05 / 05 / 2024

kurs nerede açılır

kurs nerede açılır

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper, bugün ki köşe yazısında meskenin kullanım şekli ile ilgili soruya yanıt veriyor. İşte, Tamer Heper 'in cevabı;

Tapu iptal davası nasıl ve nerede açılır?

Tapu iptali davası kanunsuz bir şekilde düzenlenen tapu kaydının yeniden hukuka uygun hale getirilmesi için açılan tapu davası olarak biliniyor. Peki, tapu iptal davası nasıl ve nerede açılır? İşte tüm merak edilenler...

İpoteğin kaldırılması davası nerede açılır?

Bir taşınmazın tapusu üzerine ipotek konularak, alacaklı borcunu güvence altına almış oluyor. Borç ödendikten sonra bu ipotek tapudan kaldırılabiliyor. Peki, ipoteğin kaldırılması davası nerede açılır? İşte yanıtı..

Mirasın reddi davası ne zaman açılır?

Miras hukuku gereğince, yasal ve atanmış mirasçılar bir dilekçe ile dava açarak mirası reddedebilirler. Peki, mirasın reddi davası ne zaman açılır? Ret hakkı ne zaman düşer? Ret süresinin uzatılması mümkün mü?

Mirasın reddi davası kime karşı açılır?

Kanunen yasal ve atanmış mirasçılar mirası reddedebiliyor. Mirasın reddi için bir dava açılabiliyor. Peki, mirasın reddi davası kime karşı açılır? Mirasın reddi davası nasıl ve ne zaman açılır?

Kira bedeli tespit davası hangi mahkemede açılır?

Taşınmaz mal kiralamalarında yenilenen kira döneminde uygulanacak kira bedelinin belirlenmesi için kira bedeli tespit davası açılıyor. Peki, kira bedeli tespit davası hangi mahkemede açılır? İşte kira bedeli tespit davaları..

Taşkın yapı davası nasıl açılır?

Bir yapının başkasına ait araziye taşırılan kısmı, eğer yapıyı yapan malik taşırılan arazi üzerinde bir irtifak hakkına sahip bulunuyorsa, ona ait taşınmazın bütünleyici parçası olur. Peki, taşkın yapı davası nasıl açılır?

Tapu tescil davası nasıl açılır?

Taşınmaz mülkiyetinin kazanılması, tescille oluyor. Tapu kütüğünde kayıtlı olmayan bir taşınmazın tescil edilmesi için dava açılabiliyor. Peki, tapu tescil davası nasıl açılır? Tapu tescil davası için gerekenler nelerdir?

Tapu tescil davası nerede açılır?

Taşınmazın, davacı tarafından 20 yıldan fazla süreyle davasız ve aralıksız olarak malik sıfatıyla kullanılmış olması halinde kayıtlı olmayan taşınmaz mallar için tapu tescil davası açılabiliyor. Peki, tapu tescil davası nerede açılır?

Emlak vergisi ödemesi nerede yapılır?

Emlak vergisi, gayrimenkuller için ödenen vergilerin başında geliyor. Emlak vergisi mesken, işyeri, arsa ve araziler için her sene ödeniyor. Peki, emlak vergisi ödemesi nerede yapılır? İşte yanıtı..

Apartman yönetimi toplantısı nerede yapılır?

Apartman yönetimi toplantısı, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor. Peki, apartman yönetimi toplantısı nerede yapılır?

Kiralanan taşınmazın tahliyesi davası nasıl açılır?

Kiraya veren, kira sözleşmesini ancak kanunda belirtilen tahliye nedenlerinin doğması halinde feshedebiliyor. Peki, kiralanan taşınmazın tahliyesi davası nasıl açılır? Tahliye gerekçeleri nelerdir?

10 yıllık kiracı tahliyesi için nasıl dava açılır?

Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe giren kanun uygulamasına göre, 10 yıllık kiracılar tahliye edilebiliyor. Peki, 10 yıllık kiracı tahliyesi için nasıl dava açılır? 10 yıllık kiracı nasıl tahliye edilir?

Kira zammı davası nerede açılır?

Gayrimenkul kiralamalarında kira bedeli koşuluyla hâkim tarafından, kiralananın durumu göz önüne alınarak hakkaniyete göre belirlenebiliyor. Peki, kira zammı davası nerede açılır? Kira zammı davası nasıl açılır?

kurs nerede açılır Haberi

kurs nerede açılır

Sitemizde bulunan 4 nolu meskeni kuran kursu olarak kullanmak istiyorlar. Bizler buranın mesken olduğunu, kurs için kullanamayacağını söyledik dinlemiyorlar. Bu yaptıkları yasal mıdır? • U.M. 


Kat mülkiyeti ile ilgili birçok yazım çıktı. Bunlardan hatırlayacaksınız, kat mülkiyetine tabi binalarda meskenler, sadece mesken olarak kullanılır. Şayet yönetim planmda özel bir hüküm yok ise meskenlerde sadece büro hizmeti verilebilir. 

Ancak bunlar yönetim planı ile yasaklanabilir. Yani yönetim planmda "Meskenler meskenden başka amaçla kullanılamaz" anlamına gelen bir cümle var ise bu halde büro olarak dahi kullanılamaz. Anlattığınız olayda açılacak kuran kursu büro değildir. Bir eğitim kurumudur ki eğitim kurumları meskenlerde açılamaz. Bir de yönetim planınıza bakm, burada da meskenlerin, meskenden başka amaçla kullanılamayacağı kaydı var ise zaten olayın tartışılacak yönü dahi kalmamıştır. Konu kat mülkiyeti...