15 / 05 / 2024

Kumaştan Beton

Kumaştan Beton

ODTÜ Mimarlık Fakültesi öğrencileri ve Kanada'da kurulu Mimari Yapı ve Teknoloji Merkezi'nin ortak çalışmasıyla kumaştan beton kalıpları üretildi

Bakan Bolat’tan hazır beton sektöründe indirim müjdesi!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, hazır beton üretici ve satıcısı işletmelerin kendisine, "Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında vatandaşlarımızın ve devletimizin yanındayız" başlıklı fiyat indirme kampanyasına katılacakları taahhüdünde bulunduğunun müjdesini verdi

Çimsa, Beton 2023 Hazır Beton Fuarı ve Kongresi'nde yeni beton ürününü tanıttı!

Sabancı Topluluğu’nun global markaları arasında yer alan Çimsa, Yeşilköy İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen “BETON 2023 Hazır Beton Fuarı ve Kongresi”nde ana sponsor olarak yer aldı. 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan çimentoculara son uyarı: Yol yakınken yanlıştan dönün, fiyatları düşürün!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, hazır beton ve çimento üzerindeki şikayetlerin artması üzerine denetimlerin artırıldığını açıkladı. Yanlış yapanlarla ilgili son uyarısını yapan Bakan Bolat ''Yol yakınken yanlıştan dönsünler, fiyatları düşürsünler" çağrısında bulundu.

Taban kamerası ve yapay zekasıyla kumaşı tanıyan dünyanın ilk ve tek ütüsü! Philips PerfectCare 9000 Series ne kadar?

Buhar kazanlı ütü Philips PerfectCare 9000 Series satış fiyatı belli oldu. Philips PerfectCare 9000 taban kamerası ve yapay zekasıyla kumaşı tanıyan dünyanın ilk ve tek ütüsü olma özelliğini bulunduruyor. İşte ürünün özellikleri ve satış fiyatı…

Komyapı Hazır Beton Prefabrik İnşaat'tan tekzip!

2 Ekim tarihinde www.emlakkulisi.com'un anasayfasında yayınlanan "KOM Yapı iflas etti" haberinde kurumumuzdan kaynaklanan bir karışıklık nedeniyle Komyapı Hazır Beton Prefabrik İnşaat Taahhüt San.ve Tic. A.Ş.'nin logosu ve bilgileri kullanılmıştır. Düzeltir, özür dileriz. 

Kemal Kılıçdaroğlu: Bursa bir beton ormanına dönüştü!

Bursa'da Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bursa bir beton ormanına dönüştü. Son 15 yılda. Hani yeşil Bursa, güzel Bursa diyorduk." dedi...

Türkiye’de ilk beton ve çimento sürdürülebilirlik belgelendirmeleri yapıldı!

Beton Sürdürülebilirlik Konseyi Bölgesel Sistem Operatörü olan Türkiye Hazır Beton Birliği tarafından ülkemize tanıtılan “Kaynakların Sorumlu Kullanımı Belgelendirme Sistemi” kapsamında ilk hazır beton tesisi ile çimento fabrikasının belgelendirilmesi yapıldı. 

AHK Grubu, Körfez projelerinde yerli ürün kullanıyor!

Kumaştan mobilyaya, tasarımdan inşaata kadar pek çok alanda üretim yapan Antalyalı AHK Grubu, gözünü dünya çapında yatırımlara dikti.

Zorlu Tekstil Grubu inovasyona yatırım yapıyor!

Ev tekstilindeki zorlu rekabete inovasyonla meydan okuyan Zorlu Tekstil Grubu, anti alerjik kumaştan ışıkla kendini temizleyen perdeye kadar onlarca ürün geliştirdi.

Kordsa Global, beton güçlendirici Kratos'u Yapı Fuarı'nda tanıttı!

Güçlendirme malzemeleri sektöründe dünya lideri Kordsa Global, 21-25 Nisan 2015 tarihleri arasında İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Yapı Fuarı – Turkey Build İstanbul’a katılarak beton güçlendirme malzemesi Kratos’u tanıttı.

Akçansa Enerjik Beton projesini 38. Yapı Fuarı’nda tanıttı!

Türkiye’nin lider yapı malzeme şirketi Akçansa, sektörün önemli buluşma platformlarından biri olan Uluslararası Yapı Fuarı’nda bu yıl da yerini aldı.Akçansa standının yıldızı, ‘Enerjik Beton’ olarak da adlandırılan Smartcem adlı projeydi.

Rönesans'tan dünya beton dökme rekoru!

Rönesans İnşaat Rusya" daki Gazprom şirketi gökdeleni inşaatı temeline 49 saat aralıksız 19 bin 624 metreküp beton dökerek yeni dünya rekoru altına imzasını attı..

Uzman Makine Gözenekli Hafif Beton santrali kurdu!

Torbalı Atatürk Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren Uzman Makine, önceki gün 3 yıllık bir çalışmanın ürünü olan Gözenekli Hafif Beton santralini tanıttı. Santral Türkiye'de bir ilk olma özelliğine sahip..

Kumaştan Beton Haberi

Kumaştan Beton

ODTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşen Savaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kanada Manitoba Üniversitesi'nde kurulan C.A.S.T. Mimari Yapı ve Teknoloji Merkezi'nin hayal gücünü zorlayarak, betona hayat veren araştırmalar yaptığını anlattı. 


Merkezde araştırma ve üretim için güzel sanatlar, mühendislik ve mimari tasarım alanlarını kapsayan çok çeşitli araştırma ve üretim yöntemleri kullanıldığını dile getiren Savaş, C.A.S.T.'ın ahşap ve metal yerine tekstil kalıplarla form üretimi yapan ilk araştırma laboratuvarı olduğunu söyledi. 


Merkezin kurucusu Mark West'in sanat ve yapım teknolojisi eğitimini Cooper Union'da tamamladığını belirten Savaş, West'in dünyada esnek kalıpla beton yapıların dökümü alanında birçok yöntemin mucidi kabul edildiğini kaydetti. 


''Bu yöntemle kiriş, duvar ve yüzeyler de üretilebilir''


Savaş, ODTÜ Mimarlık Fakültesi olarak Mark West ile ortaklaşa düzenledikleri etkinlikte, esnek kalıplarla beton dökümü üzerine çalıştıklarını...