04 / 05 / 2024

Kundu- Kemerağzı Bölgesi imar planları

Kundu- Kemerağzı Bölgesi imar planları

Kundu- Kemerağzı Bölgesi'nde son 12 yılda 20 kez planlar iptal oldu, 10 defa da planlarda revizyon yapıldı. 2. konut alanlarında bu nedenle çivi bile çakılamadı.

Buca’daki gecekondu önleme bölgesi planları yeniden askıda! Belediye hizmet alanı gitti, konut alanı geldi! 

Danıştay tarafından iptal edilmiş olan Buca’daki gecekondu önleme bölgesi alanlarının imar planı revize edilerek TOKİ tarafından bir defa daha askıya çıkarıldı. Söz konusu planlarla beraber bir defa daha belediye hizmet alanına konut imarı getirildi.

Resmi Gazete'de yayımlandı! Aliağa'daki alan özel endüstri bölgesi ilan edildi!

İzmir'in Aliağa ilçesinde bulunan bir alan "Ege Çelik Endüstrisi Sanayi ve Ticaret AŞ Aliağa Özel Endüstri Bölgesi" olarak ilan edildi. Söz konusu karar bugünkü 32369 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Aralık ayında sert düştü!

Açıklanan resmi verilere göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, tüm dünyayı etkisi altın alan koronavirüs salgınının hız kazandığı Aralık 2021'de bir önceki aya göre yüzde 4 azalış gösterdi.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ndeki yıkımlar Mart'ta tamamlanacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi kapsamında kalan son binanın Mart'ta yıkılacağını belirtti.

Gürpınar Siteler Bölgesi Kentsel Dönüşüm çalışmalarında sona gelindi!

Beylikdüzü Gürpınar Siteler Bölgesi'nde hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlandı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

TOKİ Kayabaşı Batı Bölgesi projeleri için düğmeye bastı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kayabaşı Batı Bölgesi projeleri için düğmeye bastı...

Baykar Makina'nın Arnavutköy'deki arazisi Özel Endüstri Bölgesi oldu!

İnsansız hava aracı projeleriyle ön planda olan Baykar Makina'ya ait arazi, Cumhurbaşkanı Kararı'yla İstanbul Özel Endüstri Bölgesi kapsamına alındı. Özel endüstri bölgelerine dahil edilen firmalar önemli imkanlar buluyor. 

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için acele kamulaştırma kararına tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için acele kamulaştırma kararını imzaladı. Söz konusu karar bölge esnafı tarafından tepki gördü.  

Gürpınar Siteler Bölgesi Kentsel Dönüşüm toplantıları tamamlandı!

Beylikdüzü Gürpınar Siteler Bölgesi'nde hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmaları için Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, mahalle sakinleriyle gerçekleştirdiği toplantıları tamamladı. 

Gürpınar Siteler Bölgesi Kentsel Dönüşümü için görüşmeler yapılıyor!

Beylikdüzü Gürpınar Siteler Bölgesi'nde hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmaları için Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, mahalle sakinleriyle bir araya geliyor. 

Özlem Yıldız Kütahya Sanayi Bölgesi'nden arsa aldı!

Güzel sunucu Özlem Yıldız, oğlu Demir'in geleceği için yatırım danışmanı Mert Başaran ile Kütahya'da kurulacak olan Organize Sanayi Bölgesi çevresinde arsa aldı.

STK'lardan ortak çağrı: Elazığ afet bölgesi ilan edilsin!

TSO Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ'ın afet bölgesi olarak ilan edilmesini talep ettiklerini açıkladı. Arslan, afet bölgesi ilanı için, "Ağır felaketin yaralarının sarılması ve başta işletmelerimizin ve tüm halkımızın geleceğe güvenle bakabilmeleri açısından zorunlu hale gelmiştir" dedi...

Balıkesir'e yeni organize sanayi bölgesi kuruluyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kente yeni bir organize sanayi bölgesi kuruyor.

Kundu- Kemerağzı Bölgesi imar planları Haberi

Kundu- Kemerağzı Bölgesi imar planları

26 otelin yer aldığı Kundu-Kemerağzı bölgesinde son 12 yılda 20 kez planların değişmesi, arsası olan vatandaşı çileden çıkardı. Bütün olarak planlanan bölgede küçük bir değişiklik bile, onaylanan nazım imar planının bozulmasına neden oldu. Yaz- boz tahtasına dönen Kundu- Kemerağzı bölgesinde arsası olan vatandaşlar ve kooperatifler konut projelerini durdurmak zorunda kaldı. Bu durum bölgede tek bir çivi çakılmasını engelledi, şimdi ise, yarım kalan inşaatlar, bozulan anlaşmalar nedeniyle bölge halkı konunun artık çözülmesi adına yetkililerden çözüm bekliyor. 


YETKİ VE SÜREÇ 

992 yılında yapılan 1/25000 'lik ve Meslek Odalan' nın dava açtığı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planlan ile Türk Cumhuriyetlerine turistik tesis alanı tahsis etmek adına, Kundu 'daki kıyı alanlarının plan revizyonu yapılmıştır. Bugün yapılmış olan turistik tesisler bu planların ve daha sonra yapılan...