28 / 08 / 2024

kuraklığa karşı alınabilecek önlemler

kuraklığa karşı alınabilecek önlemler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, barajların ortalama doluluk oranının yüzde 40-45 seviyesinde olduğunu, yaz mevsiminin su sıkıntısı olmadan atlatılacağını söyledi . Eroğlu Türkiye'nin 7 yılda bir kurak dönemlerden geçtiğini belirtti.

TOKİ tam 42 ildeki 462 arsayı satışa çıkarıyor! Kaçırmayın!

Çalışmalarına devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Ankara, İstanbul ve İzmir'in de yer aldığı toplam 42 şehirdeki 462 arsa açık artırma ile satışa çıkarıldı.

Türkiye'de alınabilecek en ucuz konut fiyatı açıklandı! Sermayesini konuta yatıran kişi parayı bakın kaç yılda çıkarıyor

Türkiye'de konutların ortalama metrekare fiyatı, alınabilecek ortalama ev fiyatı ve konuta yatırılan paranın geri dönüş zamanı açıklandı. Türkiye genelinde fiyatlar bir milyon sınırına yaklaştı İstanbul'da ise rakam bir milyon lira bandını aştı. İşte detaylar...

TOKİ Bursa İnegöl projesini satışa çıkarıyor! İnegöl'de 1.449 lira taksitle konut fırsatı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bursa İnegöl Karalar Mahallesi projesini satışa çıkarıyor. Projede 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon olmak üzere toplam 88 adet konut yer alıyor.

The One Bel Air 300 milyon dolara satışa çıkarıldı!

ABD'nin en pahalı evi olan ve Los Angeles'ta yer alan The One Bel Air geçtiğimiz günlerde 500 milyon dolardan satışa çıkarılmış fakat alıcı bulamayan ev için 200 milyon dolarlık indirim yapılmıştı. 

Koru Florya'da 5 katlı AVM ve 26 konut satışa çıkarıldı!

Koru Florya projesinde yer alan 5 katlı Alışveriş Merkezi ve 26 rezidans daire açık artırma usulü ile satışa çıkarıldı. Proje kapsamında satışa çıkarılan konutların fiyatları 2 milyon 665 bin TL'den başlıyor...

Teksas'taki Darth Vader Evi 4.3 milyon dolara satışa çıkarıldı!

Ünlü Star Wars filmlerindeki Darth Vader Evi 4,3 milyon dolara satışa çıkarıldı. Amerika Teksas'ta konumlanan konutta 4 yatak odası ve 5 banyo yer alıyor.

Bursa'da satışa çıkarılan 600 yıllık kiliseye alıcı bulunamıyor!

Bursa'da 6 yıl önce 1 milyon dolara satışa çıkarılan Aziz Yuhanna (Saint John) kilisesine alıcı bulunamıyor. 600 yıllık bina, 6 senedir yeni sahibini bekliyor.

Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonunun görev süresi resmen uzatıldı!

Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonunun görev süresinin uzatılmasına ilişkin TBMM kararı bugünkü 31394 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Depreme karşı yapılarda 'deprem boşluğu' önlemi!

Depreme karşı alınabilecek önlemlerden en önemlisi kaliteli yapılar inşa etmek. Peki kaliteli yapı nasıl inşa edilir? 

Diyarbakır'da depreme karşı alınan önlemler mecliste!

Diyarbakır ilinde Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşların binaları için depreme dayanıklılık testi yapılıp yapılmadığı ve depreme karşı alınan önlemler meclis gündemine taşındı. CHP'li Çelebi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Konutta gerçek tasarrufun yolu ısı yalıtımından geçiyor!

İZODER Başkanı Pelesen, “Isı yalıtımı sadece kış aylarında değil, yaz aylarında da sıcağa karşı alınabilecek en etkili önemlerin başında geliyor" dedi...

MarkAntalya AVM internet üzerinden satışa çıkarıldı!

3 sene önce kayyum atanan ve satılması halinde Bank Asya’nın borcunu sıfırlayacağı belirtilen Antalya’nın en büyük alışveriş merkezi Haziran ayında yapılan ihaleden sonuç çıkmayınca internet üzerinden satışa çıkarıldı.

İstanbul Yeni Havalimanı'na biletler internetten alınabilecek!

İlk etabı 29 Ekim'de açılacak İstanbul Yeni Havalimanı'na ulaşım rotası belirlendi. 18 hat üzerinden seyahat edecek yolcuların biletleri internet üzerinden alınabilecek.

kuraklığa karşı alınabilecek önlemler Haberi

kuraklığa karşı alınabilecek önlemler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, barajların ortalama doluluk oranının yüzde 40-45 seviyesinde olduğunu, yaz mevsiminin su sıkıntısı olmadan atlatılacağını söyledi Konya Ovası'na yılda 650 milyon metreküp su iletecek 3 tesisi tamamladıklarını belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'nin 7 yılda bir kurak dönemlerden geçtiğini belirtti. Kuraklığı dikkate alarak yaptıkları baraj, gölet ve ishale hatlarıyla yaz mevsiminin sıkıntısız aşılacağını kaydeden Bakan Eroğlu, şöyle konuştu: "Türkiye'ye uzun dönem ortalaması olarak yıllık 642 milimetre yağış düşüyor. Bazı yıllar daha yağışlı bazı yıllar ise daha az yağışlı, kurak olabiliyor. Genellikle de Türkiye'de 7 yılda bir kuraklık söz konusu. 19931994'te bir kuraklık oldu; daha sonra 2000,2007 ve 2014 yılında bir kuraklık oldu. Ama biz bunlara karşı tedbir alıyoruz. Bütün şehirlerimizin içme,...