

Kirazlı-Halkalı Metro Hattı durakları
-Kirazlı
-Barbaros
-Malazgirt
-Mimar Sinan
-Fatih
-Halkalı Merkez Hastane
-Hastane
-Toplu Konut
-Yarımburgaz
-Halkalı

Kirazlı Halkalı Metro Hattı ihalesini 2 milyar 414 milyon 401 bin 632 TL bedelle -Makyol İnş. – Astur İnş....