15 / 05 / 2024

Kuş Müzesi nerede

Kuş Müzesi nerede

Türkiye’ nin önemli sulak alanlarından Sultansazlığı Milli Parkı ’ nda, 301 kuş türüne ait örneklerin ve bilgilerin yer aldığı “ Kuş Müzesi ” hizmete açıldı...

Kahramankazan 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi açılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığınca 15 Temmuz hain darbe girişiminde yaşananları gelecek kuşaklara aktarmak üzere yapılan "Kahramankazan 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi" 16 Temmuz'da ziyarete açılacak..

Beykoz'a billur ve cam müzesi inşa ediliyor!

Beykoz’da cam tarihinin sergileneceği, gelecek kuşaklara aktarılacağı, ilçenin turizmi ve tanıtımına katkı sağlayacak olan “Beykoz Billur ve Cam Müzesi” kuruluyor.

Samsun Panoroma 1919 Müzesi 13 milyon TL'ye mal olacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, protokole Kurtuluş mücadelesini en iyi şekilde anlatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliği ile yaptırılan Panoroma 1919 Müzesi hakkında bilgi verdi.

Atatürk Evi Müzesi restorasyon çalışmaları başladı!

Avcılar Ambarlı Mahallesi'nde 2000 yılında yaptırılan Atatürk Evi Müzesi'nin restore edilmeye başlandı. Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, eserleri gelecek kuşaklara aktarmayı öncelikli görevleri arasında gösterdi.

Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi'nde araştırma yapıldı!

İzmir'in Ödemiş ilçesindeki Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi, turistlerin dikkatini çekiyor. Kuşadası Anadolu Otelcilik ve Turizm Lisesi'nden 55 kişilik bir grup, müzeyi ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Sultansazlığı Milli Parkı’nda, Kuş Müzesi hizmete açıldı!

Türkiye’ nin önemli sulak alanlarından Sultansazlığı Milli Parkı ’ nda, 301 kuş türüne ait örneklerin ve bilgilerin yer aldığı “ Kuş Müzesi ” hizmete açıldı...

Kayseri Sultan Sazlığı Milli Parkı'na Kuş Müzesi açıldı!

Çok sayıda kuş türünü barındıran ve Türkiye'de flamingoların kuluçkaya yattıkları önemli sulak alanlardan Sultan Sazlığı Milli Parkı'na Kuş Müzesi açıldı. Kayseri Valisi Orhan Düzgün konu ile ilgili açıklama yaptı.

Selanik'teki Atatürk Evi Müzesi restore ediliyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Selanik'teki Atatürk Evi Müzesi'ni restore etmek için çalışmalara başladı...

Mescid-i Aksa'nın karşısına Yahudi Müzesi kurulacak!

İsrail'de, Mescid-i Aksa'nın karşısına yapılacak Yahudi Müzesi'nin planı Kudüs Belediyesi tarafından onaylandı

Zeugma Mozaik Müzesi, ziyaretçi akınına uğradı!

''Dünyanın en büyük mozaik müzesi'' unvanına sahip Gaziantep'teki Zeugma Mozaik Müzesi, yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğradı

Pera Müzesi'nde Müzeler Haftası kutlanıyor!

Pera Müzesi 16-19 Mayıs tarihlerindeki Müzeler Haftası’nı çeşitli etkinliklerle kutluyor

Akdeniz'in Ötesinin İnşası Sergisi Sanal Mimarlık Müzesi'nde açıldı!

Sanal Mimarlık Müzesi, Avrupa Birliği Komisyonu tarafından desteklenen “Akdeniz'in Ötesinin İnşası” başlıklı sanal sergisinde, Avrupalı inşaat firmalarının arşivlerinden bir seçkiyi bir araya getiriyor

Masumiyet Müzesi, Hobbit Motel, El Castell, kitaplardan çıkan yapılar!

Flavorwire sitesi ünlü yazarların ilham verdiği yapılar arasında Orhan Pamuk'un kendi parasıyla yaptırdığı Masumiyet Müzesi'ni de gösterdi

Kuş Müzesi nerede Haberi

Kuş Müzesi nerede

Türkiye’nin önemli sulak alanlarından Sultansazlığı Milli Parkı’nda, 301 kuş türüne ait örneklerin ve bilgilerin yer aldığı “Kuş Müzesi” hizmete açıldı.


Şu ana kadar 301 kuş türünün tespit edildiği Kayseri’deki Sultansazlığı Milli Parkı, doğa severlerin, meraklı gözlemcilerin ve bilim insanlarının uğrak yerleri arasında yer alıyor. Son yıllarda ziyaretçi sayısının artması ile birlikte milli park içerisindeki yürüyüş parkurları, kuş gözlem kuleleri ve kulübelerin sayısı da artırıldı. Son olarak hem teknolojik olarak donatılan hem de görsel olarak dikkat çeken “Kuş Müzesi” ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Müzede, Sultansazlığı Milli Parkı’nda yaşayan 40 kuş türünün kopyasının yer aldığı bölüm ile teknolojik imkanlarla donatılan tanıtım bölümü yer alıyor. Ziyaretçilerin 5 farklı kamera ile Sultansazlığı Milli Parkı’nı izleyebildiği müzede, kuş türlerine ilişkin detaylı bilgilerde ziyaretçilere sunuluyor.

Müzenin açılışında konuşan Kayseri...