21 / 05 / 2024

kudüs ruhsatsız bina yıkımı

kudüs ruhsatsız bina yıkımı

Kudüs Belediyesi İnşaat ve Planlama Komitesi, "ruhsatsız olduğu ve caddeyi böldüğü" nedeniyle 6 binayı yıkmak için hazırlıklar yapıyor...

Kuşadası Belediye Başkanı Günel: Ruhsatsız ve kaçak inşaatlarla mücadeleyi sürdüreceğiz!

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel,  Kuşadası'nda  ruhsatsız ve kaçak inşaatlarla mücadeleyi sürdüreceklerini açıkladı.

İsrail, Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşimciler için 730 yeni konut inşa edecek!

İsrail makamlarının işgal altında olan Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşimciler için yükselecek olan 12 katlı 14 bina kapsamında toplamda 730 yeni konutun inşasını onayladığı belirtildi.

Trabzonlu vatandaşlara ruhsatsız ve iskansız konut uyarısı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TİSKİ), vatandaşları iskansız ve ruhsatsız konutlara karşı uyardı...

İsrail belediyesi Kudüs’te Filistinlilere ait evi yıktı!

İsrail’e bağlı Kudüs Belediyesi ekipleri Filistinlilere ait bir evi ruhsatsız olduğu gerekçesiyle polis korumasında yıktı.

İsrail güçleri Kudüs'te engelli bir Filistinlinin evini 6'ncı defa yıktı!

İşgal altında olan Doğu Kudüs'te "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle engelli bir Filistinliye ait evi 6. defa yıkan İsrail güçleri, bir aileyi daha evsiz bıraktı.

İsrail, Kudüs'te Filistinlilere evlerini yıktırdı!

İsrail yönetimi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinli abi ile kardeşe, ruhsatsız olduğu sebebsiyle evlerini yıktırdı. 

AB Kudüs Temsilcisi'nden yeni Yahudi yerleşim birimleri açıklaması!

Avrupa Birliğinin Kudüs Temsilcisi Sven Kühn von Burgsdorff, İsrail'in işgal altında olan Filistin topraklarına yasa dışı yeni Yahudi yerleşim birimleri inşa etmesinin uygulanabilir bağımsız Filistin devletinin kurulma olasılığına zarar vereceğini bildirdi.

İsrail Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait bir binayı daha yıktı!

İsrail güçleri, işgal altında olan Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait iki daireden oluşan binayı ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıktı.

İsrail güçleri Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait bir evi daha yıktı!

İsrail güçleri, işgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait bir evi ruhsatsız olduğu sebebiyle yıktı. 

İsrail askerleri Doğu Kudüs’te Filistinli bedevilere ait bir evi yıktı!

İsrail güçleri, işgal altında olan Doğu Kudüs’ün kırsalında yaşayan Filistinli bedevilere ait bir evi “ruhsatsız olduğu” gerekçesiyle yıktı.

İsrail'den Kudüs'teki bir cami için yıkım emri!

İsrail, Doğu Kudüs'teki Silvan Mahallesi'nde bulunan bir caminin "ruhsatsız inşa edildiği" gerekçesiyle yıkılması yönünde karar çıkardı. 

İsrail Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait olan iki evi yıktı!

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait bir evi "ruhsatsız" olduğu iddiasıyla yıktı...

Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait 3 ev yıkıldı!

İşgalci İsrail yönetimi, işgal altındaki Kudüs'te Filistinlilere ait 3 evi ruhsatsız olması nedeniyle yıktı.

kudüs ruhsatsız bina yıkımı Haberi

kudüs ruhsatsız bina yıkımı

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi İnşaat ve Planlama Komitesi, Kudüs'ün kuzeyindeki Kefer Akab beldesinde 138 daire ve bir mescitten oluşan 6 binayı "ruhsatsız olduğu ve caddeyi böldüğü" nedeniyle yıkmaya hazırlanıyor.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Filistinli aileler, Kudüs Belediyesi'nin geçen eylül ayında aldığı yıkım kararına yaptıkları itirazın İsrail mahkemesi tarafından reddedilmesi üzerine, yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi için son çare olarak uluslararası kuruluşlardan ve insan hakları örgütlerinden destek bekliyor.

İsrail'in evsiz bırakmakla tehdit ettiği 138 aileden sadece biri olan Eymen Ramiye, yaşadıkları mağduriyeti AA muhabirine anlattı. 

"Eğer evleri yıkmak istiyorlarsa gelsinler başımızın üstüne yıksınlar, bizim hiçbir yere gitmeye niyetimiz yok"

Binbir zahmetle satın aldıkları Ayrım Duvarı yakınındaki evlerine taşınalı henüz 14 ay olduğunu belirten Ramiye, "On sekiz yıllık çalışmamın ürünü olan tüm birikimimi ve eşime ait altınları...