15 / 05 / 2024

kültür merkezi tanımı

kültür merkezi tanımı

Kültür merkezi nedir? Hangi yapılar kültür merkezi olarak tanımlanıyor? Kültür merkezi kapsamında hangi birimler bulunuyor? Kültür Yatırımları ve Girişimlerini Teşvik Kanunu hükümleri nelerdir? İşte sorularınızın yanıtı...

Yargı, Atatürk Kültür Merkezi alanlarında Millet Bahçesi yapımına ilişkin 2. planı da iptal etti!

Yargı, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açmış olduğu dava sonucunda Atatürk Kültür Merkezi alanlarında Millet Bahçesi’nin 2. planını da iptal etti. İşte konu ile ilgili detaylar...

Yıldırım'a yeni kültür merkezi kazandırılacak!

Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından Molla Fenârî'nin torunu Alim Alâeddin Ali Fenârî'nin Yıldırım’a miras bıraktığı 600 yıllık tarihi restore edilerek İncirli Kültür Merkezi olarak hizmete hizmete açılacak.

Çanakkale'de 30 milyon liralık kültür merkezi projesi yarım kaldı!

5 yıl önce temeli atılan ve 2018'de tamamlanacağı sözü verilen Çanakkale Kültür Merkezi binasının inşaatı yarım kaldı. İnşa edilecek bina için 30 milyon lira para harcanmıştı.

Çatalca’ya 6 bin 500 metrekarelik kültür merkezi müjdesi!

Kültür merkezi projesini müjdeleyen Ak Parti Çatalca Belediye Başkan Adayı Mesut Üner, esnaf buluşmalarında esnafın sorunlarını dinleyip notlar aldı.

İbrahim Ulusoy'dan Avcılar'a 2 okul ve kültür merkezi müjdesi!

AK Parti Avcılar Belediye Başkan Adayı İbrahim Ulusoy, Avcılar'a 2 okul ve kültür merkezi müjdesi verdi.

Kemal Sunal Kültür Merkezi'nin yapımı için 42.5 milyon TL'lik ihale!

Ataşehir Belediye Başkanlığı, Kemal Sunal Kültür Merkezi'ni arsa satışı karşılığı yaptırcak. Kemal Sunal Kültür Merkezi'nin yapımı için ihaleye çıkıldı. 

Yenimahalle Macun'a kültür merkezi müjdesi!

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Macun Mahallesi’nde bulunan Macun Toki Blokları sakinlerine cami ve kültür merkezi müjdesi verdi.

Atatürk Kültür Merkezi yıkım sonrası havadan görüntülendi!

Atatürk Kültür Merkezi’nin yıkımı geçtiğimiz aylarda tamamlanmıştı. Atatürk Kültür Merkezi yıkım sonrası havadan görüntülendi.

Bakırköy Kültür Merkezi ve Evlendirme Dairesi ihalesi 15 Kasım'da!

Bakırköy Belediyesi tarafından Kültür Merkezi ve Evlendirme Dairesi için yapılacak intifa hakkı tesis edilmek suretiyle yapım ve işletilmesi ihalesi 15 Kasım'da...

İzmir Sarnıç Kültür Merkezi Kasım'da açılacak!

İzmir Gaziemir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Sarnıç Kültür Merkezi'nin yapımında sona gelindi. Toplam 2 milyon 297 bin liraya mal olan merkezin Kasım'da açılması planlanıyor.

Denizli Kültür Merkezi’ne 35 milyon TL yatırım yaptı!

Teknik Yapı tarafından inşa edilen ve ‘En iyi Sosyo-Kültürel projesi’ ödülünü alan ‘Denizli Kültür Merkezi’, 35 milyon liralık bir yatırım ardından açıldı. 

Çorum'da 2 yeni kültür merkezi hizmete girecek!

Çorum Belediyesi tarafından kültür ve sanat merkezlerinin sayısı artıyor. Bölgede inşa edilen iki kültür merkezi önümüzdeki günlerde hizmete açılacak. 

Çankaya Mülkiye Kültür Merkezi'nde çalışmalar tam gaz!

Koruma Kurulu kararı ile yıkılarak yeniden inşa edilen Mülkiye Kültür Merkezi’nin yapımına son sürat devam ediliyor.

kültür merkezi tanımı Haberi

kültür merkezi tanımı

Kültür merkezi nedir?

Bireyler arasında sosyal ve kültürel iletişim ve etkileşim ortamlarının kurulması ile ulusal kültürün yaşatılması temel amaçlarına dönük olmak üzere; asli unsur olarak güzel sanatlar, sinema, geleneksel ve çağdaş el sanatları gibi her türlü kültürel ve sanatsal faaliyetlerden en az birkaçının üretildiği, sergilendiği, bunların eğitim, öğretim ve bilimsel çalışmalarının yapıldığı bölümler ile sağlık, spor, eğitim ve alışveriş gibi gereksinimlerin karşılandığı birimlerin de bulunduğu yapılar kültür merkezi olarak tanımlanıyor.


Kültür varlığı

2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında korunması gerekli taşınmaz kültür varlıklara deniyor.


Somut olmayan kültürel miras

Sözlü kültür ortamlarında halk tarafından yaratılan ve halkbilimi araştırmaları içinde yer alan; sözlü anlatımlar ve sözlü gelenekler, gösteri sanatları, toplumsal uygulamalar, ritüel ve festivaller, halk bilgisi, evren ve doğa ile ilgili uygulamalar, el...