28 / 04 / 2024

Kurbağalıdere projeleri

Kurbağalıdere projeleri

2000 yılında Büyükşehir Belediyesi, açıkhava kanalizasyonuna dönüşen Kurbağalıdere için yeni bir proje başlatmış. Islah edilecek derenin sağı ve solu kolektörlerle kuşatılacakmış ve etrafındaki kaçak yapılarda yıkılacakmış.

Kurbağalıdere'de ıslah çalışması devam ediyor!

İstanbul'da etkili olan yağışlarda taşkınlarla gündeme gelen Kurbağalıdere'de ıslah çalışması devam ediyor. Kentte etkili olan yağışlarda taşkınlarla gündeme gelen Kurbağalıdere'de Büyükşehir Belediyesi'nin ıslah çalışmaları devam ediyor.

Narlıdere kentsel dönüşümle yeniden doğacak!

İzmir Narlıdere yeniden doğuyor. Kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırıldığı Narlıdere'ye yemyeşil bir spor vadisi ve metro geliyor. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin,"Önümüzdeki iki yılda alt yapı ve projeleri bitireceğiz" dedi...

Emlak Konut GYO Başakşehir Hoşdere 2. Etap yapı ruhsatı alındı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın projelerinden İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Başakşehir 2. Kısım, "İstanbul Hoşdere Toplu Konut Alanı 2. Etap" kapsamında, 1963 Ada 1 Parseldeki toplam 148 adet konut kullanımlı bağımsız bölüme ait yapı ruhsatları 20 Temmuz 2020 tarihinde alındı.

Yüksek Mimar Elif Bengisu'dan Göbeklitepe'ye yeni proje!

Genç yaşında başarılı bir kariyer çizen ve önemli projelerde imzası bulunan Yüksek Mimar Elif Bengisu, üzerinde çalıştığı projeleri, hayata bakışını, mimari ilhamlarını anlattı.

Kurbağalıdere yatağındaki barakalar yıkıldı!

Çalışmalarına devam eden Ataşehir Belediyesi atık malzeme toplama amacıyla yapılan barakaları yıktı.

Kadıköy Gazhane Binaları'nın restorasyon süreci uzadı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hasanpaşa Kapalı Pazar Alanı, restorasyonu devam eden Kadıköy Gazhane Binaları ve Kurbağalıdere'deki ıslah çalışmalarını denetledi.

Kayseri'ye 6 yeni mini terminal inşa edildi!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin model alınacak projeleri arasında yer alan mini terminal projeleri Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve sektörün temsilcilerinin katılımıyla tanıtıldı. 

Kurbağalıdere'nin son hali inanılmaz!

Kurbağalıdere yeniden canlanıyor. İBB tarafından 5 yıldır devam eden ve son 1 yıldır hızlandırılan ıslah çalışmalarının büyük bir bölümü tamamlandı...

Kurbağalıdere ıslah çalışmalarının yüzde 90'ı tamam!

Kurbağalıdere'deki ıslah çalışmaları yüzde 90 oranında tamamlandı. Çalışmalar 2019 yılının Nisan ayı itibarıyla bitecek...

Kurbağalıdere Köprüsü'nün 2 şeridi trafiğe açıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, yenileme çalışmaları sebebiyle 23 Aralık 2017'de kapatılan Kurbağalıdere Köprüsü'nün 2 şeridi açıldı.

Narlıdere ve Buca metrosunda inşaat çalışmaları yeni yılda başlayacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Narlıdere ve Buca metrosunda inşaat çalışmaların yeni yılda başlayacağını müjdeledi. İzmir'e yatırımların çoğaldığını dile getiren Kocaoğlu, "Özellikle sağlık turizminde ve fuarcılık alanında daha gerçekleştirilecek önemli yatırımlar var" dedi.

Kadıköy Kurbağalıdere Köprüsü yenileniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, trafik sıkışıklığına neden olan Kadıköy Kurbağalıdere Köprüsü’nü yeniden inşa ediyor. Yıkım işlemlerinden dolayı köprü 23 Aralık Cuma Günü Saat 09.00’dan itibaren araç ve yaya trafiğine kapatılacak.

İzmir Menemen'de 9 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

İzmir'de Menemen İlçesi'ne bağlı Kazımpaşa Mahallesi Akçalıdere Mevkiide yer alan gayrimenkul İzmir Menemen Satış Memurluğu tarafından satılıyor..

Kurbağalıdere-Hasanpaşa Kentsel Sit Alanı imar planı askıda!

İstanbul Kadıköy İlçesi, Kurbağalıdere - Hasanpaşa Kentsel Sit Alanına ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı...

Kurbağalıdere projeleri Haberi

Kurbağalıdere projeleri



Kurbağalıdere 2002'de tamam!


Son yıllarda açıkhava kanalizasyonuna dönüşerek çevreye yaydığı kokuyla ünlenen Kurbağalıdere için İstanbul Büyükşehir Belediyesi yeni bir proje başlattı.


     Büyükşehir Belediyesi İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), Kurbağalıdere'nin kaynağından başlanarak ıslah edilmesi ve kolektörlerle kuşatılması için harekete geçti.

     Büyükşehir Çevre Koruma ve Geliştirme Daire Başkanlığı ile yürütülecek projenin ıslah aşamasında derenin sağ ve sol sahil şeridindeki tüm kaçak yapılar yıkılacak, temizlenen alanlar ağaçlandırılacak. Oksijensiz kaldığı için tüm organik yaşamın yok olduğu dereye aerotör adı verilen havalandırma cihazları yerleştirilerek canlı ortamın yeniden oluşması için çalışılacak. Bu çalışmaların 5 Mayıs 2002'de bitirilmesi amaçlanıyor.

     Kurbağalıdere, Kadıköy, Maltepe...