23 / 12 / 2024

Kuraklık biyolojik kirliliği artırıyor mu

Kuraklık biyolojik kirliliği artırıyor mu

Hasan Musa Sarı: "Su seviyelerinin düşmesi nedeniyle suda yaşayan canlıların tümü daha küçük ortamlarda, daha az suda hayatlarını sürdürmeye çalışacak. Bu nedenle sudaki biyolojik kirlilik değerleri yükselecektir" dedi

Kuraklık ve hastalıklara dayanan bitki üretimi Sivas'ta devam ediyor! İlk buraya ekildi!

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi'nde  yer alan akademisyenlerden bazıları kuraklık ile mücadele için bazı çalışmalar başlattı.

Kuraklık nedeniyle suyu bitmek üzere olan İstanbul’da hangi önlemler alınacak?

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), “Küresel iklim değişikliği nedeniyle yaşanan hidrolojik kuraklık, su kullanım alışkanlıklarımızı değiştirmeyi ve tasarrufu zorunlu kılıyor” ifadesini kullanarak, İstanbul'u kurtaracak sihirli formülü açıkladı.

Çiftçiler müjde! Kuraklık destek ödemeleri başladı!

Binlerce çiftçi 22 Aralık kuraklık destek ödemeleri yattı mı? Ne zaman yatacak? sorularının cevaplarını araştırırken söz konusu destek ödemeleri ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı...

Çiftçiler dikkat! Kuraklık desteği ne zaman verilecek?

Çeşitli sebeplerden dolayı verimini kaybeden çiftçilere verilecek kuraklık desteğine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Uzmanlar uyarıyor: Deprem üfürükçüleri bilgi kirliliği yaratıyor!

Elazığ’daki depremin ardından uzman olmayan kişiler tarafından bilgi kirliliği yaratan açıklamaları yayılmış durumda. Ortaya atılan bu açıklamaları bilim insanları yorulmadı ve uyarılarda bulundu.

Yırca Köyü'nün hava kirliliği ölçüldü!

Greenpeace, Soma’ya bağlı Yırca Köyü’nde yaptığı 24 saatlik hava kirliliği ölçümünün sonuçlarını açıkladı. Termik Santral Projesi nedeni ile 6 bin zeytin ağacın kesildiği Yırca Köyü’ndeki hava kirliliğini ölçtü...

Ataşehir'de Kuraklık ve Risk Yönetimi Konferansı düzenlenecek!

Ataşehir'de Kuraklık ve Risk Yönetimi Konferansı düzenlenecek. Konferansta; “Küresel İklim Değişiminin Türkiye’ye Etkileri, Kuraklık ve Kuraklığın Nedenleri, Su Tüketimini Azaltmak İçin Yapılması Gerekenler” konuları konuşulacak.

Körfez Geçiş Köprüsü'nün ücreti ne kadar?

İstanbul İzmir otoyolu projesi kapsamında inşa edilecek olan Körfez Geçiş köprüsünün temel atma töreni 29 Ekim 2010 tarihînde gerçekleştirildi. O dönem köprünün geçiş ücreti 35 dolar + KDV olarak açıklandı.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü 2016'da trafiğe açılacak!

29 Ekim 2010’da dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından temeli atılan İstanbul-İzmir Otoyolu projesinin en önemli ayaklarından biri olan Körfez geçiş köprüsü inşaatı devam ediyor...

Körfez geçiş köprüsü hızla yükseliyor!

29 Ekim 2010’da dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan İstanbul-İzmir Otoyolu projesinin en önemli ayaklarından biri olan Körfez geçiş köprüsü inşaatı devam ediyor.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü ücreti belli oldu!

İstanbul İzmir otoyolu projesi kapsamında inşa edilecek olan Körfez Geçiş köprüsünün temel atma töreni 29 Ekim 2010 tarihinde gerçekleştirildi. O dönem köprünün geçiş ücreti 35 dolar + KDV olarak açıklandı.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü 120 metreye ulaştı!

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü kulelerinin boyu 120 metreyi aştı. 1350 kişinin çalıştığı İzmit Körfez Geçiş Köprü inşaatının, 2015 yılının sonunda taşıyıcı platformların yerleştirilmesiyle tamamlanacağı belirtiliyor.

Körfez Geçiş Köprüsü'nden geçiş ücreti belli oldu!

İstanbul-İzmir arasındaki yolu 3,5 saate indirecek olan otoyol projesi kapsamında yapımına devam edilen 'İzmit Körfez Geçiş Köprüsü' inşaatında kule yükseklikleri 120 metreyi aştı. 2 bin 682 metrelik köprü 2016'da hizmete girecek.

Kuraklık biyolojik kirliliği artırıyor mu Haberi

Kuraklık biyolojik kirliliği artırıyor mu


Ege Üniversitesi (EÜ) Su Ürünleri Fakültesi İçsular Biyolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Musa Sarı, etkili olan kuraklık nedeniyle barajlarda su seviyesinin düşmesi sonucu biyolojik kirliliğin de arttığını söyledi. 


Prof. Dr. Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, barajlarındaki biyolojik kirlenmeye yol açan etkenlerin ortadan kaldırılması ve içme suyu amaçlı kullanılan barajlardaki su kalitesinin sürekli olarak kontrol edilmesi gerektiğini vurguladı.


Biyolojik kirliliğe yol açan pek çok etkenin bulunduğunu belirten Sarı, şöyle konuştu:


"Su seviyelerinin düşmesi nedeniyle suda yaşayan canlıların tümü daha küçük ortamlarda, daha az suda hayatlarını sürdürmeye çalışacak. Bu nedenle sudaki biyolojik kirlilik değerleri yükselecektir. Otlanma, istilacı balıklar, çevredeki tarımsal faaliyetler biyolojik kirliliği artıran etmenlerdir. Eğer içme suyu barajları temiz suyla beslenemez, su yenilenemezse bir süre sonra organik maddeler artar, yeşillenme...