02 / 05 / 2024

Kurumlar vergisi ne zaman ödenir

Kurumlar vergisi ne zaman ödenir

Kurumlar vergisinden muaf tutulmayan vergi mükelleflerinin 2013 yılı kazançları için bu sene vergi ödemeleri gerekiyor. Peki kurumlar vergisi ne zaman ödenir? İşte kurumlar vergisi ödeme zamanı 2014...

Kurumlar vergisi 2014!

Sermaye şirketleri; Kooperatifler; İktisadî kamu kuruluşları; Dernek veya vakıflara ait iktisadî işletmeler; İş ortaklıklarının kazançları ile gelir vergisinin konusuna giren gelir unsurları kurumlar vergisine tabi tutuluyor. İşte kurumlar vergisi 2014 bi

Kurumlar vergisi son günü!

Kurumlar vergisi için beyanname hangi dönemlerde veriliyor? Kurumlar vergisi bedelinin ne zaman ödenmesi gerekiyor? İşte kurumlar vergisi son günü ve kurumlar vergisi beyanname verme dönemleri...

Kurumlar vergisi ne zaman ödenir?

Sermaye şirketleri, kooperatifler, iktisadî kamu kuruluşları, dernek veya vakıflara ait iktisadî işletmeler, iş ortaklıklarının ödemeleri gereken kurumlar vergisi ne zaman ödenir? Yanıtı ve detayları haberimizde...

Kurumlar vergisi nedir?

Kooperatifler, sermaye şirketleri ve iş ortaklıkları gibi kurumların devlete ödemeleri gereken vergiler arasında kurumlar vergisi de bulunuyor. Peki kurumlar vergisi nedir? Yanıtı ve detayları haberimizde...

Kurumlar vergisini kimler öder? 2023 vergisi ne kadar, nasıl hesaplanır?

Kurumlar vergisi artırıldı mı? Kurumsal vergisi ne kadar? soruları merak ediliyor. Peki kurumlar vergisini kimler öder? Kurumlar vergisi oranı 2023 arttırıldı mı? İşte 2023 kurumlar vergisi ile ilgili detaylar...

İdealist GYO 2019 Yılı Kurumlar Vergisi Beyannamesi!

İdealist GYO, bağlı bulunduğu Ümraniye Vergi Dairesi'ne verilen 2019 Yılı Kurumlar Vergisi Beyannamesi'ni yayınladı. 

Emlak vergisi ne zamana kadar ödenecek?

Ev, işyeri, arsa ve arazi sahipleri için emlak vergisinin 2. taksit ödemesi başladı. Peki, emlak vergisi ne zamana kadar ödenecek? Emlak vergisi ödemeleri nerelerde yapılabilir?

Emlak gelir vergisi ne zaman ödenir?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, taşınmaz malların edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde gelir vergisi ödeniyor. Peki, emlak gelir vergisi ne zaman ödenir?

İnşaatı devam eden evin emlak vergisi ne kadar?

Emlak vergisi için taşınmazın değeri üzerinden hesaplanan emlak vergisi oranları ile ne kadar vergi ödeneceği de bulunuyor. Peki, inşaatı devam eden evin emlak vergisi nasıl hesaplanır? İnşaatı devam eden evin emlak vergisi ne kadar?

Miras vergisi ne zaman ödenir?

Bir kimsenin vefat etmesi ve yasal mirasçılarına miras kalması halinde mirasçının vergi yükümlülüğü doğuyor. Aynı zamanda ivazsız yoluyla edinilen taşınmaz mallar için de bu vergi ödeniyor. Peki, miras vergisi ne zaman ödenir?

Büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde çevre temizlik vergisi ne kadar?

Çevre temizlik vergisi konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenen vergiler arasında yer alıyor. Peki, büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde çevre temizlik vergisi ne kadar? İşte yanıtı..

Büyükşehirde çevre temizlik vergisi ne kadar?

Çevre temizlik vergisi büyükşehir belediye sınırları içerisindeki taşınmazlardan diğer belediyelere göre oranla daha zamlı olarak tahsil ediliyor. Peki, büyükşehirde çevre temizlik vergisi ne kadar?

İndirimli çevre temizlik vergisi ne kadar?

Çevre temizlik vergisinin sorumlusu, taşınmazın kullanıcısı oluyor. Vergide indirimli uygulama da bulunuyor. Peki indirimli çevre temizlik vergisi ne kadar? Bu indirimden kimler yararlanabilir? İşte yanıtı..

İstanbul'da emlak vergisi ne kadar?

1319 sayılı kanun gereğince emlak vergisi, taşınmaz mallar için sahipleri tarafından ödeniyor. Peki, emlak vergisi için ne kadar ödeme yapılır? İstanbul'da emlak vergisi ne kadar?

2015 Emlak vergisi ne kadar?

Türkiye sınırları içinde bulunan tüm taşınmaz mallar için 1319 sayılı Kanun gereğince emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki, 2015 Emlak vergisi ne kadar? 2015 Emlak vergisi oranları nelerdir?

Veraset ve intikal vergisi ne için verilir?

7338 sayılı Kanun gereğince, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde bulunan şahıslara ait mallar için ödenen vergiler arasında veraset ve intikal vergisi de yer alıyor. Peki, veraset ve intikal vergisi ne için verilir?

İkinci el emlak alım satım vergisi ne kadar?

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi emlakların tapu devir işlemleri ilgili tapu dairesinde gerçekleşiyor. Peki, tapu dairesinde ne kadar vergi ödenir? İkinci el emlak alım satımlarda fark olur mu? İkinci el emlak alım satım vergisi ne kadar?

Kurumlar vergisi ne zaman ödenir Haberi

Kurumlar vergisi ne zaman ödenir

Kurumlar vergisi ödeme zamanı 2014!

Kurumlar vergisi, kurum kazancı üzerinden yüzde 20 oranında alınıyor. Kurumlar vergisinden muaf tutulmayan vergi mükelleflerinin 2013 yılı kazançları için bu sene vergi ödemeleri gerekiyor.


Kurumlar vergisi mükelleflerince, câri vergilendirme döneminin kurumlar vergisine mahsup edilmek üzere Gelir Vergisi Kanununda belirtilen esaslara göre ve câri dönemin kurumlar vergisi oranında geçici vergi ödeniyor. 


Beyan esaslı vergi türü olan Kurumlar Vergisi için 25 Nisan'a kadar beyannamelerin verilmiş olması gerekiyor. Kurumlar vergisi ödeme tarihi ise 30 Nisan'da son bulunuyor.


Kurumlar vergisi ödeme şekli

Kurumlar vergisi, beyannamenin verildiği ayın sonuna kadar ödenir.


Tasfiye ve birleşme halinde, tasfiye edilen veya birleşen kurumlar adına tasfiye veya birleşme kârı üzerinden tarh olunan vergiler, tasfiye veya birleşme nedeniyle infisah eden kuruma ait kurumlar vergisi beyannamesinin verilme süresi içinde ödenir. Tasfiye...