30 / 04 / 2024

kurumlar vergisinde bildirim günü

kurumlar vergisinde bildirim günü

Sermaye şirketleri; Kooperatifler; İktisadî kamu kuruluşları; Dernek veya vakıflara ait iktisadi işletmeler; İş ortaklıklarının kazançları vergiye tabi tutuluyor. İşte kurumlar vergisi beyanı için son 3 gün...

Kurumlar vergisi için artan oranlı tarife önerisi!

Vergi oranı artışının 2021 yılının ikinci çeyreği içerisinde, 2021 yılını kapsayacak şekilde yapılması firmaları negatif yönde etkileyebilir. Kurumlar vergisindeki artış, beklenen faydayı sağlamayacak. Kurumlar vergisinde gelir vergisine benzer şekilde artan oranlı bir vergi tarifesi uygulanabilir.

Kurumlar vergisinde geri adım atılmayacak!

Cuma günü TBMM’ye sunulan torba kanun teklifinde öngörülen kurumlar vergisinin yüzde 25’e yükseltilmesine ilişkin hükmün, geriye dönük yürüyecek olmasına yönelik gelen eleştirilere rağmen, ekonomi yönetiminin bu alanda geri adım atmayacağı belirtildi. 

Gürsel Baran'dan kurumlar vergisi açıklaması!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, kurumlar vergisinde öngörülen artışın işletmelere yük oluşturacağını belirtti.

Kurumlar vergisinde sürpriz artış!

AK Parti'nin sunduğu teklife göre; yüzde 20 olan kurumlar vergisinin bu yıl yüzde 25'e çıkarılması düşünülüyor.

Kurumlar vergisinde hangi indirimler geçerli değil?

Kurumlar Vergisi Kanunu’nun 11’inci maddesi uyarınca bazı indirimler kanunen kabul edilmiyor. O indirimler neler? Kurumlar vergisinde hangi indirimler geçerli değil? İşte detaylar...

Kurumlar vergisine indirim geliyor!

Hükümet 2021 yılı ve sonrasında uygulanmak üzere kurumlar vergisinde 'sürpriz bir oran' üzerinde çalışıyor. Kurumlar Vergisi'nde oran, ciro kriterleri baz alınarak yüzde 15 ile 18 arasında değişecek. Bu kapsamda uygulanacak oranlara 10 milyon lira sınırı getirileceği belirtildi.

Sürpriz indirim! Kurumlar vergisine 'ciro' düzenlemesi!

Hükümet 2021 yılı ve sonrasında uygulanmak üzere kurumlar vergisinde 'sürpriz bir oran' üzerinde çalışıyor. Kurumlar Vergisi'nde oran, ciro kriterleri baz alınarak yüzde 15 ile 18 arasında değişecek. Bu kapsamda uygulanacak oranlara 10 milyon lira sınırı getirileceği öğrenildi.

Kurumlar vergisinde iptal kararı!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Nedim Türkmen, Kurumlar Vergisi Kanunu'na ilişkin olarak 1 ser no'lu kurumlar vergisi genel tebliğ 03.04.2007 tarih ve 26482 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. Bu tebliğin aşağıda yer alan 5.6.4.2.3 no'lu bölümünün 2. paragrafının iptal kararını değerlendirdi.

Kurumlar vergisinde indirim!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Nedim Türkmen, bugünkü yazısında kurumlar vergisindeki indirimle ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o haber..

Emlak vergisi bildirim formu örneği!

Emlak vergisinde mükellefiyet başlamadan önce belediyeye emlak vergisi bildiriminin verilmesi gerekiyor. Emlak vergisi bildirim formu, taşınmaza sahip olunan sene içerisinde yıl sonuna kadar veriliyor. İşte emlak vergisi bildirim formu örneği..

DHMİ kurumlar vergisinde 11. sırada yer aldı!

İhtiyacı olan havacılıkla ilgili yatırımları süratle gerçekleştiren ve dünya çapında önemli uluslararası projelere imza atan DHMİ; vergi rekortmenleri arasında yer alarak ülke ekonomisine katkısını sürdürdü.

Emlak vergisi arsa bildirim formu!

Emlak vergisi, beyanname verilmesi gereken vergilerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Ancak emlak vergisinde beyanname her sene verilmiyor. İşte belediyeye verilecek emlak vergisi arsa bildirim formu örneği..

Arazi vergisinde vergi değerini değiştiren nedenler nelerdir?

Emlak vergisinde vergi değerini değiştiren etmenlerin meydana gelmesi yeniden bildirim vermeyi gerektiriyor. Peki, arazi vergisinde vergi değerini değiştiren nedenler nelerdir? İşte vergi değerini tadil eden sebepler..

kurumlar vergisinde bildirim günü Haberi

kurumlar vergisinde bildirim günü

Kurumlar vergisi beyanı için son 3 gün!

Kurumlar Vergisi Kanunu gereğince; Sermaye şirketleri; Kooperatifler; İktisadî kamu kuruluşları; Dernek veya vakıflara ait iktisadi işletmeler; İş ortaklıklarının kazançları ile gelir vergisinin konusuna giren gelir unsurları vergiye tabi tutuluyor. 


Kanuna göre söz konusu kurumlar vergisi bir önceki takvim yılı içerisinde elde edilen kazançlar için ödeniyor. Buna göre 2014 yılı kurumlar vergisi dönemi içerisinde 2013 yılında elde edilen gelirler için vergi ödeniyor.  


Öncelikle beyannamenin verilmesi gereken vergi için söz konusu bildirimler en son 25 Nisan'da verilebiliyor. Buna göre kurumlar vergisi beyannamesi için son 3 gün bulunuyor.


Kurumlar vergisi ödemeleri ise 30 Nisan'da sona eriyor.


Kurumlar vergisi mükellefleri:

(1) Sermaye şirketleri: 29/6/1956 tarihli ve 6762 sayılı Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre kurulmuş olan anonim, limited ve sermayesi paylara bölünmüş...