30 / 06 / 2024

kültür turları başlıyor

kültür turları başlıyor

İETT, Tarihi Yarımada'da faaliyete geçecek elektrikli otobüslerle İstanbul'u açık hava müzesine çevirecek. Turistler cep telefonlarından geçtikleri yerle ilgili bilgi alacak. Proje, zamanla diğer bölgelere de yayılacak

İzmirlilere müjde! Çiğli Tramvayı'nda test sürüşleri başlıyor!

İzmirlilerin merakla beklediği Çiğli Tramvayı’nda test sürüşleri başlıyor. Söz konusu tramvay hattının 15 Şubat 2024 tarihinde resmen hizmete açılması bekleniyor. 

Işıklı Mimarlık Pendik konut projesi resmen başlıyor! Yayalar Mahallesine 650 adet yeni konut!

Işıklı Mimarlık, Pendik projesi resmen başlıyor. 1 milyar 156 milyon 847 bin TL'ye mal olacak projede 650 adet konut 15 ticari alan inşa edilecek.

9 günlük Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor? Özel sektör bayram tatili kaç gün?

Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı. Vatandaşlar 9 günlük kurban bayramının ne zaman başladığını sorguluyor. Özel sektör çalışanları ise ne kadar bayram tatili yapacağını araştırıyor. Peki,  9 günlük tatil ne zaman başlıyor? Özel sektör bayram tatili kaç gün?

Kültür Bakanlığı personel arıyor! 165 personeli alımı hakkında duyuru geldi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı ilanını duyurdu. İşte personel alımına dair detaylar!

100 bin taşerona kadroda son durum! Taşerona kadro görüşmeleri başlıyor mu? 

100 bin taşeronu yakından ilgilendiren düzenleme için Meclis'ten yapılacak son dakika açıklamaları dikkatle takip ediliyor. Peki 100 bin taşerona kadroda son durum ne? Taşerona kadro görüşmeleri başlıyor mu? 

700 bin işçi için tarihi süreç başlıyor!

Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmeleri başlıyor. 700 binden fazla işçinin maaşına 2023-25 dönemi için yapılacak zam belirlenecek.

Elektrikli araçta kıyasıya rekabet başlıyor, Tesla ile Togg aynı anda Türkiye yollarına çıkıyor!

Türkiye yollarında Tesla ile Togg’un kıyasıya rekabeti başlıyor. Peki bu araçların satış fiyatları ne olacak, hangisi Türkiye'de rekabet avantajı sağlayacak?

Kültür Üniversitesi, Başakşehir'de 4 arsa satıyor! İstanbul'da taksitle arsa sahibi olma fırsatı! 

İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörlüğü, İstanbul ili, Başakşehir ilçesi, Başahşehir 2. Kısım'da yer alan 4 adet arsasını satıyor. İşte ayrıntılar...

Kültür ve Turizm Bakanlığı onlarca personel alıyor! Kültür ve Turizm Bakanlığı iş ilanına nasıl başvurulur?

Kültür ve Turizm Bakanlığı yaptığı açıklamada 154 personel alacağını duyurdu. Peki Kültür ve Turizm Bakanlığı iş ilanına nasıl başvurulur?

İstanbul Kültür Üniversitesi personel alıyor! İşte başvuru şartları

İstanbul Kültür Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre; Öğretim Üyesi 9 akademik personel alacak. Üniversite rektörlüğünden yapılan açıklamaya göre başvuruda bulunacak adaylara 19 Nisan 2022 tarihine kadar süre tanındı.

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı'nda test sürüşleri başlıyor!

İstanbul Havalimanı-Gayrettepe metro hattının ilk etabı için test sürüşleri bugün itibariyle başlıyor. 

Fatih'te büyük dönüşüm başlıyor!

İstanbul'un Fatih ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor. Çalışmalar dahilinde 10 bin bina dönüşüme girecek. 

Bergama Millet Bahçesi'nde çalışmalar başlıyor!

Geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan Bergama Millet Bahçesi'nde çalışmalar kısa sürede başlıyor. Bergama Belediyesi Başkanı Hakan Koştu millet bahçesine yönelik açıklamalarda bulundu. 

kültür turları başlıyor Haberi

kültür turları başlıyor

Bir yıl gibi bir süre içinde bin 700 araç siparişiyle filo yaş ortalamasını 3'e çekmeye hazırlanan İETT'nin İstanbullulara başka sürprizleri de var. Akıllı kart uygulamalarıyla İstanbul'da hayata dokunan her yerde var olmayı planlayan kurumun bir diğer hedefi de çevreye duyarlı elektrikli araçlar ve turizmle ilgili. Yakın zamanda Tarihi Yarımada'da faaliyete geçecek elektrikli otobüsler bölgeyi bir açık hava müzesine dönüştürecek. Otobüse binen yolcular ve turistler cep telefonlarından, seyahat ettikleri güzergâha ilişkin tarihi ve turistik bilgi alabilecekler. Proje zamanla diğer bölgelere de yayılacak. Aynı zamanda Yıldız Teknik Üniversitesi'nde akademisyen olan ve kurumda hızlı bir dönüşüme imza atan İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı ile konuşmaya devam ediyoruz. 

Toplu ulaşımda dijital çağ ve konfora odaklandığınızı ifade ediyorsunuz. Bu konuda İstanbulluları ne gibi yenilikler bekliyor? 

Milli...