05 / 05 / 2024

kurt artışı çimento sektörü

kurt artışı çimento sektörü

Son aylarda dövizde meydana gelen dalgalanmalar inşaat ve çimento sektörünü de büyük ölçüde etkiledi. Peki kur artışının sektöre bıraktığı hasar ne oldu?

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: 2021'den beri inşaat birim maliyetleri ilk kez asgari ücreti aştı!

Son zamanlarda konut fiyatlarında yaşanan artış sık sık gündem oluyor. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, resmi X sosyal medya hesabından inşaat birim maliyetleri ve kentsel dönüşüm ile ilgili önemli bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Çimento zammı şantiyelere kilit vurdurdu! Müteahhitler isyanda!

Çimento fiyatlarında yüzde 50’ye varan artışlar şantiyelere kilit vurdurdu. Müteahhitler inşaatların ve şantiyelerin hali hazırda girdi maliyetleri sebebiyle durduğunu açıkladı.

Çimento sektöründeki fırsatçılığa tepki büyüyor!

Çimento fiyatlarındaki yükseliş devam ederken, tepkiler de çığı gibi büyüyor. İnşaat sektörünü krize sürükleyen maliyet artışları, sektörü resmen salladı. Konuyla ilgili sosyal medyandan tepkiler gelmeye devam ediyor. 

Türk çimento sektörü üretimi 81,5 milyon tona ulaştı! 2024'te çimento sektörünü neler bekliyor?

Türk çimento sektörünün 2023 yılında üretiminin yüzde 10,5 artışla 81,5 milyon tona ulaştı. Peki 2024'te çimento sektörünü neler bekliyor?

Beton ve demir maliyetlerindeki artış o binaları da vurdu! Spor tesis binalarında prefabrik konteyner dönemi başladı! 

Beton ve çimento maliyetlerindeki artışlar, spor tesis binası yatırımlarını da değiştirdi.  Spor tesis binaları artık prefabrik konteyner olarak inşa edilecek.

Çimento ve beton fiyatlarından sonra sıra demire geldi! İnşaat demir fiyatlarına indirim geldi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan çimento ve hazır beton sektöründeki dengesiz fiyat artışlarının yakın takibe alındığını açıklamıştı. Bu alanda yapılan denetimler ve yaptırımlar fiyatları geri çekerken gözler demir fiyatlarına çevrildi. Bugün demir fiyatlarına indirim geldi. İşte güncel demir fiyatları...

Çimento ve hazır beton sektörüne şok! Cumhurbaşkanı açıkladı: Fahiş fiyat artışları yakın takibe alındı

Yüksek fiyatlarla mücadele için birçok sektörde ağır ceza ve yaptırımlar uygulayan Hükümet şimdi de çimento ve hazır beton sektörünü mercek altına aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ticaret Bakanı Bolat, çimento ve hazır beton sektörü için ağır yaptırımların yolda olduğunu vurguladı.

Çimento ihracatı 5 yılda yüzde 78 arttı!

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) tarafından düzenlenen 5. İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde, 2022 yılında ‘en fazla ihracat yapan firmalar açıklandı. Çimento ihracatı 2028'den 2022'ye kadar yüzde 78 artış kaydetti. 

Çimento fiyatı neden artıyor? 50 kiloluk çimento fiyatı ne kadar? 13 Nisan 2023 fiyat listesi!

Çimento fiyatları inşaat sektöründe olan pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. İşte detaylar!

Fiyat artışlarına rağmen en ucuz çimento Türkiye'de!

Dünya ÇimenTO Birliği'ne göre; 2023 senesinde çimentoda küresel talep çoğalmayacak, fakat maliyet yükselişleri nedeni ile çimento fiyatları çift haneli artmayı sürdürecek. Dünya Çimento Birliği (WCA) Direktörü Emir Adıgüzel, artan fiyatlara rağmen en ucuz çimentonun Türkiye’de olduğunu belirtti.

Çimento sektöründen enerji maliyetlerindeki artışa çözüm çağrısı!

16. TÜRKÇİMENTO Uluslararası Teknik Seminer ve Sergisi, “Yeşil Dönüşümde Çimentonun Geleceği” temasıyla Kaya Palazzo Golf Resort Belek Hotel’de gerçekleştirildi. Peki çimento sektöründeki son durum ne? İşte ayrıntılar...

Demir ve çimento fiyatlarına zam geldi mi? İnşaat demir fiyatları ne kadar? 31 Temmuz 2022 demir ve çimento fiyatları

Demir fiyatları son bir haftadır maksimim rakam ile 13,750 TL’den satılırken, demir fiyatları yılın en düşük seyirlerini gösteriyor. Tüm dünyada demir fiyatları artış gösterirken Türkiye’de demire son iki haftada iki kere indirim geldi. İşte 31 Temmuz demir ve çimento fiyatları…

Çimento maliyetleri arttı satışlar geçen yıla göre 14,5 milyon tona geriledi

Çimeno sektörü maliyetlerinde doğal gaza zam kaynaklı enerji maliyeti yüzde 10 arttı. Maliyetlerdeki artışlar ve konut sektöründeki durgunluk çimento sektöründeki satışların gerilemesine neden oldu.

kurt artışı çimento sektörü Haberi

kurt artışı çimento sektörü

İnşaat ve çimento sektörü dövizdeki dalgalanmalar zor zamanlar geçiriyor. Capital Dergisi'nde yer alan habere göre; çimento sektöründe girdi maliyetleri yüzde 300 arttı. Bu durum sektörde karı azalttı. Sektörde özellikle rekabet gücünde büyük baskı oluştu.

İnşaat sektöründe ise kur oynaklığı nedeniyle yatırımcıların güveni azaldı. Bu durum da istihdamın azalmasına neden oldu.Sektördeki  son durumu değerlendiren Türk Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik, atıktan türetilmiş yakıtların çimento fabrikalarında kullanımının hedeflenen düzeyde artmamasının ihracatta rekabet gücünün kaybedilmesine neden olduğuna dikkat çekiyor. Yücelik, “Bu durum ayrıca ithal yakıt nedeniyle döviz kaybına ve karbon ayak izinin azaltılamamasına neden oluyor” diyor.Ankutsan Genel Müdürü Deniz Erdoğan da sektördeki sıkıntıların yarattığı hasarı şöyle paylaşıyor: “Kârlılıkta yaşanan negatif yönde etki net işletme sermayesi ihtiyacını artırdığı ve kur baskısı ithal...