06 / 07 / 2024

küresel ticaret

küresel ticaret

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı, küresel ticaretin Kovid-19 salgınının etkisiyle yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 3 azaldığını bildirdi.

Küresel ticaret 2020’de yüzde 2,3 büyüyecek!

Küresel ticaret büyümesinin 2020’de kısıtlı toparlanmayla yüzde 2,3, 2021’de ise yüzde 3,2 seviyesine çıkması bekleniyor.

Küresel ticaret resmen çakıldı! Son 3 yılın en hızlı düşüşü yaşandı!

Küresel ticaret bu yılın temmuz ayında neredeyse 3 yılın en hızlı düşüşünü yaşadı. Temmuz ayındaki yıllık düşüş yüzde 3,2 olarak kayıtlara geçti. Yüksek enflasyon, faiz artışları ve hizmet harcamaları talepte düşüşe sebep olan etkenler olarak gerçekleşti.

BM'den merkez bankalarına çağrı: Resesyona ve küresel krize neden olacak!

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD), ABD Merkez Bankası ve Avrupa Merkez Bankası gibi gelişmiş ülkelerdeki merkez bankalarının faizleri artırmaya devam etmesinin küresel ekonomiyi resesyona ve ardından uzun soluklu bir durgunluğa itme riski taşıdığını bildirdi.

Küresel Bina İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Küresel Bina İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi  Fatih’te 100  bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Hannarici tarafından kuruldu.

İnşaat malzemeleri sanayisi küresel pazara hızlı dönüş yaptı!

Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi Haziran 2020 sonuçları açıklandı. Buna göre, İnşaat malzemeleri sanayisi artan ihracatıyla küresel pazara hızlı bir dönüş yaptı.

Küresel ticaret yüzde 3 azaldı!

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı, küresel ticaretin Kovid-19 salgınının etkisiyle yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 3 azaldığını bildirdi.

Küresel ticaret 2020’de yüzde 2,3 büyüyecek!

Küresel ticaret büyümesinin 2020’de kısıtlı toparlanmayla yüzde 2,3, 2021’de ise yüzde 3,2 seviyesine çıkması bekleniyor.

Yeni havalimanı Türkiye'yi küresel ticarette geleceğe uçuracak!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, yarın ilk fazı hizmete açılacak İstanbul Yeni Havalimanı'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şekib Avdagiç, yeni havalimanı Türkiye'yi küresel ticarette geleceğe uçuracak dedi.

Küresel Yapı Teknik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Küresel Yapı Teknik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İdris Hannarıcı tarafından 200 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Küresel Gayrimenkul İnşaat Taahhüt Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Küresel Gayrimenkul İnşaat Taahhüt Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Erol Eryıldız ve Levent Arısüt ortaklığıyla 200 bin TL sermaye ile 22 Haziran'da Bahçelievler'de kuruldu.

GCM Küresel Gayrimenkul Taahhüt Yönetim Hizmetleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

GCM Küresel Gayrimenkul Taahhüt Yönetim Hizmetleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, İbrahim Halil Genç Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Selim Kaya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nda 50 bin TL sermaye ile 14 Nisan'da Esenyurt'ta kuruldu.

Cennet Toprak Gayrimenkul İnşaat Emlak Danışmanlık ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cennet Toprak Gayrimenkul İnşaat Emlak Danışmanlık ve Ticaret Limited Şirketi, A. Abdelsalam A. Mohamed Elgamal tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 26 Mayıs'ta kuruldu.

Özyıldırım Müteahhitlik Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özyıldırım Müteahhitlik Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Ayhan Yıldırım tarafından 120 bin TL'lik sermaye ile 20 Mayıs'ta Gaziosmanpaşa, Karadeniz Mahallesi, Mehmet Akif Caddesi'nde kuruldu.

Emas Turkey Mühendislik Danışmanlık ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Emas Turkey Mühendislik Danışmanlık ve Ticaret Anonim Şirketi, Aziz Khalilov, Asif Abbasov, Emin Yusufov tarafından 100 bin TL'lik sermaye bedeli ile 14 Mayıs'ta kuruldu.

küresel ticaret Haberi

küresel ticaret

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD), yılın ilk çeyreğine ilişkin küresel ticaret verileri raporunu açıkladı. Buna göre, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) salgını ilk çeyrekte 2019’un son çeyreğiyle kıyaslandığında küresel ticaret değerinde yüzde 3'lük bir düşüşe yol açtı.

UNCTAD’nın tahminlerine göre söz konusu ticarette yılın ikinci çeyreğinde düşüşün hızlanarak ilk çeyreğe göre yüzde 27’ye ulaşmasını beklendiğinin belirtildiği raporda, Aralık’tan bu yana hızlan düşen emtia fiyatları küresel ticarette düşüşte etkili oldu.

Raporda, mart ayında yüzde 33,2 düşen akaryakıt fiyatlarının emtia fiyatlarında düşüşün itici gücü olduğu belirtilerek, mineral, cevher, metal, gıda ve tarımsal ham madde fiyatlarında ise yüzde 4'ten az düşüş olduğu kaydedildi.

Yine mart ayında emtia fiyatlarında yüzde 20’lik bir düşüşün yaşandığına yer verilen raporda, 2008 finansal krizinde söz konusu fiyatlarda en büyük aylık...