02 / 05 / 2024

kuru mülkiyetin satışı nasıl oluyor

kuru mülkiyetin satışı nasıl oluyor

Üzerinde intifa hakkı bulunan kuru mülkiyet satılabilir mi? Kuru mülkiyetin satışı nasıl gerçekleşir? Kuru mülkiyetin satışı konusunda merak ettiğiniz soruların detaylı cevapları için haberimizi inceleyebilirsiniz..

Kuru mülkiyet nedir? Kuru mülkiyet sahibi ev satabilir mi?

Kuru mülkiyet çıplak mülkiyet olarak da adlandırılan gayrimenkulde belirli bir hakkı ifade eder. Arazi alım satımlarında kullanılan bu terimin ne olduğunu bilmek önemlidir. Peki kuru mülkiyet nedir, kuru mülkiyet sahibinin hakları nelerdir? İşte kuru mülkiyetle ilgili kapsamlı bilgiler...

West İstanbul Group Gayrimenkul Alım Ve Satım Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

West İstanbul Group Gayrimenkul Alım Ve Satım Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Mohamad Khedmatı tarafından kuruldu.

İzmir Bergama'da tarım arazilerinin satışa çıkarılmasına tepki!

İzmir'de Bergama Belediye Meclisi'nde AKP ve MHP’li üyelerin oylarıyla köylerdeki verimli tarım arazilerinin satışa sunulması yargıya taşındı. Satış kararının iptali için CHP ve İYİ Parti, İzmir İdare Mahkemesi'ne dava açtı.

West İstanbul Gayrimenkul Alım Ve Satım Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

West İstanbul Gayrimenkul Alım Ve Satım Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Damoun Bagheri Kordmahaleh ve Mohamad Khedmatı ortaklığında kuruldu.

Afyonkarahisar’da devlet müzesi satılıyor! 45 milyon TL değer biçildi!

Afyonkarahisar’daki müze ‘sahibinden' de satışa çıkarıldı. Arsaya, 45 milyon TL fiyat biçildi. Önemli eserlerin bulunduğu müze satış gerçekleşirse tahliye edilecek. 

Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

6292 Sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Demax Taşınmaz Alım Ve Satım Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Demax Taşınmaz Alım Ve Satım Danışmanlık Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Erhan Demirdöven tarafından kuruldu.

Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışları Hakkında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Orman Köylülürenin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışları Hakkında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu.

2/B ve tarım arazilerinin satış bedeli taksitleri ertelendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "2/B ve tarım arazileri satışında 46 bin 500 hak sahibinin Nisan, Mayıs ve Hazirana ait 156 milyon liralık borcunu 3 ay süreyle erteliyoruz" açıklamasında bulundu...

Türk baron Hakan Ayık'ın mülkleri satışa çıkacak!

Birçok ülkede 300 milyon dolarlık uyuşturucu trafiğini yönetin Hakan Ayık için Avustralya mahkemesi gıyabi yargılama kararı aldı. Mahkeme 15 Nisan tarihinde gerçekleşecek duruşmaya katılmasa da Ayık’ın el konulan mülklerinin satılmasına karar verildi.

Ukrayna'da IMF'nin istediği tarım arazilerinin satışını öngören tasarı yasalaştı!

Ukrayna'da Uluslararası Para Fonunun (IMF) ülkeye kredi vermek için şart koştuğu, tarım arazilerinin satışını öngören tasarı yasalaştı.

Melikgazi'de 81 kentsel dönüşüm dairesi satışa çıktı!

Kayseri Melikgazi Belediyesi Küçükali ve Anbar mahallelerinde yer alan 81 kentsel dönüşüm dairesini satıyor. Belediye konuyla ilgili açıklama yayınladı.

Polisan Holding 3 ildeki 8 bin dönümlük tarım arazisini satıyor! 

Polisan Holding, tarım arazilerini satışa çıkardı. Manisa, Balıkesir ve Aydın'da bulunan 8 bin dönümlük arazide zeytin ve ceviz üreten Polisan Holding, arazi toplulaştırmadaki sorunlar sebebiyle bu işten çıkma kararı aldı...

kuru mülkiyetin satışı nasıl oluyor Haberi

kuru mülkiyetin satışı nasıl oluyor

Kuru mülkiyet satılabilir mi?


Mülkiyet konusu kuru mülkiyet hakkı ve intifa hakkı olarak ikiye ayrılıyor. İntifa hakkı bir başkasına ait olan gayrimenkul üzerinde yararlanma ve kullanma hakkı olarak karşımıza çıkıyor. Kuru mülkiyet hakkı ise üzerinde intifa hakkı olan gayrimenkulün asıl maliki olan kişiye özgü haktır.


Kuru mülkiyet sahibi söz konusu gayrimenkul üzerinde yararlanma ve kullanma hakkı dışında bütün tasarruflara sahiptir. Peki üzerinde intifa hakkı bulunan kuru mülkiyet satılabilir mi? İntifa hakkı sahibi tarafından bakarsa, intifa hakkı sahibi söz konusu gayrimenkulün satışını gerçekleştiremez. İntifa hakkı sahibi gayrimenkul üzerinde sadece yararlanma ve istifade etme hakkına sahiptir. Bu durumda söz konusu gayrimenkulü bir başkasına kiralayabilir, kendi oturabilir veya boş tutabilir.



Kuru mülkiyet sahibi açısından bakacak olursak, kuru mülkiyet sahibi gayrimenkul üzerinde kullanma ve yararlanma hakkına...