04 / 05 / 2024

Kültepe

Kültepe

Kültepe, Kaniş, Karum höyüğünde 5 yıldır süren kazılarda ortaya çıkan Tunç Çağı'nın en büyük binalarından biri çamurla sıvanıyor. Sıvama yöntemi 10 bin yılık kerpici korumak için kullanılıyor

TİM Başkanı Gültepe: 375 milyar dolarlık hedefe kilitlendik!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, ihracatçılar olarak 2028 yılı için 375 milyar dolarlık hedefe odaklandıklarını vurgulayarak, "Bu hedefe ulaşmak için var gücümüzle çalışacağız" dedi.

TİM Başkanı Mustafa Gültepe ihracatta rekor sözü verdi!

Küresel talebin Türkiye’nin ihracatında belirleyici rol oynadığını belirten Gültepe, "Ekonometrik modelleme yöntemlerinden faydalanarak bir ihracat tahmini hazırladık. İhracatta bu yıl 265 milyar dolarla yeni bir rekora imza atacağız” dedi.

A2d Mimarlık Dekorasyon İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

A2d Mimarlık Dekorasyon İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da Akif Kızıltepe tarafından kuruldu.

Bozkır Mimarlık İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bozkır Mimarlık İnşaat Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de Ali Gültepe ve Yavuz Gültepe ortaklığında kuruldu.

Mug Danışmanlık Hizmetleri İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mug Danışmanlık Hizmetleri İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de Mustafa Uğur Gültepe tarafından kuruldu.

Baraka Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi Kuruldu!

Baraka Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi Ataşehir’de İrfan Kızıltepe ve Önder Kızıltepe ortaklığında kuruldu.

Abdül Batur'dan Gültepe imar planı açıklaması!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Gültepe imar planlarını değerlendirdi.

Küçükçekmece'de icradan satılık 131 gayrimenkul!

T.C. Küçükçekmece 4. İcra Dairesi, İstanbul ili, Küçükçekmece ilçesi, Gültepe Mahallesi'nde yer alan 131 gayrimenkulü satıyor...

Trend Home Office Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Trend Home Office Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Pendik’te  100 bin TL sermaye bedeli  Kadir Gültepe tarafından kuruldu.

Mardin Kızıltepe'de 42.6 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

T.C. Kızıltepe İcra Dairesi, Mardin ili, Kızıltepe ilçesi, Yukarıazıklı Mahallesi, 133 ada 2 parselde yer alan gayrimenkulü 42 milyon 602 bin 520 TL'ye satıyor...

İzmir Konak'ta büyük dönüşüm başlıyor!

İzmir’in kalbi Konak’ta kentsel dönüşüm başlıyor. Konak Belediyesi’nin Gültepe’de 14 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm projesinin temelinin atılmasının ardından ikinci büyük proje olan Beştepeler projesine de onay verildi.

Kayseri Kızıltepe Millet Bahçesi için çalışmalar başladı!

Kayseri Hacılar Belediyesi, ilçeye kazandırılacak olan Kızıltepe Millet Bahçesi için çalışmalara başladı.

Gültepe K-Park Otoparkı yenilendi!

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin yerel seçimlerde verdiği otopark için verdiği sözü yerine getirerek K-Park Otopark'ında yenileme çalışmaları yaptırdı.

Kültepe Haberi

Kültepe

Kazı başkanlığını Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu'nun yaptığı Kültepe - Kaniş - Karum höyüğündeki çalışmalar aralıksız devam ederken, son 5 yılda yapılan kazılarda ortaya çıkartılan yaklaşık 5 bin yıllık bina korunmak için çamurla sıvanıyor. Anadolu'nun değil eski Tunç Çağı dönemindeki yaklaşık 5 bin yıl önceki en büyük binalardan biri olduğunu vurgulayan Kazı Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu, binayı kazmanın yanı sıra korumayı hedeflediklerini söyledi. 


TARİH KORUNUYOR 

Anadolu'da yaklaşık 10 bin yıldır kerpici korumak için kullanılan çamurla sıvama yönteminin en iyi yöntem olduğunu söyleyen Kazı Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunun yerine bizim Anadolu'muzda yaklaşık 10 bin yıldır kullanılan kerpici korumak sadece sıva ile mümkün. Bu sıva da sadece kendi toprağında ya da topraktan alınan malzemelerden...