17 / 05 / 2024

Kurdaki artış gayrimenkul fiyatları

Kurdaki artış gayrimenkul fiyatları

Önde gelen inşaat şirketlerin yöneticileri döviz kurlarındaki hareketliliğin konut maliyetlerini etkileyeceğini belirterek, ev almayı düşünenlere kurlarda meydana gelen artış konut fiyatlarına yansımadan alım yapmalarını tavsiye ediyorlar.

Temiz Art Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu! 

Temiz Art Gayrimenkul Anonim Şirketi Şişli'de 12 milyon 171 bin 303,84 TL sermaye bedeli ile Selim Asael, Selim Bergsen ve İlia Karavil ortaklığında kuruldu.

Konut kredisi faizlerinin artışı gayrimenkul sektörüne yansıdı!

Faizlerin artmasının gayrimenkulde etkilerini göstermeye başladığını ifade eden Polat Holding Başkanı Adnan Polat, “Enflasyon büyük problem. Konutta düşüşler olacak. Daha çok orta gelir grubunu etkiler. A Plus yerler etkilenmez” diye konuştu.

Krediler yerinde sayarken kurdaki artış kredi hacmini patlattı!

18 Mayıs-14 Temmuz arasında dolar kurunda yaşanan 6,26 liralık artışla oluşan 800 milyar liranın üzerindeki kur farkı ile birlikte toplam kredi hacmi bu dönemde 1 trilyon liradan fazla büyüyerek ilk kez 10 trilyon lirayı aştı.

İnşaat malzemelerinde yaşanan yüzde 50’lik artış gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Mersin Şubesi Yönetim Kurulu başkanı Gülçin Barbaros Ak, inşaat yapı malzemelerinde yaşanan artışın gayrimenkul sektörünü nasıl etkilediğini değerlendirdi.

Maaşlara dolar darbesi! Asgari ücret 10 günde 367 dolara geriledi!

Son günlerde döviz kurunda artış yaşanmaya başladı. 28 Mayıs’ta 425 dolar seviyesinde olan asgari ücret, kurdaki artışla 10 günde 367 dolara geriledi.

Kur Korumalı Mevduat'ın faturası ağırlaşıyor!

Kur Korumalı Mevduatlarda yaşanan yükselişe eşlik eden kurdaki artış, Merkez Bankası ve Hazine’nin üzerindeki yükü artırıyor. Bankacılar haftalık 6 milyar dolar ila 12 milyar dolar arasında Kur Koruma itfası yaşanacağını ifade ediyor.

Nova Art Gayrimenkul İnşaat Mimarlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nova Art Gayrimenkul İnşaat Mimarlık Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Okan Karabulut tarafından kuruldu.

ÖTV’ye yüzde 50 indirim hayal mi? İşte tüm detaylar..

Otomobil dünyası Özel Tüketim Vergisine (ÖTV) ilişkin indirim gelişmelerine kitlenmiş durumda. Kurdaki artışların nedeni, fiyatı artmakta olan otomobillerde ÖTV'ye etki eden matrahın çok düşük kalıyor olması. Peki yeni matrahlar ne olacak? İşte ÖTV indirim oranına ilişkin detaylar..

Pro Art Gayrimenkul Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Pro Art Gayrimenkul Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ümit Çakır tarafından kuruldu.

Otomobillerde KDV ödenmeseydi fiyatlar nasıl olurdu? Kia Sportage 29 Eylül 2022 fiyat listesi

Kurdaki artış ile birlikte otomobil fiyatları da artarken yaşanan tedarik sıkıntıları ve hammadde problemi ile birlikte araç sahibi olmak artık neredeyse imkansız hale geldi. Peki, otomobillere ÖTV ödemeseydik fiyatlar nasıl olurdu? İşte Kia Sportage 29 Eylül 2022 fiyat listesi...

Dolar nereye gidiyor? İki büyük kara delik!

Tüm önlemlere rağmen dolar kurunda artış devam ediyor. Kurdaki artışta başka faktörlerle birlikte Türkiye ekonomisindeki iki büyük kara delik etkili oluyor.

Yem fiyatlarında indirim müjdesi kısa sürdü! Yüzde 30 zam yapıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yemde verilen indirim müjdesi uzun sürmedi. Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından hammade ve kurdaki artışlar neden gösterildi yem fiyatlarına yüzde 12 indirimden sonra yüzde 30'luk zam uygulandı...

İnşaat maliyetlerindeki artış gayrimenkul fiyatlarına nasıl yansıyacak?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen inşaat maliyetlerindeki artış gayrimenkul fiyatlarına nasıl yansıyacak? İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...

Kurdaki artış gayrimenkul fiyatları Haberi

Kurdaki artış gayrimenkul fiyatları

Bu önermelere göre döviz kurlarındaki artış inşaatta kullanılan girdilerin fiyatlarını yükseltecek ve yeni konut imal etmek daha pahalı hale gelecektir. Daha pahalıya imal edilen konut ise doğal olarak daha yüksek fiyata satılacaktır. İlk bakışta gayet mantıklı görünen bu analizin biraz irdelenmesi gerekiyor.


Konut dediğimiz fiziki varlığı üretmek için gerekli iki ana bileşeni ele alalım. Birinci bileşen konutun üzerinde bulunduğu yeryüzü parçası yani arsasıdır. İkinci bileşen ise onu içinde yaşanılır kılan, imal edilen yapısı, binasıdır.


Basitçe yazalım: Konut= Arsa + Yapı


Şimdi de döviz kurlarında meydana gelecek artışların bu bileşenlere etkisini araştıralım. Hemen belirtelim ki döviz kurları ithal ettiğimiz girdilerin fiyatları üzerinde etkili olacaktır. Konutun bileşenlerinden arsayı ithal etmediğimize göre döviz kurlarındaki artışın arsa maliyetlerine etkisi olacağını düşünmemiz çok mantıklı değil. Mantıklı olan...