01 / 05 / 2024

Kur Korumalı Mevduat'ın faturası ağırlaşıyor!

Kur Korumalı Mevduat'ın faturası ağırlaşıyor!

Kur Korumalı Mevduatlarda yaşanan yükselişe eşlik eden kurdaki artış, Merkez Bankası ve Hazine’nin üzerindeki yükü artırıyor. Bankacılar haftalık 6 milyar dolar ila 12 milyar dolar arasında Kur Koruma itfası yaşanacağını ifade ediyor.



Bankaların kur alış-satış kotasyonları arasındaki farkın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası telkiniyle yüzde 5'e ulaşması Türk Lirası’ndan kaçmak isteyen tasarruf sahiplerinin Kur Korumalı Mevduat'a olan (KKM) isteğini tetikliyor.

 Kur Korumalı Mevduat ın faturası ağırlaşıyor!

Ocak ayında Merkez Bankası destekli, mart ayında da Hazine destekli KKM'ye verilen faiz üst limitinin kaldırılması da kur korumayı cazip kıldı. 2023’ün başından beri 565 milyar artan KKM mevduat büyüklüğü 21 Nisan haftasında 2 trilyon liraya (102.3 milyar dolar) ulaştı ama ekonomistler bankaların KKM'ye verdikleri faizin yükselmesinin, Merkez Bankası ve Hazine üstündeki devasa yüke olumlu etkisinin sınırlı olacağının altını çiziyor.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön