12 / 05 / 2024

Kültepe açık hava müzesi

Kültepe açık hava müzesi

2022 yılının Kültepe Kaniş Karum Yılı olarak ilan edilmesi istemi ve bölgenin açık hava müzesine dönüştürülmesi meclis gündemine taşındı. MHP'li Özdemir, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pisti açıldı! Hava trafik kapasitesi en az 2 katına çıkacak!

Sabiha Gökçen Havalimanı 2. pist açılışında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Yeni pisti iniş, eski pisti kalkış için kullanacağız" dedi.

Gıda fiyatlarındaki ani artışlar sıklaşacak! Aşırı hava olayları gıdada arz sorununu tetikler!

Dünyada sıklığı giderek artan hava olaylarının gıda fiyatlarının yüksek seyretmesine neden olabileceği beklenirken, ekonomistler meydana gelebilecek arz sorunlarıyla mücadele etmek için kısa ve uzun vadede politikalar geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Türk Hava Yolları'ndan (THY) yolcularına dijital küre hizmeti; Flight Tracker

Türk Hava Yolları (THY), özel "Flight Tracker’’ dijital küresini özel yolcu salonu (Business Lounge) misafirlerinin kullanıma sundu. Yolcular bu dijital kürede  uçuş bilgilerini, anlık hava durumu ve uçulan destinasyonları izleyebilecek. 

Meteoroloji açıkladı! Yarın hava nasıl olacak? Hafta sonu hava nasıl olacak? İstanbul'da 1 haftalık hava durumu!

Meteoroloji il il hava durumu bilgisini paylaştı. Önümüzdeki 4 günün hava durumu nasıl olacak? İşte hava durumuna dair detaylar!

AVM’lerde yeni dönem! Doğal ışık-hava almayan bazı alışveriş merkezleri kapanacak!

AVM'lerde yeni dönem beklentisini aktaran  EVA Gayrimenkul Değerleme Kıdemli Müdürü Erdem Akyol, önümüzdeki dönemde açık, konseptli olmayan, hijyen standartları açısından düşük kapasiteli, doğal ışık-hava almayan bazı alışveriş merkezlerinin kapanacağını belirtti. İşte detaylar...

Hava Kent Sancaktepe ortaklık toplamaya başladı! Yeni Proje!

Hava Kent tarafından Sancaktepe'de inşa edilen Hava Kent Sancaktepe Projesi ön talep topluyor. Projede yer alan dairelerin fiyatları 650 bin TL'den başlıyor.

Kordon İstanbul açık hava mağazalarında 60 ay vade farksız ödeme kampanyası!

Güçlü mühendislik altyapısı ile sürdürülebilir projeler inşa eden Ege Yapı, İstanbul Seyrantepe’de çok özel bir yaşam sunan projesi Kordon İstanbul’da bulunan açık hava cadde mağazalarını satışa sundu.

Kordon İstanbul açık hava mağazaları satışta!

Kordon İstanbul açık hava mağazaları satışa çıktı. Projedeki açık hava mağazalarına 60 ay vade imkanıyla sahip olunabiliyor.

Bursa Demirtaşpaşa Konakları restore ediliyor!

Bursa’yı bir açık hava müzesine dönüştürmeyi hedefleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, Demirtaşpaşa Konakları'nı ilk günkü ihtişamına kavuşturmak için çalışmalarına devam ediyor.

Kayseri Kültepe'nin açık hava müzesine dönüştürülmesi mecliste!

2022 yılının Kültepe Kaniş Karum Yılı olarak ilan edilmesi istemi ve bölgenin açık hava müzesine dönüştürülmesi meclis gündemine taşındı. MHP'li Özdemir, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Açılan Maraş, turizmin merkezi olacak!

KKTC’de önceki gün kısmen açılan Maraş’ta ‘hüzün turizmi’ merkezi haline gelmesi planlanıyor. 46 yıl önce kent sakinlerinin bıraktığı gibi kalan Maraş, açık hava müzesi görüntüsüyle turistlerin ilgisini çekecek.

Hava İkmal Millet Bahçesi’nin adı Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi olsun önerisi!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç yaptığı açıklamada, Hava İkmal Millet Bahçesi’nin ‘Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’ olarak anılmasını gündeme getireceklerini söyledi.

Batman Açık Hava Outlet AVM geliyor! 

Batman Açık Hava Outlet AVM projesinde, 5 yıldızlı otel, 60 dükkanlı AVM ve 4 salonlu kongre merkezi yer alacak. Batman Açık Hava Outlet AVM, Batman Merkez'de hayata geçiriliyor...

Kültepe açık hava müzesi Haberi

Kültepe açık hava müzesi

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, 2022 yılının Kültepe Kaniş Karum Yılı olarak ilan edilmesi istemine ve bölgenin açık hava müzesine dönüştürülmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Özdemir, sorusunun Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

MHP'li Özdemir, ''MHP Kayseri Milletvekili Kayseri tarihinin 6 bin yıl önceye dayanan belgelerinin gün ışığına çıkarıldığı Kültepe, Kayseri merkeze 24 kilometre uzaklıktadır. Hititlerin Anadolu'da kurduğu ilk kentin kalıntısı olan höyük ve onu saran Karum’dan oluşan Kültepe Ören Yeri'nde yönetim binalarının, dini yapıların, ev, dükkân ve atölyelerin kalıntıları görülmektedir. Kültepe, Anadolu'daki ilk yazılı tabletleri barındırması ve dünyanın ilk organize ticaret merkezi olmasıyla ön plana çıkmaktadır. Asur çivi yazısı ile yazılan bu tabletlerde, dönemin siyasi ve hukuki ilişkilerini gösteren mektuplar, senetler, mühürler ve anlaşma metinleri...