02 / 05 / 2024

kurdaki yükseliş gayrimenkul sektörünü etkiler mi

kurdaki yükseliş gayrimenkul sektörünü etkiler mi

Kurdaki yükselişin inşaat malzeme fiyatları üzerinde oluşturduğu baskı, markalı konut projelerine sonbaharda zammı gündeme getirdi. Gayrimenkul sektöründe, sonbaharda fiyatlarda yaklaşık yüzde 7'lik artış tahmin ediliyor.

Konut fiyatlarındaki yükseliş yatırımcıların yönünü değiştirdi! Parası olan yurt dışına gidiyor...

Yurt dışı inşaat firmalarının acenteleri, Türkiye'de gayrimenkul piyasasında yaşanan fiyat yükselişi ve durgunluğu fırsat bilerek parası olan yatırımcıları yurt dışına çekmeye başladı.

Konut fiyatlarındaki yükseliş sürecek! Ev alacaklar dikkat! 

Keller Williams Alesta Gayrimenkul Danışmanı Mehmet Emin Toka, konut fiyatlarındaki yükselişin süreceğini belirterek, sektörle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Gayrimenkul sektörü dolardaki yükselişten nasıl etkilendi?

TL’nin döviz karşısında değer kaybına uğraması gayrimenkul pazarında yabancıların ve gurbetçilerin iştahını artırdı. Peki gayrimenkul sektörü dolardaki yükselişten nasıl etkilendi? İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul yatırımları yükselişe geçti!

Pandemi ile beraber hız kaybeden gayrimenkul yatırımları yeniden yükselişe geçti. Sektörde yatırımların artması ile hareketlilik başladı. 

Pandemiyle konut satışında bu yıl hangi bölge yükselişe geçti?

GABORAS Gayrimenkul Borsası verilerine göre, Ocak ayında gerçekleşen 70 bin 587 adetlik konut satışı, son 5 senenin aynı dönemine göre gerçekleşen konut satış ortalamasının yüzde 24 gerisinde kaldı. Pandemiyle konut satışında bu yıl hangi yükselişe bölge geçti?

Berat Albayrak: Ekonomi 3. çeyrek için güçlü yükseliş mesajı verdi!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Ekonomi 3. çeyrek için güçlü yükseliş mesajı verdi. Tüketici güveni yüzde 3,2 artarak 82 oldu.Yılı tahminlerden iyi noktada tamamlayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Dolar/TL'de yükseliş sürüyor: Kur 7.53 seviyesini aştı!

Dolar/TL'deki yükseliş hız kesmeden devam ediyor. Kur 7.53 seviyesini aşarken, euro/TL 8.88'den değerleniyor.

Faiz oranlarındaki yükseliş konut satışlarını nasıl etkileyecek?

Temmuz ayında konut satışlarında 229 bin adetle aylık bazda rekor geldi. Faiz oranlarındaki yükselişe değinen İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, “Sektör yeniden durgunluğa girme eğiliminde” dedi.

Altın fiyatlarında hızlı yükseliş!

Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde 461 liradan haftayı tamamlayan 24 ayar külçe altının gramı yeni haftaya yükselişle başladı. Gram altın 472.7 lira seviyesinden işlem görüyor.

Altının onsundaki yükselişin nedeni küresel gelişmeler!

AA Finans Analisti Memiş, "Altının onsundaki yükselişin nedeni küresel gelişmeler. Altın destekli borsa fonlarına (ETF) girişlerde alımlar hızlandı, hedef olarak 2 bin 300 dolar, devamında 3 bin dolar seviyesi hedeflendi." dedi.

Altın fiyatlarında yükseliş sürüyor: Çeyrek altın 745 lira oldu!

Altın fiyatları, son günlerin en popüler konuları arasında yer alıyor. Küresel piyasadaki hareketler nedeniyle son bir haftadır yükseliş gösteren altın fiyatları, yatırımcısını da sevindirdi. Çeyrek altın, 745 liraya kadar yükseldi.

Berat Albayrak borsadaki yükselişi değerlendirdi!

Bakan Albayrak, Türkiye'ye ve piyasalara güvenin her geçen gün arttığını belirterek, "Borsa İstanbul nisan-haziran döneminde yüzde 29,9'luk yükselişiyle 11 yılın en iyi çeyreklik performansına imza attı." dedi.

Berat Albayrak: Endekslerdeki yükseliş bugünün dünden daha pozitif olduğunun göstergesidir!

İmalat PMI verilerini değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Reel kesim, tüketici ve ekonomi güven endeksindeki yükseliş bugünün dünden, haziranın mayıstan daha pozitif olduğunun göstergesidir" ifadelerini kullandı.

kurdaki yükseliş gayrimenkul sektörünü etkiler mi Haberi

kurdaki yükseliş gayrimenkul sektörünü etkiler mi

Kurdaki yükselişin inşaat malzeme fiyatları üzerinde oluşturduğu baskı, markalı konut projelerine sonbaharda zammı gündeme getirdi. Yaz döneminde satışları artırmak için kampanyalara ağırlık veren gayrimenkul sektöründe, sonbaharda fiyatlarda yaklaşık yüzde 7'lik artış tahmin ediliyor. Gayrimenkul sektöründeki seçim öncesi ve sonrası gelişmeleri değerlendiren DKY inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, “Piyasa koalisyonu fiyatladı diyebiliriz. Koalisyonun kurulma ihtimali satışlara olumlu yansıdı" dedi.


KARTAL'DA 12 BİN TL İNDİRİM

7 Haziran'daki seçim sonrası konut kredisi faizlerinin 1.14 seviyelerine kadar yükseldiğini söyleyen Ali Dumankaya, “Biz faiz oranlarını 0,89 ve 0,99'a kadar çektik. Seçim öncesi faiz oranlarına döndük. Ayrıca Lokum Evler ve DKY Kartal projelerine özel Ramazan boyunca yüzde 3 indirim sunuyoruz. Bu oran DKY Kartal'da 12 bin, Lokum Evler'de ise 9 bin Lokum Rezidans'ta ise 6 bin...