04 / 05 / 2024

kur oranları konut sektörü

kur oranları konut sektörü

Ergün Turan, hükümetin konut teşviklerinin alt ve orta gelir grubunda sosyal konut edinmek isteyen vatandaşlar içinçok iyi bir motivasyon kaynağı olacağını ve sektöre de çok ciddi bir canlılık getireceğini söyledi.

Faiz oranları konut krizini çözemez!

Kanada Merkez Bankası Başkanı Tiff Macklem yaptığı açıklamada para politikası ile konut piyasasındaki düşük arz kaynaklı maliyet sorununun çözülemeyeceğini dile getirdi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Almanya'da konut inşaatları geriledi! Yüksek faiz oranları konut piyasasını yerle bir etti!

Almanya'da yüksek faiz oranları nedeniyle konut inşaatının düştüğü inşaat sektöründe Ifo barometresi Eylül 2005'ten bu yana en düşük değerine geriledi.

Kredili konut satışları eylülde dip yaptı! 2019'dan bu yan en düşük oran görüldü! 

Yüksek faiz oranları, konut satışlarını etkiledi. Kredili konut satışları dip yaparken, geçmiş yılların aynı dönemleri ile kıyaslandığında son 8 yılın en düşük eylül ayı satışı kaydedildi.

ABD'de mortgage faizleri geçen hafta geriledi, konut alımları canlanabilir!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage faiz oranları geçen hafta düşüş kaydetti. Yüksek seviyelerde olan faiz oranları, konut alımlarını kısıtlayan bir faktör olsa da, düşüşün canlanma işaretleri sunması bekleniyor.

Konut kredisi faizleri fırladı! 100 metrekarelik evin fiyatı 3.3 milyon TL oldu! Faiz ve taksitler nasıl hesaplanıyor? 

İki ay önce yüzde 1,29-2,99 aralığında olan konut kredi faizleri seçim döneminde 3,5'e kadar yükseldi. Yükselen fiyatları ile yükselen faiz oranları, konut kredilerinin aylık ödemesini de 72 bin TL'ye çıkardı. İşte ayrıntılar...

2022 banka faiz oranları, konut kredisi hesaplama: Şu an en ucuz konut kredisi hangi bankada?

Konut satışı için bankaların belirlemiş olduğu faiz oranları her ay değişen miktarları ile milyonlarca vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. Peki Şu an en ucuz konut kredisi hangi bankada? İşte 2022 banka faiz oranları, konut kredisi hesaplama

Milyonlarca konut sahibini ve kiracıyı ilgilendiriyor!

Temmuz ayı kira artış oranları konut sahipleri ve kiracıların en çok merak ettiği ve araştırdığı konular arasında. Dikkat ve merakla beklenen kira artışı rakamları yarın belli oluyor...

Faiz oranları konut satışlarını nasıl etkiliyor?

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan konut satışlarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Faiz oranları konut satışlarını nasıl etkiledi?

Koronavirüsün etkisiyle Haziran ayında düşen kredi faiz oranlarının, Ağustos'tan itibaren yavaş yavaş yükselmesi ile konut satışları düşüş eğilimine geçti.

Konut kredisinde en avantajlı bankalar hangileri?

Haziran ayından itibaren kamu bankaları başta olmak üzere bankaların uyguladığı düşük faiz oranları konut ve inşaat sektörünü hareketlendirdi. Peki faizler daha da düşecek mi? Hangi banka ne kadar faiz uyguluyor?

Konut kredi faiz oranlarında son durum! 14 bankadan faiz indirimi!

Vatandaşlar kredi faiz oranlarının düşmesiyle birlikte krediler hakkında daha fazla araştırmalarda bulunuyor. Kredi faiz oranları konut, taşıt son durum ne oldu?

Dövizdeki kur dalgalanmaları konut kredisi faizlerini etkiler mi?

Geçen senenin yaz aylarından itibaren döviz kurunda yaşanan dalgalanmalar konut satışlarını da konut kredisi faiz oranlarını oldukça olumsuz etkiledi. Kur, konut kredisi faiz oranları ve konut satışlarında son durum nedir?

Konut kredisi faiz oranlarındaki artış devam edecek mi?

Dün döviz kurunun sert yükselişi sonrasında Merkez Bankası iki kez kur’a müdahale ederek repo ihalelerini sonlandırdı. Yaşanan gelişmelerin bankaların konut kredisi faiz oranlarına olumsuz yansıması tahmin ediliyor... 

kur oranları konut sektörü Haberi

kur oranları konut sektörü

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, "Kur, 2,70-2,75 seviyelerinde dengelenirse bunun yüzde 2-3 mertebesinde konut fiyatlarına yansıması olacaktır dedi. 


Turan, Hükümetin konut sektörüne yönelik teşviklerine ilişkin değerlendirmede bulunan Turan, sektörde özellikle, alt ve orta gelir grubunda sosyal konut edinmek isteyen vatandaşlar için bunun çok iyi bir motivasyon kaynağı olacağını ve sektöre de çok ciddi bir canlılık getireceğini söyledi. 


Dolardaki yükselişin konut fiyatlarına yansımasına ilişkin görüşlerini aktaran Turan, şunları söyledi: "Piyasadaki her bir hareketin, mutlaka üretimlerimize, maliyetlerimize yansıması olacaktır. Ama biz bu yıl 50 bin konutu aşmayı düşünüyoruz. Şu ana kadar 16-17 bin konutun ihalesini yaptık. Bu şu demek; biz sektörde en büyük üretici konumundayız. Türkiye'de 13 yılda yapılan konutların yaklaşık yüzde 8'ini idare tek başına yaptı. Sektörden farklı...