17 / 05 / 2024

Kurtuluş Caddesi sokak sağlıklaştırma projesi

Kurtuluş Caddesi sokak sağlıklaştırma projesi

Tarihte 'aydınlatılan ilk cadde' olarak geçen Antakya'nın Kurtuluş Caddesi'nde 5 yıl önce başlayan sokak sağlıklaştırma projesi, Büyükşehir Belediyesi'ne devredilince durdu.

Zile Amasya Caddesi'nde sokak sağlıklaştırma çalışmaları başladı!

Zile Belediyesi tarafından hazırlanan ‘’Amasya Caddesi Sokak Sağlıklaştırması’’ projesi kapsamında 17 konakta cephe sağlıklaştırma çalışması yapılacak.

Bursa Yıldırım’ın iki yakası viyadükle bağlanıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım’da Sarı Caminin batı kısmında yapılacak viyadükle Kurtuluş Caddesi’ni, Karlıdağ ve Vişne Caddelerine bağlayacak.

Ordu Kazancılar Caddesi'nde ikinci etap çalışmaları başlıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesinin Ünye ilçesi Kazancılar Caddesi’nde bulunan tarihi bakırcılar arastasında yapacağı ikinci etap sokak iyileştirme çalışmalarında ikinci etap çalışmaları başlıyor.

Artvin Tevfik Fikret Caddesi asfaltlanıyor!

Arhavi Belediyesi fen işleri ekipleri tarafından ilçe merkezi ve mahallerinde başlatılan betonlama çalışmaları, Musazade Mahallesi PTT Arhavi Şubesi arkası olarak bilinen bölgenin Tevfik Fikret Caddesi ve devamında Muzaffer Çavuş Caddesi ile Ali Cordan Sokak’ta devam ediyor.

Hatay Cemal Gürsel Caddesi'ne asfalt müjdesi!

HBB ekipleri, kentin ihtiyaçlarını gözeterek yaptığı yol yapım hizmetleri kapsamında Samandağ ilçesine bağlı Cemal Gürsel Caddesi Abacı Sokak’ta beton asfalt çalışmaları gerçekleştirdi.

Gölcük Preveze Caddesi prestij kazandı!

Gölcük Belediyesi Fen İşleri, Elektrik İşleri ve Park Bahçeler ekiplerinin yürüttüğü yoğun çalışmalar ile Preveze caddesi yeniden inşa edilerek prestij sokak olma özelliğine kavuştu.

Kocaeli Seymen Caddesi’nde Akçaray çalışması!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Tramvay çalışmaları kapsamında, Seymen Caddesi üzerindeki Hanlı Sokak ve Elzem Sokağın kesiştiği kavşakta trafik düzenlemesi gerçekleştirilecek.

Gölcük'teki sokak yenileme çalışmalarında sona gelindi!

Gölcük Belediyesi Merkez Mahallesi Preveze Caddesi 14.Sokak´ta yol yenileme çalışmalarını kısa süre başlatmış ve an itibariyle büyük aşama kaydetmiş durumda. Yakın zamanda bitirilmesi planlanıyor.

EBB Mühendislik Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

EBB Mühendislik Danışmanlık Limited Şirketi, Burçin Demir tarafından 10 bin TL sermaye ile 22 Haziran'da Ataşehir, İçerenköy Mahallesi, Kurtuluş Caddesi'nde kuruldu.

Kentsel dönüşümde esnaf stratejik konuma sahip!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Davutdede Mahallesi Kurtuluş Caddesi'ndeki esnafı ziyaret etti. Başkan Edebali, Türkiye'ye rol model olacak kentsel dönüşüm projesinde bölge esnafının stratejik bir konuma sahip olduğunu söyledi.

Teciman Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Teciman Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, İsmet Teciman tarafından 100 bin TL sermaye ile 11 Nisan'da Ümraniye, Esenkent Mahallesi, Kurtuluş Caddesi, Elzem Sokak'ta kuruldu.

Kahramanmaraş'ta Sokak İyileştirme Çalışmaları sürüyor!

Kahramanmaraş'ta 'Sokak İyileştirme Çalışmaları' projesi kapsamında ilk kazma Dedezade Caddesi'nde vuruldu. Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından başlatılan çalışmada ilçenin merkezinde bulunan cadde ve sokaklar yeniden inşa ediliyor.

Sapanca Kurtuluş Caddesi yenileniyor!

Sakarya Sapanca'da 7 metre genişliğindeki Kurtuluş Caddesi, belediye ekipleri tarafından yenileniyor. Yol kıyısında bulunan derenin ıslah edilmesiyle genişletme çalışmaları başladı. İlçedeki diğer yollar da yapılacak.

Kurtuluş Caddesi sokak sağlıklaştırma projesi Haberi

Kurtuluş Caddesi sokak sağlıklaştırma projesi

Romalılar döneminde geceleri kandiller ve fenerlerin yandığı 'dünyada aydınlatılan ilk cadde' olarak tarihe geçen Antakya Kurtuluş Caddesi, kimliğini kaybediyor. Antakya'yı ikiye bölen cadde, Büyükşehir Belediyesi tarafından kaderine terk edildi. 2010 yılında başlatılan Kurtuluş Caddesi Sokak Sağlıklaştırma Projesi, Hatay Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesinin ardından durdu. Cadde şu anda bisiklet ve motosiklet işgali altına girip, ayakkabı tamircileri ve seyyar satıcıların mekanı oldu. 


1,76 MİLYONLUK PROJE 

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca 2010- 2011 yatırım programı kapsamında, Adana Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü tarafından 2 Ağustos 2010'da yer teslimi yapılan sokak sağlıklaştırma işinin sözleşme bedeli 1 milyon 764 bin 48 lira olarak açıklandı. Bu kapsamda, Saydam Caddesi'nden Uzun Çarşı Caddesi'ne kadar olan alanda 1 adet çeşme restore edildi, 35 yapıda cephe sağlıklaştırması işleri tamamlandı. 15 yapının kapsam dışında...